کاهش هزینهها و شفاف سازی، دو مزیت اقتصاد هوشمند
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در صورتی که به سوی اقتصاد هوشمند حرکت کنیم به صورت خودکار، هزینه مبادلات و فعالیت ها کاهش یافته و فعالیتهای اقتصادی روندی شفاف خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار سیتنا، «فرهاد دژپسند» در آئین رونمایی از نقشه راه عملیاتی بهبود محیط کسب و کار و صدور یکپارچه همه مجوزهای صنفی از درگاه ملی مجوزهای کشور، افزود: بهبود فضای فعالیت اقتصادی نیاز به همراهی همه دستگاهها دارد.
وی با بیان اینکه هر یک درصد بهبود فضای کسب و کار ۶ صدم درصد رشد اقتصادی را ارتقا میدهد اضافه کرد: اگر بخواهیم یک درصد رشد اقتصادی داشته باشیم باید تا ۱۷ درصد فضای کسب و کار را بهبود دهیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: به ازای هر ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی برای کشور یک درصد به رشد اقتصادی کشور کمک میشود که این موضوع اهمیت بهبود فضای کسب و کار را نشان میدهد.
دژپسند ادامه داد: در شرایطی که با مشکلات مالی مواجه هستیم یکی از بهترین راهبردها در اقتصاد، بهبود فضای کسب و کار است.
وی خاطرنشان کرد: اگر این سیاست را در سه سال باقی مانده از برنامه ششم توسعه پیگیری کنیم هر سال ۱۷ درصد شرایط و فضای کسب و کار بهبود یافته و در پایان برنامه به اهداف پیشبینی شده دست خواهیم یافت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: به دلیل اهمیت بهبود فضای کسب و کار است که رهبر معظم انقلاب نیز بر تحقق آن تاکید کردند.
وی ادامه داد: برای بهبود فضای کسب و کار علاوه بر تسهیل صدور مجوز باید به بحث مقررات زدایی و حذف موانع نیز توجه کرد.
دژپسند تصریح کرد: گاهی صدور مجوزها نقش غل و زنجیر را روی دست و پای متقاضیان کسب و کار ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه باید قوانین و مقررات مزاحم را برطرف کرد اظهار داشت: در برخی موارد مقررات و هزینههای موجود باعث پشیمانی سرمایه گذاران خارجی میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه باید حذف موانع کسب و کار را در اولویت کاری قرار دهیم، گفت: امیدواریم در دولت دوازدهم بتوانیم بهبود فضای کسب و کار را سرعت داده و به سمت مشارکت همه دستگاهها برویم.
دژپسند اضافه کرد: سالانه حدود ۲۷۰ هزار مجوز باید صادر شود که ۵۵ درصد آنها به اصناف اختصاص دارد که از طریق این سامانه نیمی از این درخواستها پوشش داده میشود.
وی افزود: در صورتی که به سوی اقتصاد هوشمند حرکت کنیم به صورت خودکار، هزینه مبادلات و فعالیتها کاهش یافته و فعالیتهای اقتصادی روندی شفاف خواهد یافت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: در صورت تحقق این هدف، اصناف و بنگاههای کوچک و متوسط بیشترین بهرهمندی را خواهد داشت.
دژپسند ادامه داد: گام بعدی ما از تحقق این سیاست افزایش قدرت رقابت پذیری در عرصه اقتصاد بین الملل است؛ یکی از دغدغههای فعالان اقتصادی بالا بودن هزینه تولید کالا و خدمات است که باید به سمت کاهش آنها حرکت کرد.
وی تاکید کرد: در صورتی که به سمت اقتصاد هوشمند حرکت کنیم در بازاریابی دچار مشکل نخواهیم شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه یکی از رویکردهای وزارت اقتصاد بسیج کردن همه توانمندیها برای بهبود فضای کسب و کار است گفت: باید از همه تواناییهای موجود در کشور استفاده کرد.
دژپسند اظهار داشت: اکنون رتبه کشور در بهبود فضای کسب و کار ۱۲۸ است یعنی اینکه یک سرمایهگذار خارجی اگر بخواهد محلی را برای سرمایه گذاری انتخاب کند ایران در اولویت ۱۲۸ آن خواهد بود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید