کد خبر: 340150
13 مرداد 1405 - 19:59

جبهه تازه نبرد روایت‌ها؛ تلاش ده‌ها میلیون‌ دلاری برای اثرگذاری بر پاسخ هوش مصنوعی درباره غزه

گزارش‌های رسانه‌ای از اختصاص بودجه‌ای ده‌ها میلیون دلاری برای یک کارزار دیجیتال با هدف تأثیرگذاری بر نحوه بازتاب موضوعات مرتبط با رژیم صهیونیستی و جنگ غزه در سامانه‌های هوش مصنوعی حکایت دارد؛ کارزاری که به گفته منابع منتشرکننده، به دنبال افزایش حضور محتوای مطلوب خود در منابعی است که مدل‌های هوش مصنوعی برای پاسخ‌گویی از آنها استفاده می‌کنند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، در ادامه جنگ روایت‌ها پیرامون جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، فضای هوش مصنوعی به یکی از میدان‌های جدید رقابت اطلاعاتی تبدیل شده است. 

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، رژیم صهیونیستی بودجه‌ای حدود ۴۶.۵ میلیون دلار را به یک عملیات رسانه‌ای و دیجیتال اختصاص داده که مدیریت آن به شرکت‌هایی مرتبط با «برد پارسکیل»، مدیر پیشین کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، نسبت داده شده است.

هدف اعلام‌شده این کارزار، اثرگذاری بر نحوه نمایش و بازتاب اطلاعات مرتبط با اسرائیل در فضای آنلاین و به‌ویژه در پاسخ‌های سامانه‌های هوش مصنوعی عنوان شده است. این برنامه بر تولید و انتشار گسترده محتوا در اینترنت تمرکز دارد تا احتمال دیده‌شدن این محتوا در منابع مورد استفاده موتورهای جست‌وجوی هوش مصنوعی و سامانه‌های پاسخ‌گو افزایش یابد.

گزارش‌ها حاکی است که این اقدام، گفت‌وگوهای مبتنی بر هوش مصنوعی و موضوعاتی مانند جنگ غزه، روابط آمریکا و اسرائیل و مسائل مرتبط با خاورمیانه را هدف قرار داده است. 

برخی منابع مدعی شده‌اند که ابزارهایی مانند Perplexity، Copilot، Gemini و در مواردی ChatGPT و Claude، در پاسخ‌های خود به برخی وب‌سایت‌های مرتبط با این کارزار ارجاع داده‌اند.

با این حال، کارشناسان تأکید می‌کنند که چنین اقداماتی به معنای «تغییر مستقیم» یا «برنامه‌ریزی مجدد» مدل‌هایی مانند ChatGPT نیست. مدل‌های زبانی بزرگ معمولاً با انتشار چند مطلب در اینترنت دوباره آموزش نمی‌بینند؛ بلکه در سامانه‌هایی که از جست‌وجوی وب یا بازیابی اطلاعات استفاده می‌کنند، کیفیت و میزان دیده‌شدن منابع آنلاین می‌تواند بر نتایج ارائه‌شده تأثیر بگذارد.

این موضوع بار دیگر بحث درباره آسیب‌پذیری سامانه‌های هوش مصنوعی در برابر عملیات‌های نفوذ اطلاعاتی، تولید محتوای هماهنگ و تلاش برای جهت‌دهی به منابع داده‌ای را پررنگ کرده است.

کارشناسان معتقدند با گسترش استفاده عمومی از هوش مصنوعی برای دریافت اخبار و تحلیل رویدادها، رقابت بر سر «روایت قابل مشاهده برای ماشین‌ها» به یکی از ابعاد جدید جنگ اطلاعاتی تبدیل شده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
لایک [0]

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.