نیازمند یک "انقلاب اسلامی" در فضای مجازی هستیم
حسن عباسی گفت: برای خروج از سیطره نظام سلطه در فضای سایبر، نیازمندیم که در چهار حوزه زیرساخت شبکه، امنیت شبکه، اطلاعات شبکه، و فرهنگ شبکه به استقلال برسیم و امروز در حوزه سایبری نیازمند یک "انقلاب اسلامی در فضای مجازی" هستیم.
به گزارش سیتنا به نقل از تسنیم، حسن عباسی سهشنبه شب در نشست جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی در محل تالار همایشهای اندیشکده یقین با تاکید بر اینکه غرب تنها با یک انقلاب فکری ــ فلسفی و صنعتی به جایگاه کنونی دست نیافته است، اظهار داشت: در غرب بیش از 200 انقلاب در حوزههای مختلف فکری، فلسفی، علمی، صنعتی، اقتصادی، مالی، ورزشی، فرهنگی، هنری و ... صورت گرفت تا رفتهرفته جوامع غربی را به شکل کنونی رساند.
وی افزود: تصور اینکه تنها یک انقلاب در حوزه سیاسی که در سال 1357 صورت گرفته است، برای تحقق تمدن نوین اسلامی در همه حوزهها کافی است، خاماندیشی و سهلانگاری است؛ در این راستا، نیاز به تلاش برای تحقق انقلابهای مختلف در حوزههای گوناگون در چهارچوب "انقلاب مستمر اسلامی" لازم و ضروری است.
عباسی با بیان اینکه غربیها تنها در حوزه اقتصاد 9 انقلاب صورت دادند تا به ساز و کارها و نهادهای اقتصاد کنونی دست یافتند، خاطرنشان کرد: از میان آنها میتوان به انقلاب بانکی، انقلاب بیمهای، انقلاب تأمین اجتماعی، انقلاب بورس و ... اشاره کرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اکنون باید دید شعار ما چیست، ما شعار "تمدن نوین اسلامی" را دنبال میکنیم بنابراین در ایران اسلامی برای نیل به آرمان بزرگ تمدن نوین اسلامی، باید انقلابهایی متعدد در همه حوزهها به ویژه در علوم انسانی صورت بپذیرد؛ ما در همه این مراحل هنوز در اول راهیم و اقدام شایان توجهی صورت ندادهایم.
وی با اشاره به برخی موانع در این مسیر پیشرفت متذکر شد: متأسفانه بعضی از آقایان نسل اول انقلاب، انقلاب اسلامی را در سال 57 تمام شده میبینند و تنها به جمهوری اسلامی معتقدند؛ با این تفکر ما راهی جز هضم شدن در نظام سلطه نداریم و روز به روز باید به سمت حل مشکلاتمان با غرب پیش برویم و در همه عرصهها حاکمیت جهانی آنها از سازمان تجارت جهانی، صندوق بینالمللی پول، و ... گرفته تا حاکمیت مطلق آمریکا در فضای مجازی را بپذیریم.
این کارشناس ارشد مسائل استراتژیک ادامه داد: این در حالی است که رهبر انقلاب در 11 تیر ماه سال 93 در دیدار با اساتید دانشگاه، علناً عنوان میکنند که «مبنای علوم انسانی غربی، مادی، غیر الهی و غیر توحیدی است» آنچه به وضوح از این سخن رهبر انقلاب درک میشود همین است که ما نیازمند یک انقلاب علمی به ویژه در حوزهی علوم انسانی هستیم وگرنه عملاً به جای نیل به جامعه توحیدی، به سوی غیرتوحیدی شدن هر چه بیشتر پیش خواهیم رفت.
عباسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضای سایبر و لزوم انقلاب در آن گفت: اینترنت جهانی با شبکه عظیم خود در سطح جهان، ماحصل چندین انقلابی است که تمدن مدرن در حوزههای مختلف انجام داده است و اکنون فراورده آن را بدون پشتوانههای سیستمی و فلسفیاش به همه جهان عرضه میکند.
وی با اشاره به منشأ شکلگیری این پدیده تاکید کرد: اینترنت در آمریکا راهاندازی شده و توسط همین کشور نیز مدیریت میشود، جالب توجه است که این شبکه عظیم جهانی در آمریکا توسط پنتاگون یعنی وزارت جنگ این کشور راهاندازی شده و هماکنون نیز توسط همین وزارتخانه نظامی در قالب مجموعهای تحت عنوان سازمان امنیت ملی NSA اداره میشود؛ پس توجه داشته باشیم اینترنت یک پدیده نظامی و اساساً امنیتی است و قطعا با اهداف نظامی تاسیس و احداث شده است.
عباسی با اشاره به نحوه شکلگیری و وضعیت فعلی مدیریت اینترنت در ایران افزود: حال، وقتی اینترنت از دید خود آمریکاییها یک پدیده نظامی ـ امنیتی است، این تصور که ما آن را یک محیط آزاد و اداره آن را توسط وزارت ارتباطات و تامین امنیت آن را تنها توسط پلیس فتا کافی ببینیم، آیا قدری سادهانگاری محسوب نمیشود، تصور اینکه اینترنت باید در دست کامپیوتریستها و آیتیمَنها باشد، یک تصور سادهانگارانه است در صورتی که خود آمریکاییها، فضای مجازی را به صورت نظامی ـ امنیتی ایجاد کردهاند و به همان شکل نیز اداره میکنند.
وی متذکر شد: کسانی که معتقدند اینترنت باید توسط یک سیستم سیویل و مدنی اداره شود یا ناآگاهند یا بخشی از جریان نفوذ هستند زیرا اینترنت امروزه زیر دید سازمان NSA آمریکا است و به رصد تمام اطلاعات شخصی همه کاربران مشغول است و یک جاسوسی سازمانیافته را بر اساس ربطدادن اطلاعات فردی که از طریق اتصال گوشی و رایانه افراد احصاء کرده است، سامان میدهد.
این کارشناس ارشد مسائل استراتژیک با طرح چندین سؤال به تشریح بیشتر جوانب امنیتی اینترنت پرداخت و گفت: این سوالها را باید پاسخ داد که چرا رئیس اینترنت جهان باید یک نظامی آمریکایی باشد؟ چرا آمریکاییها در اوج تحریم بانکی و نفتی و بیمهای و کشتیرانی و ... ما را تحریم اینترنت نکردند؟ چرا تکنولوژی گوشی هوشمند را در اوج تحریمها، وارد ایران میکردند و متعرض آن نمیشدند؟ چه سودی از این بابت میبردند؟ آیا تا به حال در دنیا کسی یا کشوری را تحریم اینترنت کردهاند.
وی افزود: امروز به محض اتصال گوشی یا رایانه شخصی یک فرد به اینترنت، اطلاعات چشم و اثر انگشت او اسکن میشود و سپس با کنترل محل سکونت و کار وی همچنین نوع بازدید وی از وب و محتوای مورد علاقه او و کانتکتهای گوشی وی به راحتی شخصیت و ارتباطات و حتی دوستان و همکاران او را آنالیز میکنند.
عباسی خاطرنشان کرد: این فرد به محض ورود به یکی از مرزهای کشورهایی که با آمریکا پیمان همکاری امنیتی دارند مثل اروپاییها یا بسیاری از کشورهای عربی همه اطلاعاتشان از طریق اسکن چشم یا انگشت در همان محل گمرک یا گیت بازرسی و بررسی گذرنامه، توسط ماموران NSA قابل مشاهده و گزارشگیری خواهد بود تا در مورد نحوه برخورد با وی تصمیم بگیرند.
وی در جمعبندی سخنان خود یادآور شد: امروزه اگر ما در حوزههایی همچون نیروی دریایی و نیروی قدس سپاه در منطقه حرفی برای زدن داریم و از ما حساب میبرند به این دلیل است که در این میدانها، وحدت فرماندهی وجود دارد اما در حوزه اینترنت، این وضعیت چند مدیریتی فعلی، ما را به هیچ سرمنزل مطلوبی رهنمون نمیشود از سوی دیگر اعتماد بیحد و حصر مطلق به اینترنت جهانی توسط متخصصان و مدیران و مردم باید زدوده شده و نگاهها واقعبینانهتر شوند، باید توجه داشته باشیم که اینترنت صاحب دارد و نعمتی نیست که همینطور بیحساب و کتاب در اختیار مردم جهان قرار گرفته باشد و اتفاقاً صاحب آن دشمن قسم خورده انقلاب، اسلام و مردم ایران است.
عباسی در خاتمه تصریح کرد: برای موفقیت در این حوزه و خروج از سیطره نظام سلطه در فضای سایبر، نیازمندیم که در چهار حوزه یعنی زیرساخت شبکه، امنیت شبکه، اطلاعات شبکه، و فرهنگ شبکه به استقلال برسیم و تنها راه تحقق این استقلال و این فتح، وحدت فرماندهی است و تا زمانی که شوراهای متعدد و سازمانهای متعدد در مورد اینترنت کشور تصمیم میگیرند، در این زمینه راه به جایی نخواهیم برد؛ امروز ایران در حوزه سایبری نیازمند یک تحول و "انقلاب" اساسی است و شاید بتوان چنین تعبیر کرد که نیازمند یک "انقلاب اسلامی در فضای مجازی" هستیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید