کدخبر :2213 پرینت
07 اردیبهشت 1391 - 11:55

انتشار نمودار هدفگذاری «شورایعالی فضای مجازی»

متن خبر

سیتنا - ماهنامه مدیریت ارتباطات در شماره جدید خود (شماره 24- اردیبهشت 91) برای نخستین بار اقدام به انتشار نمودار هدفگذاری «شورایعالی فضای مجازی» کرده است.

 
در این نمودار ضرورت تشکیل، اهداف، وظایف، نقش‌ها، الزامات و اولویت‌های این شورایعالی به تفکیک درج شده که پیش از این در اختیار اعضای شورا قرار گرفته است.
 
تشکیل شورایعالی فضای مجازی اقدامی لازم و ضروری برای بررسی تأثیرات و آسیب‌های فضای مجازی و اینترنت و برنامه‌ صحیح در توسعه و گسترش فضای مجازی در کشور بود که به دلیل اهمیت موضوع زیرنظر مقام معظم رهبری فعالیت خواهد کرد.
 
  
 
سید تقی‌کمالی، نویسنده گزارش ماهنامه مدیریت ارتباطات در خصوص تشکیل این شورا، در گزارش خود نوشته است: اهمیت موضوع فضای مجازی و تحولات فناورانه به وجود آمده طی دو دهه اخیر برای بسیاری از اهل نظر جای تردید باقی نمی‌گذارد که نظام تصمیم‌سازی در جوامع مختلف دستخوش تحول شده است و صد البته این تحول بر مدار اطلاعات و تعریف روابط و دیگر ابعاد کشورداری بنا بر نسبتی که با مباحث فناورانه دارند،‌ می‌چرخد.... اینکه به فضای مجازی برای دهه چهارم انقلاب که به دهه پیشرفت و عدالت موسوم است به عنوان سیاست کلان ملی نگریسته خواهد شد، نشان از درک اهمیت و حساسیت نقش‌آفرینی فعال از سوی مسؤولان، ‌دستگاه‌ها،‌ نهادها، ‌مجامع علمی و ‌متخصصان است تا هوشمندانه در این عرصه حضور داشته و از نتایج آن به نفع مصالح ملی بهره برده و از مخاطرات و تهدیدهای آن مصون مانند.
 
وی در تحلیل خود با اشاره به اینکه در مواجهه خردمندانه با فضای مجازی، این شورا می‌تواند از طریق زدودن ابهام و گرفتن تصمیمات صحیح و به هنگام مددرسان دستگاه‌های اجرایی کشور باشد، آورده است: شمای کلی ابلاغیه تشکیل، توجه به حوزه‌های امنیتی، ‌فناورری، ‌علمی و فرهنگی را نشان می‌دهد که این شورا در تعامل هر یک از این حوزه‌ها با فضای مجازی نقش‌آفرینی خواهد داشت. هدف از تأسیس شورایعالی فضای مجازی ایجاد بستر مناسب و مبتنی بر شناخت نسبت به فضای مجازی به منظور به‌کارگیری در سیستم اجرایی کشور است که منتج به کارایی و انجام وظیفه شایسته دستگاه‌های دولتی برای ایجاد زندگی بهتر برای شهروندان در عصر جدید می‌شود.
 
در بخش دیگری از این تحلیل آمده است: پرداختن به موضوع فضای مجازی در چنین سطح و ابعادی در نوع خود اقدامی بدیع و کم‌نظیر است که بر اساس بررسی صورت گرفته تنها در ایالات متحده می‌توان نمونه‌ای از آن سراغ گرفت. البته در کشورهای مختلف شاهد وجود بخش‌ها و کمیته‌های تخصصی در سطوح گوناگون با کارویژه‌های متنوع مرتبط با فضای مجازی هستیم که از یک نگاه این مسأله بیانگر این است که «توانایی کنترل جریان اطلاعات از کار ویژه‌های ضروری برای حفظ حاکمیت ملی و تقویت امنیت ملی است» اما باید توجه داشت نگاه به فضای مجازی محدود به مباحث امنیتی نیست؛ هر چند بخش متنابهی از سیاستگذاری‌ها معطوف به آن است اما در جنبه‌های مختلف توسعه و پیشبرد برنامه‌های ملی و در بخش‌های فناورانه، ‌اقتصاد، ‌علم و فرهنگ اثرات چشمگیر آن نمایان شده است به گونه‌ای که پیشرفت و رفاه بشری بر لزوم بهره‌مندی از این چنین ظرفیت‌های علمی می‌افزاید.... انتظار می‌رود این شورا با توان تصمیم‌سازی خود که از جایگاه فراقوایی برخوردار است و بنابر «مشروعیت عمل» و «مقبولیت نهادی» بتواند در تحلیل مسائل، ارزیابی آنها، بررسی فرآیندها و پیش‌بینی آنها به گونه‌ای عمل کند که نتایج بهره‌گیری از فضای مجازی به عنوان یک موهبت و فرصت برای پیشبرد اهداف ملی و تأمین نیازهای عمومی جامعه و هدایت آن به سمت سعادت، توسعه و رفاه به بهترین نحو حاصل شود.
انتهای پیام
نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

سلام
من خیلی وقت پیش این نمودار را دیدم، اینجا:
http://farsi.khamenei.ir/roadmap-content?id=19226
پس برای اولین بار نبوده!
تشکر به خاطر مطالب خیلی خوبتون. من هر روز اینجا سر میزنم.
انشاالله موفق و موید باشید.

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.