کدخبر :3324 پرینت
04 مرداد 1391 - 11:50

محکومیت سریال «عمر بن خطاب» در پی یک فتوا + تصاویر

متن خبر
صدور فتوایی ادامه پخش سریال «عمر بن خطاب» در مورد زندگی عمر را در هاله‌ای از ابهام فرو برد.

به گزارش سیتنا به نقل از خبرآنلاین، این سریال داستان زندگی دومین خلیفه را روایت می‌کند که پخش آن در خاورمیانه جنجال و اعتراضات بسیاری به دنبال داشته است. هزاران نفر سریال را محکوم کرده‌اند.

 

«عمر بن خطاب» سریال تاریخی است که در 31 قسمت تولید شده و شبکه «ام‌بی‌سی» آن را پخش می‌کند. دلیل اعتراض مردم این است که شیوه نمایش حضرت محمد (ص) و نزدیکان او در این سریال برخلاف قوانین اسلام است.

 
داستان سریال در قرن هفتم میلادی می‌گذرد و تلاش‌های عمر برای گسترش اسلام و سرزمین‌های اسلامی هم بخشی از خط داستان است. این سریال عظیم‌ترین تولید تلویزیونی دنیای عرب است، در سریال بیش از 30 هزار سیاهی لشگر حضور دارند، عوامل فیلم از 10 کشور مختلف کنار هم جمع شده‌اند و 31 قسمت سریال در طول 300 روز فیلمبرداری شده است.
 
 
سریال در ماه رمضان روی آنتن رفته است که پرمخاطب‌ترین فصل برای سریال‌ها در خاورمیانه است.
 
دانشگاه الازهر مصر، یکی از مراکز اصلی تعلیم و تعلم اسلامی فتوایی علیه این سریال منتشر کرده و بیان کرده شیوه نمایش شخصیت‌های تاریخی در آن مصداق گناه است. دارالافتاء عربستان، مرجع اسلامی و رسمی عربستان که وظیفه صدور فتوا را دارد هنوز فتوایی در مورد این سریال صادر نکرده است.
 
 
این درحالی است که نمایش چهره پیامبر اسلام و دیگر شخصیت‌های اسلامی در قرآن منع نشده است اما اغلب روحانیون اسلام اعلام کرده‌اند چنین اقدامی جایز نیست.
 
هزاران بیننده در خاورمیانه در شبکه‌های اجتماعی سریال «عمر بن خطاب» را محکوم کرده‌اند و از ام‌بی‌سی خواسته‌اند پخش آن را متوقف کنند.
 
 
تهیه کنندگان سریال از تولید خود دفاع کرده‌اند و گفته‌اند بسیاری از روحانیون اسلام صحت و اعتبار شیوه روایی فیلم را تائید کرده‌اند.
 
بد نیست اشاره شود که در عربستان مرسوم است سریال‌هایی با تم مذهبی ابتدا به دانشگاه الازهر فرستاده می‌شوند تا پس از تائید این دانشگاه روی آنتن بروند. تهیه کنندگان «عمر به خطاب» این کار را نکرده‌اند. قرار است سریال روی آنتن شبکه‌های ترکیه هم برود.
انتهای پیام
نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

مطمئناً ساخت چنین فیلمی بی هدف نبوده و به نظر من این کار باعث تشدید
اختلافات مذهبی خواهد شد هر چند هدف اصلی از پخش این فیلم برتر نشان
دادن خلفا، عمر و ابوبکر و حقانیت انها از دیدگاه سازندگان، و یک تبلیغ
بزرگ برای مذهب تسنن می باشد همچنین نشان دادن چهره اهل بیت پیامبر امری
نامناسب و غیر جایز است که سازنده با انتخاب چهره های که باب ذوق خود
می باشد به نوعی اهداف تبلیغی خود را دنبال می کند.

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.