گوگل توانست کاملا از انرژی تجدیدپذیر استفاده کند
مراکز داده گوگل از هر دو انرژی تجدیدپذیر و غیر قابل تجدید استفاده میکنند، اما به تازگی موفق به تامین 100 درصدی انرژی مصرفی خود از انرژی پاک شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از ایویک، گوگل به عنوان یک شرکت که چندین مرکز داده چندکاره را در سراسر جهان اداره میکند، در سالهای اخیر تلاشهایی به منظور استفاده از انرژی پاک و کمرنگ کردن رد پای کربن در فعالیتهای خود داشته است.
اکنون برای اولین بار از زمان شروع این تلاشها، گوگل در سال 2017 انرژی کافی از منابع تجدیدپذیر مانند باد و خورشید را بیش از مجموع انرژی مصرف شده توسط مراکز داده خود در سراسر جهان خریداری کرده است.
برای هر کیلووات ساعت انرژی که گوگل از منابع تجدیدپذیر و غیرقابل تجدید به صورت ترکیبی، مصرف میکند، مقدار مناسب یا بیشتری از انرژی تجدیدپذیر را از یک مزرعه بادی یا خورشیدی خریداری کرده است.
در حال حاضر، گوگل به اذعان "اورس هولزل"، معاون اجرایی گوگل، قراردادهایی برای خرید مجموعا 3 گیگاوات برق از منابع تجدیدپذیر امضا کرده است که این شرکت را تبدیل به بزرگترین خریدار شرکت انرژی تجدیدپذیر میکند.
هولزل گفت: هیچ شرکتی بیش از ما انرژی تجدیدپذیر نمیخرد. تاکنون، قراردادهای انرژی تجدیدپذیر ما به بیش از 3 میلیارد دلار رسیده است.
گوگل از سال 2010 با توافقی برای خرید کل 114 مگاوات برق یک مزرعه بادی در "آیووا" شروع کرد و از آن موقع تاکنون، قراردادهای خرید انرژی تجدیدپذیر دراز مدتی در چندین کشور امضا کرده است.
20 پروژه انرژی تجدیدپذیر این شرکت در سراسر ایالات متحده، آمریکای جنوبی و اروپا واقع شده است.
گوگل علاوه بر تامین منابع انرژی تجدیدپذیر، در سالهای اخیر اقدامات دیگری برای کاهش تولید کربن انجام داده است. این شرکت گفته است که در نهایت میخواهد تمام مراکز داده خود را به طور انحصاری توسط انرژیهای تجدید پذیر تامین نیرو کند.
بسیاری از مراکز داده جدید که در سرتاسر جهان ایجاد میشوند، شامل استفاده از جایگزینهای خنککننده مانند خنککننده دریایی و خنککننده تبخیری میشود.
گوگل همچنین متعهد به استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی برای شناسایی فرصتهایی به منظور کاهش مصرف انرژی مراکز داده است. تحت این تلاشها، شرکت در حال توسعه مدلهایی برای استفاده از انرژی کارآمد در مراکز داده خود با استفاده از دادههای تاریخی جمعآوری شده از سنسورهای دما، پمپها و دیگر تجهیزات مرکز داده است.
به گفته این شرکت، این تلاشها طی سالیان متمادی باعث شده که مراکز داده گوگل به میزان 50 درصد کارایی بیشتری نسبت به مراکز داده هماندازه خود داشته باشند.
گوگل قطعا در تلاشهای خود برای رسیدن به زمین پاک تنها نیست. به عنوان مثال شرکت "آمازون" نیز متعهد به استفاده 100 درصدی از انرژی تجدیدپذیر در چند سال آینده است.
آمازون هم مانند گوگل، در چندین مزرعه انرژی خورشیدی و بادی سرمایهگذاری کرده است که با هم قادرند سالانه 2.6 گیگابایت برق را به مراکز داده قدرتمند این شرکت در سراسر ایالات متحده آمریکا فراهم کنند.
مایکروسافت، یکی دیگر از رقبای گوگل متعهد به تامین 50 درصدی انرژی مورد استفاده در مراکز داده خود از منابع تجدیدپذیر تا پایان سال جاری خواهد بود. این شرکت گفته است که امیدوار است این رقم را در اوایل دهه آینده به 60 درصد افزایش دهد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید