ضبط دامنه و آدرسهای اینترنتی ایران، کذب است
یک ماه از انتشار خبر رای دادگاه امریکایی برای ضبط دامنه و آدرسهای اینترنتی ایران میگذرد. آیکن هنوز واکنشی به این موضوع نشان نداده است و این امر بر گفته کارشناسان و مسئولان مبنی بر غیرواقعی و بی اهمیت بودن موضوع صحه میگذارد.
به گزارش سیتنا به نقل از خبرگزاری فارس، چندی پیش منابع رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند که گروهی از صهیونیستها از دادگاهی در آمریکا درخواست کرده با توجه به اینکه IP آدرسها جزء مایملک آمریکا هستند و ایران میتواند از آنها درآمد حاصل کند؛ آمریکا باید دامنه IR و IP آدرسهای ایران را ضبط کند و درآمد حاصل از آنها را به بازماندگان قربانیان حوادث تروریستی بدهد. در پی این درخواست یک دادگاه آمریکایی این حکم را صادر کرده است.
پس از انتشار این خبر در تیرماه 93، علیرضا صالح در این مورد به خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس گفت: هماکنون در حال پرس و جو برای اطلاع از صحت و سقم اصل این خبر هستیم و بعد از آن مشخص میشود که این خبر چه تبعاتی میتواند داشته باشد.
رئیس مرکز ثبت دامنههای «نقطه آی آر» پژوهشگاه دانشهای بنیادین با بیان اینکه تا به حال چنین موردی سابقه نداشته، اظهار داشت: آیکن با اینکه در کشور آمریکاست، اما تلاش دارد که مجری قوانین بینالمللی باشد و این موضوع برایش مهم است. روال کار آیکن این است که یک سازمان بیطرف باشد و قوانین بینالمللی را اجرا کند.
آیکن سازمان بینالمللی ثبت و مدیریت آدرسهای اینترنتی است و محل آن در امریکا واقع شده است.
*توقیف دامنه و آدرسهای اینترنتی مشروعیت قانونی ندارد/ شایعهای که نظم اینترنت را برهم میزند
پس از آن رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در این مورد رای دادگاه آمریکایی مبنی بر ضبط دامنه ir و آدرسهای اینترنتی ایران، اظهار داشت: این کار مشروعیت قانونی ندارد و دامنههای اینترنتی چیزی نیست که به عنوان یک دارایی توقیف شود. اگر این اقدام باب شود، نظم اینترنت را بر هم خواهد زد و تمام کشورها به آن معترض خواهند شد.
آزاده داننده با بیان اینکه تاکنون آیکن واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده، گفت: اگر چنین موضوعی قابلیت اجرا داشته باشد، از سوی آیکن اعلام خواهد شد که چنین اتفاقی نیفتاده است.
*ضبط دامنه ir جدی نیست/دولت پیگیری نکرده است
همچنین قائم مقام سازمان فناوری اطلاعات ایران در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر حکم دادگاه امریکایی و پیگیری دولتی درباره این موضوع، اظهار داشت: هیچ مکاتبهای برای پیگیری این موضوع صورت نگرفته است، زیرا در مورد چیزی که وجود ندارد، نباید واکنشی نشان دهیم، اگر موضوعی بود، تاکنون باید احساس میکردیم، اما اتفاقی نیفتاده است.
خسرو سلجوقی توضیح داد: این اقدام امکان ندارد و اگر یک بار این اتفاق بیفتد، امنیت برای تمام اینترنت بر هم خواهد خورد و فقط موضوع دامنه IR و آدرسهای اینترنتی ایران نیست.
عضو هیأت عامل سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: به نظر میرسد، پیگیری زمانی است که حکمی ابلاغ شود و آن زمان است که پیگیری لازم میشود. قطعا اگر بخواهند، این حکم را اجرا و IR را قطع کنند، به دعوی کشیده میشود و ما را برای توضیحات خواهند خواست؛ در نهایت به اعتقاد ما این اخبار بیمعنی است.
*سرانجام نیز واکنشی از سوی آیکن نشد/موضوع تمام شده است
در نهایت یک ماه از انتشار این خبر، رئیس مرکز ثبت دامنههای دات آی آر با بیان موضوع رسمی مرکز، میگوید: جوابی از استعلام از آیکن دریافت نشده است.
علیرضا صالح در گفتوگو با فارس، توضیح داد: برداشت شخصی من از موضوع این است که موضوع جدی نبوده است؛ بلکه در حد یک خبر بوده و تمام شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید