با مراجعه به این لینک از کُپی-پیست کارها مچ گیری کنید
سرویس آنلاینی به تازگی ارائه شده که میتواند با تطبیق متنهای گوناگون با نسخههای اصلی گزارشهای خبری آژانسها و مداخل ویکیپدیا٬ کپیکاری و سرقت ادبی را کشف کند و به کاربران اطلاع دهد.
به گزارش سیتنا، کُپی-پیستکاری در عصر انفجار اطلاعات به شدت فراگیر شده و جالب اینکه فقط کاربران عادی اینترنت نیستند که چندان به نشر و بازنشر مطالب با ذکر منبع اهمیت نمیدهند؛ کپی-پیستکاری و سرقت ادبی حتی دامن روزنامهنگاری و بسیاری از روزنامهنگاران امروز را هم گرفته است.
حالا ابزاری آمده که با بهرهگیری از آن میتوان مچ روزنامهنگارها و بلاگرهای کپیکاری را گرفت که مطالب را از منابع مختلف برمیدارند و به هم میچسبانند. بنیاد آمریکایی Sunlight که از مراکز پیشرو در روزنامهنگاری نوین است٬ به تازگی این سرویس که "چورنالیسم" نام گرفته را رسما معرفی کرد.
"چورنالیسم" به سادهترین عبارت٬ موتور جستوجوی سرقت ادبی در فضای مجازی است. کاری که "چورنالیسم" انجام میدهد٬ مقایسه و تطبیق هوشمندانه متنهایی است که کاربران به آن میدهند؛ مقایسه متون با گزارشهای خبری آژانسهای مختلف٬ منابع دولتی٬ سرویسهای روابط عمومی و البته دیتابیس عظیم ویکیپدیا.
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت چورنالیسم (http://churnalism.sunlightfoundation.com) متن یا لینک مورد نظر خود را در آن وارد کنید. پس از کلیک کاربر روی دکمه مقایسه (Compare) چورنالیسم در دیتابیس بزرگی از منابع خبری به دنبال مشابهتها میگردد و به شما میگوید که متن مورد نظر شما حاصل تلاش٬ جستوجو و نگارش روزنامهنگار است٬ یا با گرتهبرداری و کپی-پیستکاری از منابع مختلف تهیه شده است.
اگر در ادبیات متن مورد نظر کاربر با منابعی که چورنالیسم در آنها میگردد شباهتی پیدا شود٬ پیغام Churn ظاهر میشود و کاربر میتواند دو متن را در کنار هم ببینید تا به مقایسه دقیقتر آنها بپردازد. نام "چورنالیسم" هم تلفیقی از واژه Churn به معنی سرهمبندی٬ و واژه ژورنالیسم است. "چورنالیسم" به معنی روزنامهنگاری سطحی و سهلانگارانهای است که حاصل کارش تنها با ترکیب کردن گزارشهای آماده آژانسها و رسانههای فعال تهیه میشود و اصالتی ندارد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید