کدخبر :321185 پرینت
25 خرداد 1404 - 12:33

پلیس فتا: مراقب کلاهبرداری با ارائه رسید جعلی تراکنش بانکی باشید

پلیس فتا به متصدیان فروش توصیه کرده است که نسبت به فعال کردن قابلیت اطلاع‌رسانی پیامکی حساب‌هایی که متصل به پوز فروشگاه آنهاست اقدام کنند، تا قبل از دریافت پیامک انتقال و واریز وجه به حساب فروشگاه، از تحویل کالا به خریدار خودداری شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از میزان، یکی از راه‌های پرداخت اینترنتی هزینه‌های خرید، استفاده از نرم‌افزار‌های بانکی توسط خریداران است، اما فروشندگان باید یک سری از نکات را رعایت کنند تا گرفتار مجرمین سایبری نشوند.

در مواردی مشاهده شده که افراد سودجو به عنوان خریدار ظاهر می‌شوند و پس از خرید کالا، اظهار می‌کنند که کارت بانکی به‌همراه ندارند و با تلفن همراه، وجه را پرداخت می‌کنند و در ادامه با استفاده از اپلیکیشن‌های رسیدساز که یک نرم‌افزار جعلی و مجرمانه هست، اقدام به ساخت یک رسید تقلبی مشابه رسید‌های بانکی نموده و فروشنده را فریب می‌دهند، علت عدم دریافت پیامک واریز و انجام تراکنش را نیز شلوغی شبکه مطرح می‌کنند.

فروشنده نیز با مشاهده مشخصات کامل خود روی رسید جعلی ساخته شده در گوشی خریدار، به حرف وی اعتماد کرده و بعد از خروج کلاهبردار، با کمال ناباوری متوجه می‌شود که این عمل کلاهبرداری بوده و هیچ گونه وجهی به حسابش انتقال و یا واریز نشده است.

باتوجه به این ترفند کلاهبرداران، پلیس فتا به شهروندان مخصوصا فروشندگان هشدار داده است، حتی‌المقدور انجام عملیات دریافت وجه را با استفاده از پوز فروشگاه از خریدار مطالبه کرده و پوز را در محلی قرار دهند که از دید شما پنهان نباشد.

همچنین پلیس فتا به متصدیان فروش توصیه کرده است: نسبت به فعال کردن قابلیت اطلاع‌رسانی پیامکی حساب‌هایی که متصل به پوز فروشگاه آنهاست اقدام کنند، تا قبل از دریافت پیامک انتقال و واریز وجه به حساب فروشگاه، از تحویل کالا به خریدار خودداری شود.

فروشندگان کالا دقت داشته باشند که وجود مشخصات شماره کارت و نام شما در رسید ارائه شده توسط مشتری، صحت انجام تراکنش بانکی را ضمانت نمی‌کنند و برای اطمینان بیشتر حتماً موجودی حساب بانکی خود در پیامک دریافت شده را بررسی و مطابقت دهند و سرشماره پیامک انتقال را با سرشماره پیامک‌های قبلی بانکی خود مقایسه کرده و ارسال پیامک از یک سرشماره جدید را به عنوان سند قبول نکنند.

لازم به ذکر است، پلیس فتا به صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران می‌توانند مشکلات و شکایات خود را در خصوص این گونه مؤسسات از طریق مراجع قضایی طرح شکایت کنند تا توسط پلیس فتا موضوع رسیدگی شود و یا با استفاده از سایت پلیس فتا به آدرس https://fata.gov.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارش‌های مردمی با ما در ارتباط باشند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.