کدخبر :432 پرینت
10 مهر 1390 - 18:47

چهار روش پاک‌کردن ویروس از سیستم‌های آلوده

متن خبر

سازمان خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (سیتنا) - وقتی سیستم شما به ویروس آلوده باشد، سرعت انجام کارهایتان بسیار کم می‌شود. مثلا ممکن است ویندوز شما حتی نتواند بالا بیاید. در شرایط بدتر، اطلاعات محرمانه‌تان در اینترنت منتشر می‌شود و شما حتی نمی‌توانید مانع این کار شوید. یا مثلا نوع دیگری ملور Browser شما را قفل می‌کند و مانع انجام جستجو در اینترنت می‌شود. مشکل تمام این موارد اینجاست که شما حتی نمی‌توانید راه‌حلی برای این ویرانی‌ها داشته باشید و تنها باید شاهد تخریب سیستم‌تان شوید. در ادامه چند راه‌حل برای مقابله با ویروس‌ها ذکر شده است که خواندن آن شاید بتواند به شما کمک کند.

 

پله‌ صفر: این مطالب را با دقت بخوانید. ما در اینجا هر مطلبی که لازم بوده شما در این باره بدانید، جمع‌آوری کرده‌ایم. شاید تنها با خواندن این مقاله و کسب اطلاعات درباره‌ ویروس‌های رایانه‌ای باعث شود امنیت رایانه‌تان بالاتر رود.

 

پله‌ اول: راه نفوذ برخی از این ویروس‌ها از طریق ورود اطلاعات به سیستم‌تان است. مثلا ممکن است شما فایلی را دانلود کنید. یکی از مهم‌ترین راه‌های شناخت این ویروس، درخواست آن برای غیرفعال کردن آنتی‌ویروس موجود روی رایانه‌تان است؛ پس هر جا این درخواست را دیدید احتمال دارد آن نرم‌افزار همان ملور (Malware ) باشد.

 

حالا به نظر شما راه‌حل ایمن‌سازی سیستم‌تان در برابر این ویروس چیست؟ خیلی ساده است؛ باید این سه اصل ساده را به کار بگیرید. حتی اگر نرم‌افزاری خیلی به نظرتان ایده‌آل می‌آید، آن را دانلود نکنید یا عملیات دانلود را قطع کنید، چراکه مطمئنا برای شما مشکل ایجاد می‌کند. البته سایت‌هایی مانند Google ،Bing یا Yahoo کاملا مورد اطمینان هستند و دلیلی برای نگرانی ندارند، ولی برای سایت‌های دیگر نیاز است که شما اطلاعات بیشتری درباره‌ نرم‌افزار پیشنهاد شده به دست آورید. فراموش نکنید تمام این کارها را قبل از نصب application انجام دهید.

 

پله‌ دوم: تعداد بسیار زیادی از Malware‌ها از طریق جستجوگرتان وارد سیستم می‌شود. برای مقابله با این مشکل، راه‌حلی آسان برای ممانعت از ورود آنها به شما پیشنهاد می شود؛ اگر Browser‌تان قدیمی است از آن استفاده نکنید. تنها جستجوگرهای امن موجود برای شما عبارتند از: اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس و کروم. از دیگر ابزارهایی که به شما در ایجاد امنیت کمک می‌کنند می توان به Web of Trust ،KB SSL Enforcer Adblock و HTTPS Everywhere اشاره کرد.

 

پله‌ سوم: علاوه بر داشتن جستجوگر مناسب، نیاز دارید که نرم‌افزار دیگری هم به عنوان آنتی‌ویروس داشته باشید. بیشتر این نرم‌افزارها مجانی هستند، ولی امنیت بسیار زیادی برای سیستم شما فراهم می‌کنند. برای مثال می‌توان اسکنرها را نام برد. این ابزارها ورود و خروج هر بیت را به رایانه‌تان کنترل می‌کنند. یکی از بهترین این نرم‌افزارها windows Security Essentials app است که علت انتخاب این محصول، رایگان بودن آن در کنار کارایی بسیار بالای آن است. با نصب Security Essentials روی رایانه‌تان، می‌توانید همیشه مدل جدید آن را نیز از طریق اینترنت دانلود کنید یا اگر هم دوست نداشتید، تنها به صورت آنلاین تمام اطلاعات‌تان را اسکن کنید. این یکی از راه‌های محافظت از رایانه‌تان در برابر ویروس‌هاست. در ضمن شما می‌توانید هر شب به شکل خودکار رایانه‌تان را اسکن ‌کنید.خوشبختانه برخی از آنتی‌ویروس‌های موجود در بازار مجانی‌اند؛ مانند SuperAntispyware و  Malwarebytes’ Anti-Malware.

 

البته در نظر داشته باشیدکه هیچ‌یک از این نرم‌افزارها به صورت real-time از رایانه‌تان محافظت نمی‌کند و شما نیاز دارید به صورت هفتگی یا ماهانه کار به‌روزرسانی آنتی‌ویروس‌تان را انجام دهید.

 

پله‌ چهارم: این مرحله در زمانی است که ویروس رایانه شما را آلوده کرده باشد. Malware‌ها در مدل‌های مختلف وجود دارند و قدرت تخریبشان هم بستگی به این دارد که به چه شکلی وارد سیستم‌تان شده‌اند. برای همین هم نمی‌توان ابزار مشخصی را برای از بین بردن تمام این بدافزارها معرفی کرد. تنها چند راه‌حل در اینجا بررسی می‌شود تا به شما کمک کند هرگونه Malware را از بین ببرید. اقدام اول این است که با کمک Windows Security Essentials رایانه‌تان را اسکن کنید، این ساده‌ترین کار برای کمک به شماست.

 

این نرم‌افزار را از طریق اینترنت روزآمد کنید و گزینه‌ Full را برای اسکن برگزینید. سپس در آرامش کامل منتظر بمانید تا Security Essentials تمام کارهای لازم را برای رایانه شما انجام دهد.

مرحله بعد راه‌اندازی آنتی‌ویروس Malwarebytes است. ابتدا باید مطمئن شوید که این ابزار Update شده باشد، سپس به طور کامل سیستم‌تان را اسکن کنید. اگر ملورها از بین بروند که خیلی خوب است، اگر هم از بین نروند و مقاومت کنند، بهتر است قسمت RKill را فعال کنید. این ابزار برای از بین بردن هرگونه Malware که ممکن است هنوز روی سیستم شما وجود داشته باشد، انتخاب بسیار مناسبی باشد. برای این کار دوباره آنتی‌ویروس Malwarebytes را اجرا کنید.

ولی اگر هنوز مشکلتان رفع نشده‌است، سیستم‌تان را در حالت safe mode ریبوت کنید (برای این کار با روشن کردن رایانه کلید F8 را فشار دهید تا گزینه‌ safe mode روی صفحه ظاهر شود. سپس آنتی‌ویروس RKill/Malwarebytes را مانند قبل تکرار کنید.

 

این نکته را از یاد نبرید که با این کار ملور‌ها را از بین نمی‌برید، بلکه تنها به طور موقت آنها را غیرفعال می‌کنید. ‌چنانچه تمام این کارها را انجام دادید، ولی هنوز مشکل Malware از بین نرفته است، نرم‌افزار ComboFix را فعال کنید. چنانچه مشکل شما باز هم حل نشد، می‌توانید به اینترنت متصل شوید و برای راه‌حل‌های آنلاین در وب جستجو کنید. از دیگر ابزارهایی که برای اسکن مناسب است، می‌توان به

Spybot Search & Destroy McAfee AVERT String، GMER، Sophos Anti-Rootkit

اشاره کرد. در مواقعی هم بعضی از CD‌ها به‌صورت خودکار، کار از بین بردن ویروس‌ها را انجام می‌دهند، مثلا AVG’s Rescue CD یاHiren’s BootCD.

 

همان‌طور که گفته شد ابزار زیادی برای مقابله با ویروس وجود دارد. ولی برای ایجاد امنیت بیشتر، هیچ چیز مناسب‌تر از این نیست که شناخت بیشتری نسبت به ملورها پیدا کنید؛ در این صورت دیگر به انجام بقیه کارهایی که گفته شد، نیازی نیست.

منبع: بخش دانش و زندگی تبیان

 

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

what s your lidea about nod32

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.