افت جهانی سرعت اینترنت در پی بزرگترین حملهی سایبری تاریخ
اختلاف میان یک گروه ضدبدافزار و یک شرکت بزرگ اینترنتی باعث افت سرعت اینترنت در سراسر جهان شده و کارشناسان این امر را بزرگترین حمله سایبری در تاریخ توصیف میکنند؛ در همین حال نیروهای پلیس سایبری پنج کشور مختلف مشغول بررسی این حملات هستند.
به گزارش سیتنا (citna.ir)، شبکه خبری «بی بی سی» اعلام کرد: اختلاف میان یک گروه مبارزه با هرزنامه (اسپم) با یک شرکت ارائه خدمات میزبانی وبسایتها (هاستینگ) به حملاتی منجر شده که بخشهای دیگر اینترنت را هم تحت تاثیر قرار داده و بیم این وجود دارد که بانکها و سرویسهای ایمیل هم از آن متاثر شوند.
کارشناسان میگویند در نتیجه این درگیری اینترنتی، خدمات اینترنت سراسر جهان دچار اختلال شده و زیرساخت اصلی شبکه جهانی بر اثر ازدحام به وجود آمده در معرض انسداد قرار گرفته است.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، در توضیح بیشتر این حمله نوشته است که این اختلال زمانی رخ داد که «اسپمهاوس» که گروهی است که علیه بدافزارهای اینترنتی فعالیت میکند شرکت هلندی «سایبر بانکر» را در لیست سیاه خود قرار داد.
اسپمهاوس که مقر آن در لندن و ژنو قرار دارد از این لیست سیاه برای فیلتر کردن پیامهای ناخواسته از ایمیلها استفاده میکند. سایبر بانکر یک شرکت خدمات دهنده اینترنت است که اعلام کرده به هر گونه وبسایت به جز سایتهای مرتبط با تروریسم یا هرزه نگاری خدمات ارائه میکند.
به گزارش سیتنا، یکی از سخنگویان شرکت اسپمهاوس به روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گفت: پس از اینکه اسپمهاوس، شرکت سایبر بانکر را در لیست سیاه قرار داد با اختلال غیرمنتظره محدودیت سرویس مواجه شد. این اختلال زمانی ایجاد میشود که حجم زیادی از درخواست برای گشودن یک سایت به سرور مربوطه مخابره میشود که در نتیجه آن سرعت دسترسی پایین آمده یا غیرممکن خواهد شد.
تصور میشود حمله سایبری در این مورد به سرورهای اسپمهاوس که در هر ثانیه حجم بسیار بالایی از اطلاعات را رد و بدل میکند، صورت گرفته باشد. بر همین اساس پروفسور «آلن وودوارد» کارشناس حملات سایبری در دانشگاه «سوری» به شبکه بی بی سی گفت که تاثیر این حمله باعث شده تا خدمات اینترنت در سطح جهان افت سرعت پیدا کند.
در همین حال، استیو لینفورد، رئیس اسپمهاوس، به بیبیسی گفت که حجم این حملات بیسابقه بوده است و "مهاجمان به هر بخشی از زیرساختهای اینترنت که فکر کنند میتوانند آن را از کار بیندازند، حمله میکنند."
حملات اخیر از شیوه حمله توزیعشده محرومسازی از سرویس (یا DDoS) استفاده کردهاند. در این روش حملهکنندگان با تعداد زیادی کامپیوتر و شبکههایی که در اختیار دارند یک سرور را هدف میگیرند و با ارسال درخواستهای جعلی انبوه، آن سرورها را از کار میاندازند. قدرت حملات به اندازهای بوده که میتوانسته زیرساختهای اینترنتی یک دولت را از کار بیندازد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید