کدخبر :189845 پرینت
24 مرداد 1395 - 16:29
واعظی در گفت‌وگو با برنامه‌ی "من طهران" شبکه‌ی العالم:

فیلترینگ فقط مربوط به محتوای غیراخلاقی است/ برخی خارج نشینان متوجه شبکه‌ی ملی اطلاعات نشده‌اند

محمود واعظی، گفت: ما پروژه‌ای را تعریف کردیم و با جدیت آن را پیگیری می کنیم که شبکه‌ی ملی اطلاعات نام دارد. برخی که خارج از ایران هستند متوجه آن نشده‌اند و فکر می کنند که این شبکه جایگزین اینترنت بین الملل می شود؛ در حالی که اینطور نیست.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر محمود واعظی، در گفت‌وگو با برنامه‌ی "من طهران" شبکه‌ی العالم، درخصوص محدودیت‌های صورت گرفته و جلوگیری از پخش شبکه‌های ایرانی در خارج از کشور از طریق برخی ماهواره‌ها، گفت: علی‌رغم اینکه بسیاری از کشورهای دنیا صحبت از دسترسی آزاد به اطلاعات می‌کنند، هر جایی که می‌بینند برخی از شبکه‌های ایرانی مواردی را مطرح می‌کنند که با سیاست‌های آنها همخوانی ندارد، به جای اینکه منطق را با منطق جواب دهند، شبکه را مسدود می‌کنند.

وی، افزود: بارها شاهد بودیم، شبکه‌هایی ایرانی که در خارج از کشور پخش می‌شدند به همین دلیل مسدود شده‌اند، لذا سیاست دولت این است که ماهواره‌ی ملی خودمان را داشته باشیم و برای این امر برنامه‌ریزی خوبی کرده و با تعدادی از کشورها و شرکت‌ها هم مذاکره کرده‌ایم، و الان تقریبا در حدی هستیم که مشخصات فنی را نهایی کرده و در حال مراحل نهایی کار هستیم.

ما به دنبال 2 ماهواره هستیم

واعظی گفت: از جمله اینکه در سفر اخیر به روسیه راجع به ماهواره‌ای صحبت کرده و توافق‌هایی هم انجام داده‌ایم. صحبتهایی هم با کشورهای دیگر انجام شده است. ما به دنبال 2 ماهواره هستیم و لذا این کار در آینده انجام خواهد شد.

واعظی در پاسخ به این سوال که آیا در آینده ایران ماهواره‌ی ویژه‌ی خودش را خواهد داشت، گفت: قطعا تردیدی در این زمینه نیست، از زمانی که قرارداد می بندید بین 2 تا 3 سال طول می کشد که ماهواره با آن مشخصات ساخته شود، ولی قطعا ما در آینده ماهواره خواهیم داشت.

فیلترینگ فقط مربوط به محتوای غیراخلاقی است

واعظی همچنین درباره‌ی محدودیت‌ها و فیلترینگ اینترنت در کشور گفت: محدودیت‌ها فقط مربوط به محتوایی می‌باشد که از نظر اخلاقی مضر است.
 

وی افزود: این خواست مردم ما و خانواده‌ها است که سایت‌های با محتوای غیراخلاقی و مستهجن که کانون خانواده‌ها و جوانان را هدف قرار داده است، در دسترس قرار نگیرد، لذا دولت هم به درخواست مردم سایت‌های ضداخلاقی را مسدود کرده و این موضوع را هم علنی اعلام کرده است.

واعظی تأکید کرد: محتوای معقول و قابل استفاده‌ی اینترنت، در دانشگاه ها، منازل، تجارتخانه‌ها و ... قابل استفاده است و حتی طی یکی دو سال گذشته سرعت اینترنت بسیار افزایش پیدا کرده است. نگاه دولت این است که اینترنت باید در اختیار همه قرار بگیرد زیرا یکی از شعارهای این دولت "حقوق شهروندی و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است"، و اینترنت هم یکی از همین ابزارها می‌باشد.

وی درپاسخ به این سوال که میزان نظارت بر دنیای مجازی و اینترنت و اطلاعات و خبر چه مقدار است، گفت: در ارتباط با خبر، اطلاعات و تحلیل دولت هیچ‌گونه محدودیتی نیست، البته به غیر از سایت‌هایی که بخواهند به نوعی به اسم خبر افکار عمومی را متشنج کنند. به غیر از این مورد، مردم دسترسی راحتی به خبرگزاری‌های مختلف داخلی، منطقه‌ای و بین المللی دارند.

واعظی درباره‌ی کارهای صورت گرفته در زمینه مقابله با جنگ نرم در فضای مجازی اظهار داشت: هیچ‌کسی نمی تواند ادعا کند که در همه‌ی این فناوری کاملا تسلط دارد، زیرا این فناوری‌ها به سرعت در حال تغییر است؛ لذا برای مقابله با جنگ سایبری یا جلوگیری از اقدامات صورت گرفته به هدف لطمه زدن به امنیت و اخلاق واعتقادات ملت و نظام، کارهای بسیار خوب و موفقی شده است و بارها دیده‌ایم حملاتی که از خارج شده، خنثی شده است.

شبکه‌ی ملی اطلاعات جایگزین اینترنت نیست

واعظی در توضیح پروژه‌ی شبکه‌ی ملی اطلاعات نیز گفت: ما پروژه‌ای را تعریف کردیم و با جدیت آن را پیگیری می کنیم که شبکه‌ی ملی اطلاعات نام دارد. برخی که خارج از ایران هستند متوجه آن نشده‌اند و فکر می کنند که این شبکه جایگزین اینترنت بین الملل می شود؛ درحالی که اینطور نیست. یعنی علاوه بر این پروژه، مردم می‌توانند از همه‌ی اطلاعات مورد نیاز و سالم خارج استفاده کنند؛ این پروژه جایگزین اینترنت نیست بلکه، موازی با آن می‌باشد.

انتهای پبام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.