کد خبر: 337331
14 خرداد 1405 - 22:19

یک فعال اتاق بازرگانی: خطر تکرار قطعی اینترنت، امنیت سرمایه را تهدید می‌کند

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تبعات اقتصادی قطعی اینترنت، گفت: تکرار این محدودیت‌ها علاوه بر ایجاد اختلال در فعالیت کسب‌وکارها، امنیت سرمایه‌گذاری را با مخاطره مواجه کرده و موجب کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران، به‌ویژه در حوزه فناوری اطلاعات، شده است.

متن خبر

مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا با اشاره به پیامدهای قطعی اینترنت برای کسب‌وکارها اظهار کرد: «در دوره اخیر، فروش بسیاری از شرکت‌ها به دلیل قطعی اینترنت کاهش یافت و روابط میان مشتریان و تأمین‌کنندگان با اختلال مواجه شد. این مسئله به‌ویژه در تعاملات تجاری شرکت‌های داخلی با طرف‌های خارجی، مشکلات جدی ایجاد کرد.»

وی افزود: «عملیات روزمره کسب‌وکارها نیز تحت تأثیر قرار گرفت. ارتباطات درون‌سازمانی با چالش روبه‌رو شد و بسیاری از سازمان‌هایی که از سامانه‌های ابری استفاده می‌کردند، به دلیل قطع دسترسی به این خدمات، بخشی از توان عملیاتی خود را از دست دادند.»

این فعال اقتصادی با اشاره به هزینه‌های پنهان قطعی اینترنت گفت: «اقتصاد کشور پیش از این نیز با بی‌ثباتی مواجه بود و روند سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر سیر نزولی داشته است. سرمایه‌گذاری خارجی عملاً به حداقل رسیده و قطعی اینترنت نیز انگیزه سرمایه‌گذاران، به‌ویژه در حوزه فناوری اطلاعات، را کاهش داده است؛ زیرا خطر تکرار این محدودیت‌ها، امنیت سرمایه‌گذاری را تهدید می‌کند.»

عباد ادامه داد: «در ماه‌های اخیر بسیاری از شرکت‌ها به دلیل مشکلات مربوط به سرمایه در گردش، بودجه‌های تحقیق و توسعه و نوآوری خود را کاهش داده‌اند؛ موضوعی که در بلندمدت می‌تواند به افت کیفیت محصولات و خدمات ایرانی منجر شود.»

وی در ادامه با اشاره به ضرورت ساماندهی مدیریت فضای مجازی در شرایط بحرانی اظهار کرد: «به‌تازگی ستاد ویژه ساماندهی و راهبری فضای مجازی تشکیل شده است. با توجه به فعالیت شورای عالی فضای مجازی، انتظار می‌رود از موازی‌کاری جلوگیری شده و هماهنگی لازم میان نهادهای مسئول شکل بگیرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: «وجود یک برنامه ملی برای مدیریت اینترنت در شرایط بحران ضروری است تا مردم و فعالان اقتصادی از پیش نسبت به زمان، دامنه و نحوه اعمال محدودیت‌ها آگاهی داشته باشند و بتوانند برای تداوم فعالیت‌های خود برنامه‌ریزی کنند.»

عباد همچنین بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های جایگزین تأکید کرد و گفت: «اگرچه در سال‌های گذشته درباره پلتفرم‌های داخلی صحبت‌های زیادی مطرح شد، اما این خدمات در عمل نتوانستند کارایی مورد انتظار را داشته باشند. لازم است اپلیکیشن‌ها و موتورهای جست‌وجوی داخلی به سطحی از توانمندی برسند که در شرایط اضطراری بتوانند نیازهای مردم و شرکت‌ها را به‌طور مؤثر پاسخ دهند.»

وی در پایان با اشاره به ضرورت آمادگی شرکت‌ها در برابر سناریوهای مختلف افزود: «با توجه به سرعت تحولات در سال‌های اخیر، بسیاری از شرکت‌ها به سمت برنامه‌ریزی مبتنی بر سناریو حرکت کرده‌اند. در حوزه اینترنت نیز لازم است کسب‌وکارها سناریوهای خوش‌بینانه و بدبینانه را مدنظر قرار دهند و برای شرایط بحرانی راهکارهای جایگزین پیش‌بینی کنند.»

انتهای پیام

گفت و گو از سوسن یحیی پور

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

گیمر پینگ بالا
خبری از ipv6 نشد ؟
بسیار عصبانی
پایان شهریور ماه
Furious
جوری دیگه بحثی از اینترنت نیست انگار وصل کردن

عجب مردم بدبختی هستیم
در حسرت ipv6
دقیقا داداش
یه ذره باز کردن همه خوشحالن، در حالی که قرار بود به شرایط قبل دی ماه سال ۱۴۰۴ برگرده
اما الان برگشتیم به دی ماه ۱۳۸۰ 🤦🏻🤦🏻
سیتنا جان تو هم پیگیر باش که چرا اینترنت رو به وضعیت قبل دی ماه سال ۱۴۰۴ برنمیگردوننش!!
یک ایرانی خشمگین
کندی قطعی مداوم اینترنت اختلال زیاد من ساعت یک شب ن میتونستم گوگل سرچ کنم ن سایتهای داخلی برام باز میشد وضعیت نت خیلی وحشتناکه مگه قرار نبود وضعیت اینترنت به قبل دی بزگرده ۱۰ زوزه نت وصل شده هیچ فیلترشکنی درست کار نمیکنه دیتاسنترا خاموشن ipv6 و usp قطعن
خدا زده‌ها
بنده خدا جون هر کسی دوست دارید این پابجی رو باز کنید ا چندین ساله که داریم بازی می‌کنیم و اینترنتو که باز کردیم فکر نکنم اینترنتی باشه رچی که بسته گرفتیم فقط داریم فیلتر دانلود می‌کنیم و از شما می‌خواهیم به ملت اهمیت بدید به ملت اینترنت آزاد ارائه بدید پاتونو از روی کابل اینترنت بردارید و ما گیمرها چه گناهی کردیم اگر اینترنت رو باز می‌کنید جلوی گیم‌های آیلانو می‌گیرید با هرچی زودتر این را پیگیری کنید من فقط دلخوشیمون همین پابجی بود همین گیم‌های آیلان بود اینم شما داری می‌گیرید از ما قبلنا برای وی پی ان پول می‌دادند الان برای پابجی باید پول بدی تا یه ساعت فصل بشیم بریم تو بازی
Mahdi
میشه یکی بگه چرا هنوز اکثر دیتاسنتر ها اینترنت ندارن؟
در انتظار اینترنت
همه از قطعی اینترنت ناراضین
فک. کنم من قطعش کردم
نیکان یغمایی
… قطعی اینترنت نه تنها امنیت نمیاره بلکه صددرصد ضد امنیته ،چه امنیت اقتصادی چه روانی.
امیدوارم سیستم فهمیده باشه اینو
حسام
واقعا تا کی میخواد این وضعیت ادامه پیدا کنه؟
هیچ کس هم پیگیر نیست!
یه جوری شده حرفی بزنی میگن همین هم ازتون میگیریم
تو دنیایی که کشورهایی مثل ژاپن تو یه ثانیه کل نت فایکس رو دانلود میکنن ، وضعیت نا واقعا ...
لطفا تایید کنید پیام رو
اریا
خواستم بگم واقعا متاسفم براتون بعد یادم افتاد شماها تافته جدا بافته هستید به قول سخنگو اینترنت سفید دادن ماهم گرفتیم یک عشوه کمر شکن هم آمد که یک فرقی باید بین بالا وپایین باشه الان دیگه فقط برای خودمون متاسفم با مسئولینی که اصلا زندگی مردم مهم نیست من 1نفرم با ماهی 30میلیون نمیتونم زندگیمو بگردونم چیکار کنم

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.