کدخبر :231649 پرینت
11 مرداد 1398 - 19:35

مرگ پسر 16 ساله به خاطر خوردن جگرخام

نوجوان بردسکنی که به دلیل خوردن جگر خام آلوده به سیاه زخم برای درمان به کاشمر انتقال داده شده بود، جان خود را از دست داد.

متن خبر

به گزارش ایسنا، مجتبی قائمی عنوان کرد: براساس آنچه گزارش شده و بررسی‌های صورت گرفته خانواده این فرد دامدار بودند و بدون این‌که دام را به دامپزشک نشان دهند و یا برای ذبح به کشتارگاه ببرند به صورت غیر استاندارد و غیرمجاز اقدام به ذبح گوسفند می‌کنند.

وی ادامه داد: پس از کشتار در همان محل این پسر ۱۶ ساله بردسکنی اقدام به مصرف جگر گوسفند به صورت خام می‌کند، فردای روزی که این نوجوان جگر خام مصرف می‎کند، علائم مسمومیت نشان می‌دهد و در همان بردسکن دو مرتبه با مراجعه به پزشک برای درمان اقدام می‌کنند، ولی به پزشک اعلام نمی‌شود که جگر خام مصرف کرده، به همین دلیل به خاطر شدیدتر شدن بیماری و تب بالا در بردسکن به کما رفته و به کاشمر اعزام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت و درمان کاشمر با بیان این مطلب که قبلا نیز این فرد سابقه خوردن جگر گوسفند به صورت خام را داشته است، تاکید کرد: پس از انتقال به کاشمر و بعد از این‌که خانواده این پسر ۱۶ ساله شرح کامل را ارائه می‎دهند پزشکان به سیاه زخم شک می‌کنند. سیاه زخم دو نوع پوستی و گوارشی دارد و اگر در همان دقایق اولیه اعلام می‌شد که جگر خام مصرف نموده و یا به موقع تشخیص داده می‌شد، بیماری این جوان قابل درمان بود.

قائمی بیان کرد: در کاشمر سالیانه ۱۰ تا ۱۲ مورد سیاه زخم داریم، ولی به دلیل تشخیص به موقع تمامی این افراد درمان می‌شوند، ولی در این مورد از نوع شدید بوده و اگر همان روزهای اول خانواده فرد می‌گفتند که جگر خام مصرف کرده و به موقع تشخیص داده می‌شد، احتمالا این فرد فوت نمی‌کرد.

رئیس مرکز بهداشت و درمان کاشمر افزود: وقتی فرد بیمار به کاشمر انتقال داده شد در کما بود و عملا کاری برای این فرد نمی‌شد، انجام داد. به رغم این‌که اعضای خانواده از گوشت همان گوسفند مصرف کردند، اما قبل از مصرف آن را پخته بودند، ولی این پسر ۱۶ ساله جگر را به صورت خام مصرف کرده بود که جان خود را از دست داد.

سیاه زخم یک بیماری عفونی به شدت واگیر است

در همین خصوص مدیر دامپزشکی کاشمر گفت: بیماری سیاه زخم یا شاربون در دام یک بیماری عفونی به شدت واگیر است.

محمد عارفی افزود: سیاه زخم ممکن است مستقیم و یا از طریق دام‌هایی که ناشی از این بیماری تلف شدند وارد بدن دامدار شود، هم‌چنین در زمان بارندگی زیاد و یا سیل و... امکان دارد مکان لاشه‌هایی که در گذشته به همین دلیل دفن شده باشند، شسته شده و مجدد موجب بروز بیماری در آن منطقه شود.

وی با بیان این‌که در زمان سیل و دیگر عوامل خطر بروز این گونه بیماری‌ها وجود دارد، عنوان کرد: با وجود این‌که چند سالی است بروز بیماری سیاه زخم را به دلیل پوشش مناسب دام‌ها و آگاهی دامداران در منطقه نداریم، اما مشکل در دامداری‌های چکنه و خرد روستا بوده که آگاهی لازم از این بیماری‌ها ندارند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.