رسیدگی ویژه به معافیت مالیاتی شرکتهای دانشبنیان
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، بخشنامه معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان در سال مالی 1394 را به ادارات مالیاتی کل کشور را ابلاغ کرد که براساس آن به معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان در گروههای ویژه رسیدگی می شود.
به گزارش سیتنا، سیدمحمد صاحبکارخراسانی رییس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی گفت: بر اساس ماده (33) «قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات» و ماده (20) آیین نامه اجرایی قانون و دستورالعمل اجرایی ماده (22) آیین نامه اجرایی قانون، درآمدهای مشمول مالیات شرکتها و مؤسسات دانشبنیان ناشی از قراردادها و فعالیتهای تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان به مدت پانزده سال از مالیات موضوع ماده (۱۰۵) قانون مالیاتهای مستقیم معاف هستند.
دبیر کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان گفت: بر اساس توافق به عمل آمده با سازمان امور مالیاتی، اطلاعات شرکتهای دانش بنیان که تا پایان سال 1394 در «کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان» تایید شده بودند، به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال شد که متعاقبا از سوی جناب آقای دکتر تقوی نژاد رئیس کل محترم سازمان امور مالیاتی کشور، بخشنامه شماره 60/65/200 مورخ 14 آذر 1395 مربوط به اسامی شرکتهای دانش بنیان مورد تایید کارگروه، به همراه مصادیق فعالیتهای دانش بنیان آنها به ادارات کل امور مالیاتی در سطح کشور ابلاغ شد که برای همه ممیزان مالیاتی لازم الاجرا است.
صاحبکار افزود: با توجه به روال سال گذشته در تمامی استانها، گروههای رسیدگی ویژه متشکل از ماموران مالیاتی دارای تخصص، پروندههای مالیاتی شرکتهای دانش بنیان را رسیدگی خواهند کرد تا پرونده ها با دقت و سرعت بیشتری بررسی شود.
رییس امور شرکتها و موسسات دانش بنیان با بیان وجود برخی مشکلات در دسترسی ممیزان مالیاتی به مصادیق فعالیتهای دانش بنیان شرکتها در سال گذشته خاطر نشان کرد: با توجه به هماهنگیهای انجام شده با سازمان امور مالیاتی در حال حاضر اطلاعات مربوط به شرکتها و موسسات دانش بنیان در بخش استعلامها سامانه اشخاص حقوقی قابل مشاهده و در دسترس ممیزان مالیاتی است.
صاحبکار اظهار داشت: با توجه به اینکه این معافیت مدت زمان کوتاهی است که در کشور در حال اعمال میباشد از سازمان امور مالیاتی درخواست کردهایم به منظور تبیین کامل فرآیند معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان و انجام اطلاعرسانی لازم، پس از مشخص شدن گروههای رسیدگی متشکل از ماموران مالیاتی دارای تخصص، جلسهای مشترک با حضور ممیزان شرکتهای دانش بنیان برگزار گردد.
عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فناوری افزود: در جدول شماره (6) اظهارنامه مالیاتی، 19 مورد معافیت وجود دارد که شرکتها میتوانند همزمان برای همه یا برخی از این معافیتها تقاضا دهند. معافیتهای مربوط به قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان مندرج در جدول شماره (6) اظهارنامه مالیاتی عبارت است از: الف- ردیف 15 جدول 6 اظهارنامه: شرکتهای دانشبنیان (بخش الف ماده 3 قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان) ب- ردیف 16 جدول 6 اظهارنامه: واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی واقع در پارکهای علمی و فناوری (ماده 9 قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان).
دبیر کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان افزود: همزمان با استفاده شرکتها و موسسات دانش بنیان از معافیتهای مالیاتی موضوع ماده (3) قانون، امکان برخورداری آنها از سایر معافیتهای مالیاتی از جمله معافیتهای مالیاتی واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم و فناوری، موضوع ماده (9) قانون (موضوع بخشنامه سازمان امور مالیاتی شماره 9113/200/ص مورخ 20/5/1392) فراهم است.
عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فناوری افزود: شرکتهای معرفی شده فقط در بازه زمانی بعد از تاریخ تایید در کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان می توانند از معافیت مالیاتی استفاده کنند و درآمد آنها در تاریخ قبل از تایید مشمول مالیات می شود.
صاحبکار با بیان اینکه اطلاعات شرکتها که در اختیار ادارات کل مالیاتی سراسر کشور قرار گرفته، صرفا تا انتهای سال مالی 1394 معتبر میباشد، افزود: برای معافیت سالهای آتی اسامی شرکتها و موسسات دانش بنیان به همراه مصادیق فعالیتهای دانش بنیان آنها پس از تکمیل و به روز رسانی به صورت سالیانه از سوی دبیرخانه کارگروه به سازمان امور مالیاتی اعلام خواهد شد. از این رو فرآیندهای ارزیابی معافیت مالیاتی سال مالی 1395 نیز از دی ماه امسال آغاز خواهد شد و تمامی شرکتها برای استفاده از این معافیت لازم است اطلاعات خود را در سامانه daneshbonyan.ir تکمیل نمایند.
دبیر کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان با اشاره به ارزیابی مرتب و هرساله شرکتهای متقاضی افزود: برخی از شرکتها که در سالهای گذشته تایید شده بودند، بر اساس ارزیابی مجدد در سال اخیر، حایز معیارهای لازم شناخته نشدند و لذا از فهرست شرکتهای مشمول معافیت مالیاتی حذف شدند.
وی ادامه داد: تاکنون سازمان امور مالیاتی همکاری خوبی با معاونت علمی و فناوری رییس جمهور برای اجرای کامل معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان داشته است که لازم است از توجه ویژه آقای دکتر تقوی نژاد (رییس محترم سازمان امور مالیاتی) و آقای جنتی (معاون محترم مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور) بصورت ویژه تشکر شود.
شایان ذکر است بخشنامه شماره 60/65/200 مورخ 14 آذر 1395 به همراه فهرست کامل (2028) شرکت دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی و اطلاعات تکمیلی و مقررات مرتبط با معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان بر روی سامانه www.Daneshbonyan.ir قرار دارد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید