بزودی، اجرای طرح ترابردپذیری وارد مرحلهی عملیاتی می شود
معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات گفت: با انجام تست نهایی برای آمادگی اپراتورهای موبایل، اجرای طرح جابجایی اپراتورهای موبایل بدون تعویض شماره (ترابردپذیری) بزودی وارد مرحله عملیاتی می شود.
به گزارش سیتنا، صادق عباسی شاهکوه در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد عملیاتی شدن طرح ترابردپذیری شماره تلفن همراه که امکان تغییر اپراتور را بدون تعویض شماره برای مشترک فراهم می کند، اظهار داشت: شرایط اجرای این طرح برای تمامی مشترکان تلفن همراه، تقریبا آماده است و تستهای اولیه را برای اطمینان از آمادگی شبکه اپراتورهای موبایل انجام داده ایم و در این زمینه اطمینان حاصل کرده ایم.
وی با بیان اینکه در صورت موفقیت آمیز بودن تست نهایی، ممکن است ظرف یک هفته آینده، این طرح، عملیاتی شود، ادامه داد: تست نهایی اجرای این طرح را باید در شرایط واقعی و برای کل سیستم اپراتورهای موبایل انجام دهیم تا مطمئن شویم که در صورت اجرای این طرح، شبکه دچار اختلال نمی شود.
عباسی شاهکوه با اشاره به اینکه تاکنون در تستهای مختلفی که برای اجرای طرح ترابردپذیری انجام شده است با مشکلی مواجه نبوده ایم، اضافه کرد: البته این تست برای تعداد محدود سیم کارت انجام شده است و به مشکلی برخورد نکردیم اما هم اکنون در تست نهایی این طرح، قصد داریم شبکه را برای کل مشترکان آزمایش کنیم تا مطمئن شویم پس از مهاجرت مشترکان به اپراتور دیگر، در برقراری مکالمه و پیامک، مشکلی ایجاد نمی شود.
معاون صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطرنشان کرد: تا پیش از این مهاجرت یک سیم کارت به شبکه اپراتور دیگر را به صورت تک به تک تست کرده ایم که با ۹۹ درصد موفقیت همراه بوده است. اما هم اکنون در تست نهایی، قرار است کل سیستم را رها کرده و مهاجرت مشترکان را به شبکه اپراتورهای دیگر، در شرایط واقعی تست کنیم تا مطمئن شویم در این صورت، اختلالی در شبکه ایجاد نمی شود.
وی با اشاره به تفاوت در ظرفیت شبکه اپراتورهای موبایل و امکان بروز اختلال در صورت تمایل مشترکان برای مهاجرت به شبکه ای که ظرفیت کمتری دارد، تصریح کرد: در این صورت ممکن است در ابتدای اجرای این طرح، محدودیت تعداد بگذاریم تا اطمینان حاصل کنیم که شبکه اپراتور، ظرفیت پذیرفتن تعداد مشترکان جدید را دارد.
عباسی شاهکوه با بیان اینکه طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، هر مشترک ۲ بار در سال می تواند اپراتور خود را با حفظ شماره، تغییر دهد تصریح کرد: ممکن است در ابتدای اجرای این طرح، امکان مهاجرت به اپراتورها را برای تعداد محدودی مشترک، فراهم کنیم تا شبکه های اپراتورها از لحاظ فنی دچار اختلال نشود اما پس از آن، امکان استفاده از این طرح، بدون محدودیت خواهد بود.
وی هزینه استفاده از طرح ترابردپذیری را برای هر بار تغییر اپراتور، حدود ۵ هزار تومان عنوان کرد و گفت: تمامی مراحل اجرای این طرح الکترونیکی بوده اما مرحله تحویل و دریافت سیم کارت توسط مشترک، به صورت فیزیکی خواهد بود.
به گزارش مهر، براساس وعده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، طرح ترابردپذیری شماره موبایل باید در خردادماه عملیاتی شود.
طبق برآوردهای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پیش بینی شده که هر مشترک حداقل یکبار این طرح را امتحان کند.
این طرح در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه انجام شده و اقدام مشترکان موبایل برای تعویض اپراتور خود به دلیل نارضایتی از سرویس دهی اپراتور، افزایش بازار رقابت میان اپراتورها و افزایش کیفیت خدمات دهی را به همراه داشته است.
تا پیش از این، بسیاری از مشترکان موبایل در صورت نارضایتی از اپراتور موبایل، به دلیل عدم تمایل به تعویض شماره تلفن همراه، امکان تغییر اپراتور را نداشته و مجبور بودند با همان شرایط سرویس دهی، کنار بیایند اما با اجرای طرح ترابردپذیری، مشترک می توانند با حفظ شماره خود، در صورت عدم رضایت از سرویس دهی، اپراتور را تغییر دهد.
سیتنا اضافه می کند؛ بر اساس نظرسنجی شهریورماه 94 پایگاه خبری سیتنا که بالغ بر 1000 نفر در ان شرکت کردند، با اجرای طرح امکان تغییر اپراتور با حفظ شماره (ترابردپذیری)، 36 درصد از مشترکان ترجیح میدهند اپراتورشان را عوض نکنند، در میان سایرین نیز 17 درصد از مشترکان همراه اول ترجیح میدهند به رایتل و 23 درصد از مشترکان همراه اول نیز ترجیح میدهند به ایرانسل کوچ کنند.
8 درصد از کاربران نیز کوچ از ایرانسل به رایتل و 11 درصد کوچ از ایرانسل به همراه اول را در نظر دارند و در نهایت 2 درصد از کاربران نیز از رایتل به همراه اول و 3 درصد نیز از رایتل به ایرانسل کوچ خواهند کرد.
به عبارت دیگر نظر به غالب بودن همراه اول و اینکه احتمالا تعداد زیادی از مشترکان این اپراتور تا کنون اپراتور دیگری را امتحان نکردهاند، حدود 40 درصد از مشترکان این اپراتور ترجیج میدهند اپراتور دیگری را امتحان کنند و البته 13 درصد از مشترکان دو اپراتور دیگر نیز تمایل به حضور در همراه اول دارند.
در همین حال 19 درصد از مشترکان ایرانسل و تنها 5 درصد از مشترکان رایتل تمایل دارند اپراتور دیگری را امتحان کنند و البته 26 درصد مشترکان دو اپراتور دیگر تمایل به حضور در ایرانسل و 25 درصد مشترکان همراه اول و ایرانسل نیز تمایل دارند خدمات رایتل را امتحان کنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید