نقش فناوری اطلاعات در حوزهی سلامت و گردشگری باید جدی گرفته شود
استفاده از ICT در حوزه خدمات سلامت عمومی و در سطوح مختلف آن به موضوع روز دولت ها و مؤسسات کوچک و بزرگ متولی این خدمات در دنیا بدل شده است.
به گزارش سیتنا، مهندس "نوید کمالی" دبیر علمی کارگروه فناوری اطلاعات طب سنتی موسسه تحقیقات حجامت ایران و عضو انجمن تجارت الکترونیک ایران در جلسه هم اندیشی با جمعی از فعالان حوزه گردشگری کشور در مشهد مقدس با تاکید بر نقش فناوری اطلاعات در افزایش رونق صنعت گردشگری کشور از طب سنتی و اسلامی به عنوان ارزش افزوده ای منحصر به فرد برای افزایش درآمدهای ارزی کشور در حوزه توریسم یاد کرد و افزود: علت اصلی این روند چالشهای اساسی در کیفیت عرضة خدمات سلامت در دنیای امروز و زیاد شدن توقع عمومی از نظامهای سلامت بوده است که کاربرد فنآوری های جدید را در کمک به ارتقاء کیفی خدمات سلامت بر میشمارد و بر تحول فرایندی عرضة خدمات همزمان با بکار گرفتن فنآوری تأکید میکند.
وی افزود: با توجه به تلاشهای صورت گرفته در دولت نهم و دهم امروزه بخش گسترده از جمعیت ایران به اینترنت و فناوری های لازم برای دسترسی بهینه به این شبکه دسترسی دارند. آمارهای ملی و بین المللی نشان می دهد که امروزه بیش از 33 میلیون کاربر اینترنت و بیش از 73 میلیون کاربر تلفن همراه در کشور وجود دارد که حاکی از برخورداری بیش از 85 درصد اعضاء خانواده های ایرانی از تلفن همراه است، که این آمار قابل رقابت با کشورهای منطقه خاورمیانه و بعضا کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.
وی ادامه داد: بر اساس سیاستهای محرومیت زدایی دولت برای سهولت ایجاد دسترسی به اینترنت و خدمات مبتنی بر این شبکه از جمله خدمات دولت الکترونیک بیش 10 هزار دفتر ICT روستایی نیز ایجاد کرده است.
دبیر علمی کارگروه فناوری اطلاعات طب سنتی موسسه تحقیقات حجامت ایران، تاکید کرد: ضریب رشد 43.2 درصدی و سریع تعداد کاربران اینترنت در کشور می تواند فرصتی ارزنده در راستای افزایش و بهبود وضعیت سلامت شاخصهایی سلامت کشور باشد؛ گرچه این افزایش سریع تعداد کاربران خود می تواند در صورت عدم مدیریت صحیح در حوزه سلامت می تواند مخاطرات خاص خود را داشته باشد. بطور مثال بدلیل اعتماد زیاد کاربران اینترنت به مطالب منتشر شده در وبسایتها و وبلاگهایی که در حوزه پزشکی و دارو فعالیت می کنند بعضا شاید افزایش خود درمانگری های بی قاعده و خطرساز توسط کاربران هستیم.
وی افزود: متاسفانه تا به امروزه ساماندهی مناسبی در حوزه پایگاههای حوزه سلامت از سوی مراجع ذی صلاح و ناظر صورت نگرفته است اما خوسبختانه نیروی انتظامی و بازوی سایبری آن پلیس فتا اقدامات خوب و موثری را تا به حال در حوزه مبارزه با سوء استفاده کنندگان از فضای مجازی در حوزه پزشکی و سلامت انجام داده اند که قابل تقدیر و تشکر است.
وی ادامه داد: کارگروه فناوری اطلاعات طب سنتی ایران موسسه تحقیقات حجامت ایران موفق شده است پس از مطالعه و پژوهش های بلند مدت در حوزه نقش فناوری اطلاعات در بهبود و افزایش سطح سلامت شهروندان کشور و بهره گیری از جدیترین فناوریهای اطلاع رسانی و آموزش در حوزه اینترنت و تلفن همراه الگوهای جهان سلامت را در قالبی بومی و ملی ارائه نماید.
وی گفت: حوزه توریسم درمانی هم از مهمترین اهداف و راهبردهای بلند مدت موسسه تحقیقات حجامت ایران است که امیدواریم کارگروه فناوری اطلاعات طب سنتی ایران به عنوان بازوی علمی و اجرایی این موسسه در حوزه فناوری اطلاعات بتواند با برنامه ریزی های صورت گرفته و راهبردهای تعریف شده و با حمایت مسئولین کشوری ,شهر مقدس مشهد را به عنوان قطب توریسم درمانی خاورمیانه با محوریت طب کل نگر معرفی کنیم.
وی افزود: بصورت سالیانه وجود 30 میلیون گردشگر در شهر مقدس مشهد و حضور بیش از 2 میلیون گردشگر که برای استفاده از خدمات درمانی خاورمیانه که تنها از کشور آمریکا راهی کشورهای منطقه می شوند و تجارت بیش از یک میلیارد دلاری گردشگر درمانی می تواند دلیل خوبی برای آغاز پروژه های توریسم درمانی در کشور باشد، لذا موسسه تحقیقات حجامت ایران در راستای ترویج طب کلنگر و بهره گیری از سرمایه های داخلی و اشتغال زایی مضاعف با تشکیل کارگروه فناوری اطلاعات طب سنتی اقدام کرده است که امیدوارم نتایج پژوهشها و پروژه های این کارگروه موجبات سرافرازی ملت شریف ایران و خوشنودی رهبر معظم انقلاب را فراهم آورد .
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید