کد خبر: 341960
01 مهر 1405 - 14:59

علت تمام شدن زودهنگام بسته‌های اینترنت اعلام شد

در پی ابهام‌ها و گلایه کاربران درباره اتمام زودهنگام بسته‌های اینترنت، بررسی نحوه محاسبه مصرف و تعرفه بسته‌های اپراتورهای ثابت و سیار انجام شد و مشخص شد ثبت‌نشدن برخی آدرس‌های محتوای داخلی، افزایش مصرف محتوای آنلاین و فعالیت‌های پس‌زمینه برخی نرم‌افزارها از عوامل مؤثر در افزایش مصرف اینترنت هستند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، در پی مطرح شدن ابهام‌ها و پرسش‌های متعدد کاربران درباره نحوه محاسبه حجم مصرفی بسته‌های اینترنت و گلایه از اتمام زودهنگام برخی بسته‌ها، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دستور داد موضوع با دقت و به‌صورت فنی بررسی شود و اپراتورهای ارتباطی ضمن بررسی نحوه محاسبه ترافیک و تعرفه بسته‌های اینترنت، گزارش بررسی‌های دقیق خود را ارائه کنند. این دستور با هدف روشن شدن نحوه محاسبه ترافیک داخلی و بین‌الملل، بررسی عملکرد سامانه‌های مدیریت حساب مشترکان و اطمینان از رعایت تعرفه‌های مصوب صادر شد.

ثبت و به‌روزرسانی نشدن برخی آدرس‌های محتوای داخلی

حمید خوانساری، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی؛ با اشاره به بررسی‌های انجام‌شده، اظهار کرد: بخشی از ابهامات و برداشت‌های کاربران درباره نحوه محاسبه میزان مصرف ترافیک اینترنت، به وضعیت ثبت اطلاعات محتوای داخلی در سامانه تعرفه ترجیحی مربوط می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه دارندگان محتوا ملزم به ثبت و به‌روزرسانی اطلاعات در سامانه سازمان فناوری اطلاعات ایران نیستند، تعداد قابل‌توجهی از آدرس‌ها و IPهای مربوط به محتوای داخلی در سامانه تعرفه ترجیحی ثبت یا به‌روزرسانی نشده‌اند و به همین دلیل در برخی موارد، کاربران با وجود تصور استفاده از تعرفه ترجیحی برای محتوای داخلی، با محاسبه ترافیک بر مبنای تعرفه اینترنت بین‌الملل مواجه می‌شوند.

خوانساری افزایش کیفیت و حجم محتوای برخط، به‌ویژه محتوای ویدئویی را از دیگر عوامل افزایش مصرف اینترنت کاربران عنوان کرد و گفت: فعال بودن قابلیت‌هایی مانند به‌روزرسانی خودکار نرم‌افزارها و سیستم‌عامل، پخش خودکار ویدئو، همگام‌سازی و پشتیبان‌گیری ابری اطلاعات و فعالیت برخی نرم‌افزارها در پس‌زمینه، می‌تواند میزان مصرف ترافیک را نسبت به گذشته افزایش دهد و در نتیجه بسته‌های اینترنت در مدت زمان کوتاه‌تری تمام شوند.

شفاف‌تر شدن ریزمصرف اینترنت مشترکان

معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری با اشاره به بررسی سامانه‌های مدیریت حساب مشترکین اپراتورهای ثابت و سیار در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گفت: در جریان بررسی سامانه‌های مربوط به مشترکین اپراتورها مشخص شد در برخی اپراتورها، جزئیات و ریزمصرف اینترنت به تفکیک ترافیک داخلی و بین‌الملل به شکل شفاف در اختیار مشترکان قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: با الزام رگولاتوری و پیگیری‌های انجام‌شده، این مورد در سامانه مدیریت حساب مشترکین اصلاح شده و در حال حاضر امکان مشاهده شفاف‌تر ریزمصرف اینترنت به تفکیک ترافیک داخلی و بین‌الملل برای مشترکان فراهم شده است. جزئیات مربوط به بررسی‌های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این لینک در دسترس است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
لایک [1]

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.