کدخبر :430 پرینت
10 مهر 1390 - 18:02

ثبت دامنه‌ با اختلاف قیمت بسیار؛ هزینه‌ی ثبت دامنه ایرانی چند است؟

متن خبر

ثبت دامنه‌های ایرانی زیر نظر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و مجموعه‌ای از نمایندگی‌های آن صورت می‌گیرد که البته دارای اختلاف قیمت‌های بسیار است.

به گزارش سازمان خبری سیتنا به نقل از ایسنا، با گسترش روزافزون تکنولوژی و رونق بازار فن‌آوری اطلاعات در عرصه‌های جهانی نیاز کسب و کارها و حتی افراد به داشتن مکانی ثابت برروی دنیای پر از ترافیک اینترنت چندین برابر شده است.

شاید تا 7 سال گذشته برای تعامل با کاربران محیط مجازی و دسترسی به برخی اطلاعات صرف داشتن یک وبلاگ کافی بود اما در حال حاضر شاید برای بلاگرها هم داشتن پایگاهی با هویت ثابت یکی از نیازهای اساسی قلمداد شود و در این شرایط باید دامنه و نشانی خاص را به ثبت رساند تا بتوان بر روی فضای وب صفحه‌ای منحصر به خود را ایجاد کرد.

پژوهشگاه دانش‌های بنیادی مرکز ثبت دامنه در ایران است که هرکس تقاضایی مبنی بر ایجاد صفحه‌ای با نشانی خاصی داشته باشد باید به سایت این پژوهشگاه مراجعه کند و دامنه خود را به ثبت برساند اما بحث اصلی بر سر این ماجراست که چرا با وجود مرکزی مستقل در این زمینه باز هم باید شاهد معدودی از فعالیت‌های در زمینه ثبت‌رسانی دامنه باشیم؟

جالب اینجاست که قیمت‌ ثبت دامنه‌ها در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بسیار متفاوت‌تر از برخی شعب دارای مجوز برای ثبت است و این سؤال را در ذهن به وجود می‌آورد ثبت‌ دامنه‌ای که در نهایت باید به تأیید این پژوهشگاه برسد چرا در نمایندگی‌های مجاز این پژوهشگاه به قیمت‌هایی پایین‌تر ثبت می‌شود؟

البته این موضوع از اینجا نشأت گرفته است که این پژوهشگاه برای کارگزاران واحد و یا سهم بیشتری را در نظر گرفته است و کارگزارن نیز حول این موضوع به ارائه ثبت دامنه با قیمت‌های متفاوت اقدام می‌کنند ولی علاوه بر این می‌توان با در نظر گرفتن اینکه هزینه ثبت در نمایندگی‌های متفاوت، متغیر است به این پی برد که کارگزاران به مانور برروی سود خود از فروش دامنه دست زده‌اند.

پژوهشگاه برای ثبت دامنه IR. هزینه 144هزار ریال را برای یک ‌سال و 432هزار ریال را نیز برای پنج ‌سال در نظر گرفته است و برای نشانی‌های خارجی نیز برای بازه‌های زمانی 1 و 5 سال رقم‌های 20 و 60 یورو را در نظر گرفته است.

همین دامنه با شرایط فوق را ایران‌هاست به قیمت‌های 12 و 36 هزار تومان، شرکت رادکام در بخش کاربران عمومی همین دامنه‌ها را با قیمت‌هایی فوق‌العاده پایین به ارزش 5 هزار و 900 و 13 هزار و 900 تومان عرضه می‌کند البته این میزان برای دامنه‌های قفل شده به 11 هزار و 800 و 19 هزار و 800 تومان رسیده است هرچند که در بخش‌های دیگری که این شرکت از قبیل کارگزار طلایی، نقره‌ای و برنزی تعریف کرده است، قیمت‌ها را پایین‌تر از سری قبل ارائه می‌دهد.

همین اختلاف قیمت حدود 6 هزار تومانی در بین نمایندگان ناشی از آن است که ثباتی در هزینه ثبت دامنه وجود ندارد و یا تسهیلات به کارگزاران به دلیل ثبت‌های عمده به اندازه‌ای است که نظارت بر این حوزه را دچار مشکل کرده است؛ هرچند که نباید فراموش کرد باز گذاشتن دست کارگزاران در ارائه خدمات زمینه‌های رقابتی را فراهم آورده است و در این راستا این مشتری و کاربر نهایی است که دامنه خود را با هزینه پایین به ثبت می‌رساند.

ولی اگر این فضای رقابتی را هم مفید ارزیابی کنیم اما چرا باید این‌ همه تفاوت قیمت وجود داشته باشد؟ آیا خود پژوهشگاه نمی‌تواند قیمت‌ها را معقولانه‌تر برای ثبت دامنه در نظر بگیرد تا شاهد آن باشیم علاوه بر اینکه آمار ثبت مستقیم آن بالاتر می‌رود،نظارت آن بر روی دامنه‌ها نیز ساده‌تر شود!

پسوند دامنه‌های COM , .NET, .BIZ , .INFO , .ORG علی‌رغم اختلافات زیادی که در پسوند ایرانی مشاهده می‌شد، دارای قیمت تقریبا ثابتی حتی در اکثر نمایندگی‌های پژوهشگاه است و قیمت ثبت آن‌ها برای یک ‌سال بین 14 تا 15 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

اما مجددا در ثبت ساب دامین‌های ایرانی شاهد اختلاف قیمت‌های بسیاری هستیم به گونه‌ای که برتینا با قیمت 5 هزار و 900، ایران هاست 10 هزار تومان، رادکام 5 هزار و 900 و وب‌رمز با قیمت 6 هزار و 400 تومان به ثبت می‌رساند.

در مفاد انتقال دامنه پژوهشگاه دانش‌های بنیادی آمده که هزینه انتقال دامنه 72هزار ریال است اما باز هم این نرخ برای شرکت‌های نماینده تا 5 هزار تومان متغیر است.

با احتساب این همه تغییر در نرخ ثبت دامنه این مسلم است که کاربران و علاقه‌مندان به داشتن وب‌سایت همچون انتخاب سرویس‌هایی از اینترنت پرسرعت در این زمینه نیز با مشکل و سردرگمی مواجه شوند چراکه در ظاهر خدماتی یکسان را می‌بینند ولی شک می‌کنند که آیا کیفیت‌ها هم در یک اندازه باشد که باید گفت به دلیل اینکه تمامی دامنه‌ها بعد از ثبت به دست پژوهشگاه می‌رسد هیچ مشکلی در مباحث فنی موجود نخواهد بود. 

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.