چند چت روم فعال ایرانی وجود دارد؟
حتی اگر شما کارمند یک اداره باشید و در ساعات اداری و در محیط کار از اینترنت استفاده کنید، باز هم در میان همکاران خود حتما با افراد متعددی که ساعتها پنجره چترومهای آنها باز است مواجه شدهاید.
به گزارش سیتنا به نقل از خبرگزاری دانشجویان، کم نیستند افرادی که حتی با پایینترین سطح سواد و کمترین میزان آشنایی با کامپیوتر و اینترنت از مشتریان پر و پا قرص چت رومها به شمار میروند و در طول روز و هفته ساعتهای متعدد را در تالارهای گفتگوی مجازی میگذرانند.
چترومها در میان قشر تحصیل کرده و کاربران جدی اینترنت هم جایگاه خاصی دارد و حتی اگر افراد عضو چت رومها هم نباشند، هنگام استفاده از ایمیل خود بیشک زمانی را هم به گفتوگوی اینترنتی با دوستان و همکاران خود اختصاص میدهند.
در واقع با بالا رفتن روز به روز ضریب نفوذ اینترنت شاید بتوان گفت که کاربران سرویس گفتوگو در فضای مجازی که یکی از سرویس های محبوب اینترنت به شمار میرود، روز به روز در حال افزایش هستند.
در این میان اگرچه آمار مستندی درباره کاربران سرویس چت در ایران وجود ندارد اما حتی مروری کوتاه بر سایت پیوندها گویای آن است که این روزها حداقل 50 چت روم فعال ایرانی وجود دارد و بازار رقابت در میان این چت رومها چنان گرم است که گاه حتی با نام برخی اپراتورهای تلفن همراه نیز چت رومهایی ایجاد شده است.
نکته جالبی که درباره اکثر تالارهای گفتوگوی ایرانی به چشم می خورد آنکه این چترومها که هر یک از آنها قوانین خاصی برای خود دارند، در اکثر موارد به بحث نظارت 24 ساعته تاکید دارند.
مروری کلی بر برخی از قوانین این تالارهای گفتوگو گویای آن است که طرح بحثهای سیاسی، توهین به مقدسات و ادیان، ارسال تبلیغات، بحث در مورد مسائل جنسی و خلاف شرع، توهین به قومیتها و... جزو خطوط قرمز محسوب شده و در صورت ورود به این حیطهها کاربر از آن چت روم اخراج خواهد شد و با توجه به اینکه پیش از اخراج آیپی فرد خاطی شناسایی میشود، فرد دیگر قادر نخواهد بود با نامی جدید هم وارد آن چت روم شود.
شما در اغلب موارد تنها با انتخاب یک نام می توانید وارد این تالارهای گفتوگو شده و در این فضا دوستان جدیدی برای خود پیدا کنید، حتی در صورت فعالیت مداوم و کسب امتیاز لازم ممکن است بعد از مدتی به عنوان عضو ناظر این سایتها نیز انتخاب شده و حتی در مراحل بعدی به مرحله مدیریت نیز راه پیدا کنید.
در این میان همان طور که اشاره شد اگرچه در اکثر موارد برای فعالیت در این سایتها به غیر از پذیرفتن قوانین شرط دیگری در نظر گرفته نشده و هیچ اطلاعاتی هم از شما خواسته نمیشود اما پس از ورود مکالمات شما مورد نظارت قرار گرفته و پس از طرح موضوعاتی که درباره آنها تذکر داده شده شما از آن چت روم اخراج خواهید شد و دیگر قادر به ادامه فعالیت در آن چت روم نخواهید بود.
البته ممکن است شما در صورت مراجعه به برخی از این تالارهای گفتوگو با حجم اندکی از کاربران آنلاین مواجه شوید و حتی در برخی ساعات روز به تعداد انگشتان یک دست هم کاربری در برخی از این چت رومها نبینید اما به هرحال تعداد کاربران این سایتها بسته به میزان کارایی و معروف بودن آنها متغیر بوده و در ساعت مختلف شبانهروز دائم در حال تغییر است.
علاوه بر این با توجه به اینکه سایتهای خارجی مختلفی نیز برای چت کردن وجود دارد لازم به نظر میرسد که در این زمینه فرهنگسازی مناسبی صورت بگیرد در حالی که تاکنون در این بخش اقدامات بسیار کمرنگی صورت گرفته و شاید پس از جستوجوهای مختلف اینترنتی تنها مواردی که در این زمینه میتوان یافت هشدارهای پلیس امنیت اخلاقی ناجا و یا اخبار اخاذیهای اینترنتی و مشکلات ایجاد شده به دنبال عضویت در چت رومها باشد.
اما از نظر بسیاری کاربران و به ویژه کاربران جوانتر، چت رومها یکی از جذابترین و بهترین سرویسهای اینترنت به شمار میروند که البته در کشورهای مختلف دنیا هم سایتهای گفتوگو در کنار شبکههای اجتماعی علاقهمندان خاص خود را دارند تا جایی که به عنوان مثال چندی پیش در خبرها این گونه آمده بود که مادری 29 ساله در ژاپن آنقدر مشغول چت بوده که حتی پس از گذشت ساعتها متوجه مرگ فرزند 19 ماهه خود نشده است.
به اعتقاد کارشناسان البته در ارتباط با بهرهگیری از تکنولوژی همواره در کنار جنبههای منفی کارکردهای مثبت متعددی نیز وجود دارد و نمی توان به دلیل استفاده نادرست عدهای به طور کامل به مقابله با یک سرویس پرداخت.
هرچند در مورد تالارهای گفتوگو نیز اگرچه گاه روانشناسان و جامعه شناسان بر مضرات آنها و حتی اعتیاد آور بودن چت تاکید کنند اما به هر صورت سرویس چت هم مانند هر نوع فناوری دیگری مزایا و معایب را در کنار یکدیگر دارد و حتی به زعم برخی کارشناسان از طریق چت رومها حتی میتوان فریضه دینی صله رحم را نیز به جا آورد و از حال اقوام و خویشاوندان خود در راههای دور و نزدیک مطلع شد.
با این حال این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که با توجه به مشکلات و مضراتی که به دنبال استفاده نادرست از این فضا ایجاد میشود، لازم است حتما در این زمینه آموزشهای مناسبی به افراد ارائه شود و فرهنگسازی مناسبی از سوی نهادهای متولی صورت بگیرد.
انتهای پیام
دیدگاهها
تجربه من اینو میگه که احمقانه ترین کار توی دنیای اینترنت چت کردنه!
فکرشو بکن با یه نفر حرف میزنی که نه مطمئنی زنه یا مرد که ممکنه دست بیفتی! نه معلومه حرفاش دروغه یا راست که توی دنیای واقعی دروغ گفتن اسان ترین کاره چت که دنیای مجازیه به عبارتی یعنی دروغی!بعضی مواقع از طریق چت سیستم طرف مقابل هک میشه که امکان هر سو استفاده ای وجود داره!چطور ممکنه ادمی انقدر ساده لوح باشه که افرادی که نمیشناسه و نمیبینه رو به اسانی وارد رایانه و زندگی شخصی خودش کنه؟! بعضیا درگیرش میشن و اتفاقات دنیای مجازی که بیشترش نیرنگه با دنیای زندگی واقعی قاطی میکنن که نتیجه اون تباهی عمر و روانی فرسوده و پریشان و بعضی مواقع شکست بد عاطفیه توصیه میکنم اگر به چت اعتیاد دارید کم کم انرا ترک کنید چون این مشکلات برای همه اتفاق میفته و تفاوتش در دیر و زود بودنشه
افزودن دیدگاه جدید