کدخبر :6590 پرینت
21 فروردین 1392 - 21:33

پرخطرترین سیستم عامل‌های موبایل کدامند؟

متن خبر

پلت‌فر‌های مختلف سیستم‌عامل‌های تلفن همراه طی سه سال اخیر رفتار خاصی را از خود نشان داده‌اند که در پایان نتیجه‌ای جز محبوب‌ترین پلت‌فرم پرخطر نمی‌توان گرفت.
 
به گزارش سیتنا به نقل از تسنیم، دنیای گسترده ارتباطات و توسعه پلت‌فرم‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری متعدد، علاقه بسیاری از شیادان را نیز تحت الشعاع قرار داده است و بر این اساس در نسخ مختلف تلفن‌های همراه شاهد هستیم که روزنه‌هایی کشف می‌شود که می‌تواند دریچه‌ای برای نشت اطلاعات محرمانه و اطلاعات هویتی باشد.بررسی تهدیدات تلفن‌های همراه نیز بر حسب مدل و سیستم عامل‌های آن‌ها که نماد نرم‌افزاری آن‌ها به شمار می‌رود در سال گذشته (2012) نشان می‌دهد که بازار اندروید مقبول شیادان و خاطی‌گران بوده است.

فصول سال گذشته به ترتیب دارای روند صعودی در جذب تهدیدات تلفن‌های همراه بوده‌اند به گونه‌ای که اگر به آمار F-Secure مراجعه کنیم، متوجه می‌شویم که برای فصل اول سال 2012 میزان تهدیدات تا 61 درصد در نظر گرفته شده و به ترتیب سه ماهه‌های بعدی 66، 74 و 100 درصد تهدیدات را شامل شده‌اند. در سه ماهه اول 2012، اندروید از جامعه 61 درصدی تهدیدات، سهم 47 درصدی داشته  و بعد از آن سیستم عامل سیمبین با 14 درصد قرار گرفته است؛ این رویه برای اندروید در سه ماهه بعدی به 46 درصد و سیمبین 18 درصد رسیده است و به مرور در سه ماهه سوم شاهد هستیم که این فراز و نشیب برای هر دو سیستم عامل روند صعودی داشته است و سهم اندروید با 49 درصد، موجب شد که سیمبین در جامعه تهدیدات 74 درصدی، 21 درصد از سهم تهدیدات را به خود اختصاص دهد و مابقی تهدیدات نیز شامل IOS، بلک‌بری و ویندوز موبایل باشد.
 
سه ماهه آخر سال 2012 نیز آماری جالب را از خود به ثبت رسانیده است به گونه‌ای که از جامعه آماری 100 درصدی شاید بهتر باشد که اندرو ید را تنها مخاطب این جامعه بدانیم و با سهم 96 درصدی آن، دیگر پلت‌فرم‌ها را امن بدانیم. البته سیمبین هم سهم چهار درصدی را در این بین داشته است و با نگاهی به آمار قبلی، سقوطی چشم‌گیر را از آن شاهدیم.
 

 کارشناسان موسسه تهدیدات بین‌المللی گفته‌اند که با توجه به بازار رو به رشد اندروید در کشورهای جهان برای آمار سال 2013 باید منتظر وقایع جالب‌تری باشیم؛ البته با توجه به اینکه مایکروسافت عمیقا در حال برنامه‌ریزی بر روی این حوزه است، شاید آمار قابل توجهی نیز شامل این سیستم عامل شود و به نوعی مایکروسافت جایگزین سیمبین در جدول تهدیدات سال 2012 شود.
 
در قیاس این اطلاعات به نسبت سال‌های گذشته متوجه می‌شویم که اندروید در سال 2010 تنها 11.25 درصد از تهدیدات را به خود فراخوانده بوده و بیشتر تهدیدات در ارتباط با پلت‌فرم سیمبین با 62.5 درصد بوده است. ویندوز موبایل هم جالب است که در این سال آماری بیش از اندروید داشته و در حد 23.75 درصد بوده است. با گذر از این سال و رسیدن به سال 2011، به یکباره شاهد تغییر و تحولات عظیمی در اطلاعات پلت‌فرم‌های مختلف هستیم به گونه‌ای که اندروید سهم عمده تهدیدات را به خود اختصاص داد و با 66.7 درصد رکوردی نسبت به سایر پلت‌فرم‌ها از خود بر جای گذاشت.
 
دقیقا همین سال بود که برندهای مختلفی به سمت سیستم عامل گوگل رفتند و محصولات بسیاری از کارخانه‌ها همچون اچ‌تی‌سی و سامسونگ این پلت‌فرم را برای خود برگزید.سیمبین که همچنان خود را در بازار رقابتی می‌دید سعی کرد که با حفظ سهم 29.7 درصدی خود، مانعی برای پیشرفت‌های سریع اندروید باشد اما واقعیتی که باید پذیرفت، این است که اندروید بسیار سریع بر محبوبیت خود افزود و همین باعث شد که تهدیدات بیشتری به سمت این پلت‌فرم روانه شود و در سال 2012 شاهد هستیم که سهم آن به 79 درصد رسیده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.