کد خبر: 338100
31 خرداد 1405 - 12:07

ادامه اختلال در خدمات بانکی؛ مردم و کسب‌وکارها در انتظار پاسخ شفاف

با گذشت بیش از یک هفته از اختلال در برخی خدمات بانکی بانک‌های ملی، تجارت، صادرات و توسعه صادرات، گزارش‌ها از تداوم ناپایداری در انتقال وجه، پیامک‌های بانکی و خدمات اینترنت‌بانک و موبایل‌بانک حکایت دارد؛ وضعیتی که علاوه بر اختلال در زندگی روزمره مردم، کسب‌وکارهای خرد و آنلاین را نیز با چالش جدی روبه‌رو کرده است.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، با گذشت بیش از یک هفته از آغاز اختلال‌های گسترده در برخی خدمات بانکی بانک‌های ملی، تجارت، صادرات و توسعه صادرات، همچنان گزارش‌های متعددی از ناپایداری برخی خدمات انتقال وجه اینترنتی و شبکه پرداخت، اختلال در پیامک‌های بانکی و ناپایداری اینترنت بانک و موبایل‌بانک‌ دریافت می‌شود.

از روزهای ابتدایی بروز این اختلال‌ها، تماس‌های متعددی از سوی شهروندان، فروشندگان، صاحبان کسب‌وکارهای خرد، فعالان حوزه تجارت آنلاین و کاربران خدمات بانکی با سیتنا برقرار شد؛ تماس‌هایی که محور مشترک همه آن‌ها، نارضایتی از قطعی یا ناپایداری خدمات بانکی و نبود اطلاع‌رسانی شفاف، دقیق و به‌موقع درباره علت، دامنه و زمان رفع این اختلال‌ها بود.

زندگی روزمره مردم درگیر اختلال‌های بانکی

در شرایطی که بخش قابل توجهی از خریدهای روزانه مردم از طریق کارت بانکی، اپلیکیشن‌های پرداخت، موبایل‌بانک و پیامک‌های تأیید تراکنش انجام می‌شود، ادامه‌دار شدن این اختلال‌ها می‌تواند زندگی عادی شهروندان را مختل کند. برای بسیاری از مردم، خریدهای ساده‌ای مانند تهیه مواد غذایی، خرید از میوه‌فروشی، تره‌بار، سوپرمارکت یا پرداخت هزینه‌های روزانه، وابسته به دسترسی پایدار به خدمات بانکی است.

وقتی پیامک بانکی ارسال نمی‌شود، موبایل‌بانک باز نمی‌شود یا انتقال وجه با اختلال مواجه است، شهروندی که برای خرید روزانه از خانه خارج شده، ممکن است در برابر فروشنده نتواند پرداخت خود را انجام دهد یا از انجام موفق تراکنش اطمینان پیدا کند. این موضوع در ظاهر کوچک به نظر می‌رسد اما وقتی در مقیاس گسترده و برای چند روز متوالی تکرار شود، به یک اختلال جدی در نظم روزمره جامعه تبدیل می‌شود.

فروشندگان و کسب‌وکارهای اینترنتی؛ قربانیان خاموش اختلال

تداوم اختلال‌های بانکی فقط مردم عادی را دچار مشکل نکرده، بلکه فروشندگان، کسب‌وکارهای اینترنتی و فعالان اقتصادی خرد نیز از پیامدهای آن آسیب دیده‌اند. فروشنده‌ای که نمی‌تواند وضعیت واریز مشتری را بررسی کند، کسب‌وکاری که پرداخت‌های آنلاینش با خطا مواجه می‌شود، یا فروشگاه اینترنتی که به دلیل اختلال در درگاه پرداخت سفارش از دست می‌دهد، عملاً با زیان مستقیم روبه‌روست.

در کسب‌وکارهای اینترنتی، حتی چند ساعت اختلال در پرداخت می‌تواند باعث کاهش فروش، افزایش نارضایتی مشتریان، لغو سفارش‌ها و از دست رفتن اعتماد کاربران شود. حال اگر این وضعیت برای چند روز ادامه پیدا کند و اطلاع‌رسانی رسمی و قانع‌کننده‌ای نیز درباره آن انجام نشود، اثر آن از یک مشکل فنی فراتر رفته و به بحران اعتماد در خدمات مالی و بانکی تبدیل می‌شود.

از سوی دیگر، برخی معاملات نیز به دلیل همین اختلال‌ها با مشکل مواجه می‌شوند. در معاملات روزمره یا حتی معاملات بزرگ‌تر، امکان انتقال وجه، دریافت تأیید پرداخت و دسترسی به خدمات بانکی نقش حیاتی دارد. وقتی این چرخه دچار وقفه شود، معامله ممکن است متوقف، لغو یا با بی‌اعتمادی طرفین همراه شود.

پایان ماه و نگرانی از پرداخت حقوق‌ها

اهمیت این موضوع در روزهای پایانی ماه دوچندان شده است؛ زمانی که بسیاری از شرکت‌ها، کارفرمایان و سازمان‌ها باید حقوق کارکنان، دستمزد نیروها، اجاره‌ها، اقساط، بدهی‌ها و تعهدات مالی خود را پرداخت کنند. در چنین شرایطی، تداوم اختلال در خدمات بانکی می‌تواند روند پرداخت‌ها را با مشکل مواجه کند و فشار روانی و مالی بیشتری به کارگران، کارمندان، صاحبان مشاغل و خانواده‌ها وارد سازد.

برای بسیاری از خانواده‌ها، دریافت به‌موقع حقوق پایان ماه به معنای پرداخت اجاره، خرید مایحتاج ضروری، تسویه بدهی‌ها و مدیریت هزینه‌های زندگی است. هرگونه تأخیر یا اختلال در این فرآیند، مستقیماً معیشت مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین نمی‌توان اختلال‌های بانکی ادامه‌دار را صرفاً یک مسئله فنی داخلی در شبکه بانکی دانست؛ این موضوع با زندگی واقعی مردم گره خورده است.

یکی از مهم‌ترین انتقادها در این ماجرا، نبود پاسخگویی روشن و اطلاع‌رسانی دقیق درباره علت اختلال‌ها، گستره آن‌ها و زمان رفع مشکل است. 

در شرایطی که بانکداری الکترونیک، پرداخت‌های آنلاین، پیامک‌های بانکی و اپلیکیشن‌های مالی به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی مردم تبدیل شده‌اند، سکوت یا اطلاع‌رسانی کلی و مبهم نمی‌تواند پاسخگوی نگرانی‌های عمومی باشد. اعتماد عمومی به شبکه بانکی زمانی حفظ می‌شود که نهادهای مسئول در زمان بحران، شفاف، سریع و مسئولانه پاسخ دهند.

از روز نخست بروز این قطعی‌ها، پیام‌های متعددی از قشرهای مختلف مردم درباره قطعی‌ها، اختلال‌ها و نارضایتی از وضعیت خدمات بانکی دریافت شد و این روند تا امروز نیز ادامه داشته است. بر اساس گزارش‌های دریافتی، بسیاری از شرکت‌ها و کاربران همچنان با اختلال در برخی سرویس‌های بانکی، پیامکی و خدمات مبتنی بر موبایل‌بانک مواجه هستند.

با وجود پیگیری‌های مکرر خبرنگار سیتنا برای دریافت توضیح رسمی درباره علت و ابعاد این اختلال‌ها و زمان رفع کامل آن‌ها، سخنگوی بانک مرکزی تا زمان انتشار این گزارش پاسخگو نبود.

تداوم این وضعیت، بیش از هر چیز ضرورت پاسخگویی فوری، شفاف و مسئولانه بانک مرکزی، بانک‌ها و نهادهای مرتبط را نشان می‌دهد؛ چراکه اختلال در خدمات بانکی، تنها یک مشکل فنی نیست، بلکه مساله‌ای است که مستقیماً معیشت، کسب‌وکار و اعتماد عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

انتهای پیام

گزارش از فاطمه مرادخانی

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
لایک [42]

دیدگاه‌ها

احمدبهرامی
پیامک های ارسالی از شرکت های مخابرات و گاز و برق و سازمان آب و تهدیدمهلت و اخطار قطع,که نمیتوانیم بدلیل این اختلال پرداخت کنیم , قوز بالاقوز واعصاب خوردکن شده ,کاش حداقل این ادارات, درک موقعیت واوضاع را داشتند.
حمزه علی آبادی
سلام من گزارش شما را کامل خوندم خوب بود ولی به مشکلات اساسی توجه نکرده اید یکی از بستگان من خونه را فروخته ، خریدار روز ۲۳ خرداد بخشی از ثمن معامله رو از بانک کارآفرین به حساب فامیل ما ساتنا نموده تا حالا که ۳۱ خرداد هست به حسابش در بانک ملی واریز نشده پیگیری که میکنند میگن در حساب بانک مرکزی است واین بنده خدا معامله دیگری انجام داده که بایستی در ۲۵ خرداد وجه آنرا پرداخت کند که نه پولی هست ونه جوابی
قاسمی
سلام فقط میشه گف جای تاسف وشرم آورهست که بات نک ملی نماد اعتمادبود اینطوراعتبارش ازدست برود
علینصاری دوست
بابا درست کنین این چه وضعیه
دق و دق
چرا سود سپردش واریز نمیشه؟
عاطفه
مستاجرم میخوام تخلیه کنم پولمو میخوام
صاحبخونه میگه دسترسی به حسابم ندارم‌
همینطور بلاتکلیف موندم خونه ای که پیدا کردم هم پول میخواد
چه وضعیه واقعا
داود
سلام برای ما بانک ملی هست هنوز یارانمون واریز نشده ما دهک ۳هستیم باید ۲۵ میومد هنوز خبری نشده پیامک بانکیم هم نمیاد دیگه. لطفاً پیگیری کنید
سلمان ایزدی
باسلام واحترام از تهیه گزارش به عمل آمده که خسارات جبران ناپذیری به کسب وکارها و حدمات آحاد مردم وارد کرده ودر هفته قوه قضائیه قرار داریم دادستانی کل کشور به عنوان مدعی العموم وارد ترک فعل مدیران گذشته بانک‌ها به جهت صیانت از حقوق عامه گردند و مدیران آنها را ملزم به جبران خسارات وارده به آحاد مردم نمایند
یک دختر یتیم بدبخت
خواهرم چک داره از ملی خودم باید بزنم حساب جاریش نمیشه الان ده روزه ن از عابر ن برنامه گوشی ن تو خود بانک

وقتی درست بشه حساب خالی باشه خب چکها برگشت میخوره به کارمند بانک که گفتم میگه خب آره برگشت میخوره مشکل ما نیست

ببخشید پس مشکل من و امثال منه

قسط وام عقب بیفته دیرکرد و سود خوب هر روز اضافه میشه اما پول‌های مردم ک در بانک‌هاست و بلوکه خوب باهاش کار می‌کنید
محمد
سلام.چطوری اختلال یا مشکلی هست برطرف نمیشه.یفکری خوب بردارین بعضی ها مشکل دارند حقوقشون وام بگیرید برداشت کنن.الان نزدیک ب ۹روز خود بنده حقوق دادن نمیشه برداشت کنید.بانک ملی بزرگترین بانک کشور واقعا زشت بخواه اینقدر مردم ب دردسر بندازه
عباس مصلحی
خجالت بکشید نمی تونید سیستم بانک رو درست کنید.بعدادعای فلان میکنید.وزیر اقتصاد کجاست جواب بده .همتی اینجا نمیتونه کار کنه رفته سویس..بابا تکلیف مشتریان وسپرده گذاران بانک ملی چی میشه
علی اصغری
پیش میاد مهم نیست.ی لطفی کنین مثل الان ک مردم ل آرامش دعوت میکنید این قبض آب برق گازه اینقدر بخاطر یک روز دیرتر واریز میشه اینقدر به مردم فشار نیارید برا قطع کردن حداقل دوطرفه باشه.شماهم مثل مردم صبور باشین .ولی شما فقط ب فکر خودتانین ن مردم حیف ادمممممم
شهاب
چکمون فردا میره بانک برگشت میخوره چون نه تا چک بانک صادرات و تجارت و ملی رو نتونستم ده روزه پاس کنم حتی چک رو توشعبه خودش نمیتونی برداشت کنی بعد میگن اختلال این رسما تعطیلیه
محمد ایمانی
به چه دردی میخورید با این بانک داریتون
امیدکاظمی
پول مردمو بلوکه نکردن دارن باپول همین ملتی که توجنگ پابه پاشون جنگیدن طلا ودلار توبازارو جارو میکنن کارشون تموم بشه این مشکلات زیرساختم اتومات درست میشه بعد دوباره همین طلا ودولاررو واردبازارمیکنن که باقیمت بالای ازخودشون بخریم
آرمان
حیف ازکلمه اعتمادکه روبانک ملی هست من برای ابدحساباموتواین بانک میبندم هم خودم هم کل خانوادم
نادر
با درود
دقیقا باید همین کار را کرد، این بانک های حقه باز را که در امانت مردم خیانت میکنند و فقط دعوت به شکیبائی میکنند باید بایکوت کرد
من که بانک ملی را تا ابد تحریم میکنم حتی عوارض نوسازی را به بانک شهر پرداخت میکنم.
ضمنا جناب دادستان کل کشور چرا در مقابل ترک فعل سکوت کردید؟
کوروش
چرا وقتی علم استفاده از چیزی را نداریم خودمون را مسخره دنیا میکنیم پول نقد اگر بود این افتضاح به بار نمیامد چیزی که اصلش مال اوناست نبایدبیاریم حتی کارتخوانfdRl
ثمین
اگه سیستم بانکی بهم ریخته چرا اقساط رو برمیدارند بخدا حقوق ندادن اما اخطار دادن اگه قسط پرداخت نشه از ضامن گرفته میشه از کجا بیاریم حداقل چک واقساط رو هم عقب بندازن نه اینکه استرس میدن
ععع
سلام شنبه هفته پیش همسرم چک داشتن میگن پاس شده ولی نیومده ب حساب تکلیف ما چیه چقدر باید صبر کنیم الان ۹ روزه
حبیب
بازنشسته و حقوق بگیر صادرات هستم با این شرایط بانک صادرات رمز کارت بهم خورده وتمام اقساط و بدهی های بقال و قصاب آب و برق مانده هر روز می رم در بانک می نشینم هیچ کس به فکر مردم نیست
معصومه نیکنامی
چه بازی راه انداختن ۲۰ روز ملت سرکار گذاشتن به دروغ میگن این رفع شد اون رفع شد کجا رفع شد. هنوز نمیشه در بخش انتقال پول از حساب ملی به حساب ملی فرد دیگر پول جابجا کرد. هنوز نمیشه از بخش خرید شارژ . شارژ بخریم. اخبار کذب چاپ میکنند که استفاده از درگاه بانکی و بام و دستگاه عابر و.. فعال شد. دستگاه ها عابر که ۲ روز خاموش اند و غیر فعال. تروخدا آنقدر مردم احمق نگیرید یکم برای شعور آدم ارزش قایل بشید.

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.