سال آینده میتوانید با حفظ شماره، اپراتور خود را تغییر دهید
تصویب اصول حاکم بر خدمات ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه و تعیین بازه زمانی ۱۸ ماهه برای اجرای این طرح بار دیگر مسئولان دولتی را به اجرای هرچه سریعتر این طرح واداشت.
به گزارش سیتنا، خبرگزاری تسنیم، نوشت: ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه که برگرفته از اصطلاح فنی "mobile number portability" است و در واقع امکان اثاث کشی مشترکان تلفن همراه را از یک اپراتور به اپراتور دیگر فراهم میکند، سال آینده اجرایی میشود.
مشترکان تلفن همراه در راستای اجرای این طرح که یکی از پیشنیازهای ارائه مجوز 3G به اپراتورها بود، میتوانند با حفظ شماره، اپراتور خود را تغییر دهند و به عنوان مثال مشترکان همراه اول با همان شماره "0912" به شبکه ایرانسل یا دیگر اپراتورها مهاجرت کنند و بالعکس.
اصول حاکم بر ارائه خدمات ترابردپذیری شماره تلفن همراه در جلسه 189 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب و به اپراتورها ابلاغ شد.
شرایطی هم نظیر اینکه ﻫﺮ ﻣﺸﺘﺮک ﺑﺮای ﻫﺮ ﺷﻤﺎره میﺗﻮاﻧﺪ ﺣﺪاﻛﺜﺮ دو ﺑﺎر در ﺳﺎل ﺗﻘﺎﺿﺎی ﺗﺮاﺑﺮد داﺷﺘﻪ ﺑﺎشد، اﭘﺮاﺗﻮر ﭘﺬﻳﺮنده درخواست ترابرد ﻣﻮﻇﻒ اﺳﺖ ﺑﻪ ﻣﺸﺘﺮک ﺗﺮاﺑﺮد ﺷﺪه صرفا با ﻫﻤﺎن ﺗﻌﺮﻓﻪ و ﻛﻴﻔﻴﺖ ﺧﺪﻣﺎت اراﺋﻪ ﺷﺪه به ﺳﺎیر ﻣﺸﺘﺮﻛاﻦ ﺧﻮد ﺧﺪﻣﺎت اراﺋﻪ ﻛﻨﺪ یا اینکه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ﻣﺮﻛﺰ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺗﺮاﺑﺮد ﺷﻤﺎره را در ﭼﺎرﭼﻮب اﻳﻦ ﻣﺼﻮﺑﻪ ایجاد کند، در نظر گرفته شد.
اما موضوع مهم این است که براساس اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به دلیل پیچیدگیهای فنی که در راستای اجرای این طرح وجود دارد، ترابردپذیری 18 ماه فرصت دارد تا اجرایی شود.
با توجه به اینکه مصوبه 189 مربوط به تاریخ هجدهم خرداد ماه سال جاری (1393/3/18) میشود لذا حداکثر تا پایان آذر ماه سال 94 باید این طرح اجرایی شود در غیر اینصورت خدمات نسلهای سوم و بالاتر با توجه به الزامی که در پروانه اپراتورها دیده شده، قطع میشود.
اخیرا صادق عباسی شاهکوه از اجرای طرح ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه در سال 94 خبر داده و گفت است که میخواهیم سیستمی را پیاده کنیم تا اگر مشترکی بخواهد اپراتور تلفن همراهش را عوض کند مجبور نباشد شمارهاش را هم عوض کند.
اکنون روال به این گونه است که همراه اول، ایرانسل و رایتل پیش شمارههای متفاوتی دارند و اگر مشترکانی که همراه اول دارند بخواهند اپراتورشان را عوض کنند، باید پیش شماره خود را هم عوض کنند.
وی همچنین معتقد است که با اجرای طرح ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه، رقابت میان اپراتورهای تلفن همراه جدیتر شده و برای حفظ مشترکان خود تلاش بیشتری خواهند کرد؛ اپراتورها در ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه باید بر سر کیفیت و تعرفه، رقابت دائمی و سختتری انجام دهند.
معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار کرد: در حال حاضر ممکن است اپراتوری عنوان کند که مشترک به خاطر شمارهاش در شبکه باقی مانده است و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد اما بعد از اجرای طرح ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه، نگرانی اپراتورها بیشتر شده و آنها مجبور خواهند شد که ارتقای کیفیت و کاهش تعرفههای تلفن همراه را در دستور کارشان قرار دهند تا به این صورت مشترکان را راضی نگاه دارند.
آمارهای جهانی نشان میدهد برخلاف بدیع بودن این موضوع در کشور ما، تجربه پیادهسازی آن در کشورهای بسیاری وجود دارد و لذا شاهکوه هم این موضوع را تصدیق کرده و گفته است که ترابردپذیری اکنون در بیش از 70 کشور دنیا انجام میشود و حتی در برخی از کشورها این موضوع فناوری جدیدی محسوب نشده و بیش از 15 سال است که اجرا میشود.
او با تأکید بر اجرای طرح ترابردپذیری تا پایان سال 94 در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مرحله مطالعات اکتشافی و اولیه و استخراج اطلاعات هستیم و کم کم به سوی انتخاب پیمانکار حرکت میکنیم. ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه کاری پیچیده و نیازمند هماهنگی اپراتورهای تلفن همراه است و غیر از شبکه تلفن همراه، شبکه تلفن ثابت هم باید با این فناوری هماهنگ شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید