کدخبر :15550 پرینت
15 تیر 1393 - 20:26

موافقان و مخالفان راه‎اندازی اینترنت ملی در روسیه چه می‎گویند؟

متن خبر

با تصویب طرحی در پارلمان روسیه،‌ شرکت‌های خدمات‌رسان اینترنت، موظف به ذخیره‌سازی داده‌های کاربران روس در داخل مرزهای این کشور هستند.

 

به گزارش سیتنا، «وادین دنگین»، نماینده طراح این طرح که این طرح را به پارلمان روسیه ارائه کرده بود، در این باره گفته است: بیشتر شهروندان روسیه دوست ندارند، اطلاعات آنها از روسیه خارج شده و در اختیار ایالات متحده قرار گرفته تا در آنجا ‌‌هک و سرقت شود.

وی با اشاره به اینکه‌ همه داده‌ها و اطلاعات ما اکنون در ایالات متحده ذخیره شده است، گفته شرکت‌های اینترنتی باید اقدام به ایجاد Data Center در روسیه برای ذخیره‌سازی اطلاعات کنند.

 

یکی از پیامدهای اصلی این طرح، فشار بر شبکه‌های اجتماعی بزرگی است که اکنون دفتر مستقر و رسمی در خاک روسیه ندارند، حال آنکه شبکه‌های اجتماعی بزرگی همچون توئیتر و فیس‌بوک بار‌ها اشاره کرده‌اند که از دادن اطلاعات کاربران به دولت‌ها معذورند.

 

خبرگزاری آسوشیتد‌‌پرس در این باره نوشته است، تنها چندی پیش از ارائه این طرح به پارلمان روسیه، مدیر سیاستگذاری عمومی توئیتر «کولین کراول» در دیداری که از روسیه داشت با مقامات نهاد ناظر بر رسانه‌های روسیه Roskomnadzor دیدار و گفت‌وگو داشته است. هر چند اطلاعات اندکی از مفاد مذاکرات آن‌ها به بیرون درز کرده، ‌گفته می‌شود ‌دسترسی به داده‌های کاربران، یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح در این مذاکرات بوده است.

 

گفته می‌شود که روسیه از توئیتر خواسته است که اقدام به راه‌اندازی یک دفتر محلی در خاک این کشور کند که توئیتر این درخواست را تا کنون نپذیرفته است.

 

چنانچه این طرح به تصویب برسد، از سال ۲۰۱۶ عملیاتی خواهد شد و به دولت روسیه این اجازه را خواهد داد که به تعقیب و طرح دعوی علیه شرکت‌هایی که از آن سر باز می‌زنند، اقدام کند.

 

در همین حال، «آنتوان نوسیک» متخصص مسائل اینترنت به ‌رویترز در این باره گفته است، این طرح اقدامی شبه قانونی برای فشار گذاشتن بر ‌سرویس‌هایی نظیر توئیتر، فیس‌بوک و Youtube است.

 

به گزارش تابناک، این در حالی است که تا کنون دو دیدگاه متفاوت در خصوص این اقدام پارلمان روسیه مطرح شده است؛ نخست اینکه عدهای از متخصصان امنیتی بر این باورند که ایجاد Data Center‌ها در خاک این کشور به معنی در دست گرفتن اطلاعات شهروندان روس و جلوگیری از سرقت داده‌های آن‌ها توسط کشورهای دیگر ـ با توجه به سوابق جاسوسی ایالات متحده و NSA ـ است.

 

اما در سوی دیگر بسیاری از فعالان اینترنتی این اقدام پارلمان را در هماهنگی با دولت این کشور برای بستن فضای اینترنت و باز گذاشتن دست دولت برای کنترل فضای وب می‌دانند. آنچه مشخص است، اینکه روسیه نیز گام‌هایی جدی برای ملی کردن اینترنت بر‌می‌دارد.

 

گفتنی است، این طرح پیش از تبدیل شدن به قانون نیازمند امضای ولادیمیر پوتین است. پیش از این نیز نمایندگان پارلمان روسیه اقدام به تصویب قوانینی اینچنینی کرده بودند. از جمله آنکه تمامی بلاگر‌های روس موظف هستند تا چنانچه خوانندگان آن‌ها از ۳ هزار تن بیشتر باشد، وبلاگ خود را ‌‌رسما به ثبت برسانند و همچنین برای استفاده از زبان «افراطی» و انتشار اطلاعاتی که نمایندگان آن‌ها را «اهانت آمیز» خوانده‌اند، مجازاتی معادل پنج سال زندان در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.