واعظی در برنامه پایش: جلوی افزایش 60 درصدی تعرفهها را گرفتیم/ تا پایان امسال محصول اولیه شبکه ملی اطلاعات راهاندازی میشود
وزیر ارتباطات، گفت: امیدوارم در پایان سال 93 محصول اولیه شبکه ملی اطلاعات و در پایان سال 94 شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود.
به گزارش سیتنا، دکتر "محمود واعظی" که در برنامهی تلویزیونی پایش سخن میگفت، افزود: از همه فارغ التحصیلان کامپیوتر ،IT و کسانی که برنامه می نویسند دعوت می کنم که به تولید محتوا روی آورند. دلیل اینکه محتوا تولید نمی شود این است که علاقه مندان به اپلیکیشن نویسی سرمایه ای جز علم ندارند، اما طرح پیشنهادی وزارت به گونه ای است که درآمد حاصل از نرم افزار به نویسنده آن هم تعلق می گیرد.
واعظی اظهارکرد: سال گذشته 10 درصد از محتواهای داخل و 90 درصد از محتواهای خارج از کشور به کارگیری شد؛ اما با دیتاسنتری که در اختیار شرکتها و دانشگاهها گذاشته ایم؛ دستگاهها را برای تولید محتوا تشویق کرده ایم که در حال حاضر از 10 درصد به 34 درصد افزایش یافته است.
واعظی در ادامه در خصوص واگذاری مخابرات، گفت: در واگذاری مخابرات با مشکلات عدیده ای موجه شده ایم نمی خواهیم این مشکلات در مورد واگذاری پست نیز تکرار شود. در واگذاری مخابرات باید مراکز مخابراتی واگذار می شد اما داکت ها، استفاده از سیم مسی و زیرساخت مسی به غلط واگذار شد. یکی از دلایلی که مذاکرات درباره نسل 3 با مخابرات به طول کشیده، این است که نمی خواهیم مخابرات را پس بگیریم اما پیشنهاد این است که مدیریت استفاده از داکت ها و سیم مسی متعلق به همه باشد و همه هزینه آن را بپردازند.
واعظی در مورد تغییر مدیرعامل شرکت مخابرات ایران نیز، گفت: مدیرعامل مخابرات از هفته گذشته کار خود را آغاز کرده است. معتقد بودیم که از بین افراد زیاد متخصص و مدیر و از بین خودشان در شرکت مخابرات ایران، یک نفر می تواند این شرکت را اداره کند و اصراری نیز بر نام شخصی نداشتیم. شخصی که اکنون مدیرعامل مخابرات شده پیش از این قائم مقام این شرکت بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در مورد شبکه ملی اطلاعات با دکتر نوبخت صحبت کردم که به اجرای این پروژه عنایت بیشتری داشته باشند. امیدواریم در پایان 93 محصول اولیه شبکه ملی اطلاعات و در پایان 94 شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود.
واعظی در خصوص سوالهای بینندگان درباره افزایش تعرفه ها ادامه داد: با تلاش های وزارت ارتباطات، جلوی افزایش 60 درصدی تعرفه ها گرفته شد و حداکثر این تعرفه ها تا 20 درصد افزایش یافت که برای برخی شرکت ها 5، 10 و 15 درصد بود. البته هزینه جابجایی از مکالمات حذف شد یعنی در هر نقطهای از ایران با هر نقطهی دیگر صحبت کنیم تعرفه یکسان است و متاسفانه این مورد در نظر گرفته نمی شود.
وی به هم کدسازی تلفن ثابت در استانها اشاره کرد و گفت: ما به دنبال شفاف سازی در تعرفه هستیم و در طرح هم کدسازی ارتباط در تمام استانها به صورت داخل شهری محاسبه می شود.
واعظی با بیان اینکه انحصار زدایی از خدمات ارتباطی مخابراتی رقابت و کیفیت را بالا می برد؛ ادامه داد: در گذشته برای پهنای باندی که واگذار می شد 8 مشترک پیش بینی می شد چرا که هر 8 مشترک به صورت همزمان، از این پهنای باند استفاده نمی کردند اما اخیراً این وزارتخانه از طریق سازمان تنظیم مقررات به اپراتورها اعلام کرده که ما این نسبت را قبول نداریم و مردم نباید شاهد کم فروشی اپراتور یا شرکت های pap باشند.
وی با بیان اینکه علاقمند هستم که هر دو اپراتور تلفن همراه همزمان مجوز نسل 3 را دریافت کنند گفت: امیدواریم این امر محقق شود تا مشترگان هیچ اپراتوری از این امر محروم نشوند.
وی، در بخشی دیگر از سخنانش، گفت: در مورد مسدود شدن برخی نرم افزارهای رایگان موبایل، نگاه اقتصادی وجود نداشته است. اگرچه در برخی کشورها به دلایل اقتصادی این نرم افزارها مسدود شده اند اما معتقدیم این برنامه ها یک نوع تسهیلات برای مردم است.
وزیر ارتباطات، در مورد استفاده از شبکه های اجتماعی، تاکید کرد: در رابطه با شبکه هایی که در خارج کشور میزبانی می شوند به هیچ عنوان به کاربران ایرانی توصیه نمی کنم که اطلاعات خود را در اختیار آنها قرار دهند. در خارج از کشور روش استفاده از شبکه های اجتماعی این طور نیست که کاربر همه زندگی خصوصی خود را روی شبکه اجتماعی بگذارد. بلکه مقاله ای چنین چیزی منتشر می کند. اعتمادی به شبکه های اجتماعی که در خارج هدایت می شود نیست. به امید اینکه بتوانیم شبکه اجتماعی فراگیر داخلی داشته باشیم.
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید