کدخبر :321036 پرینت
22 خرداد 1404 - 20:42

تحسین وزیر ارتباطات از عملکرد پژوهشگاه فضایی ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دور دوم نشست‌های نظارت، کنترل پروژه و ارزیابی عملکرد پژوهشگاه فضایی، با تحسین عملکرد پژوهشگاه فضایی در پیشبرد صنعت فضایی کشور، این پژوهشگاه را نماد ظرفیت ملی در عرصه فناوری دانست و با تأکید بر ضرورت بهره‌برداری هدفمند از دانش فضایی، «دیپلماسی فناوری»، «توسعه مخابرات فضایی» و «تجاری‌سازی نوآوری‌ها» را سه محور کلیدی مأموریت‌های این مجموعه عنوان کرد.

متن خبر
به گزارش سیتنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در نوبت دوم و بعد از برگزاری جلسه نظارتی صبح، عصر امروز (پنج‌شنبه ۲۲ خرداد) نیز نشست بررسی عملکرد پژوهشگاه فضایی با حضور سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ و جمعی از معاونان ستادی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی؛ گزارشی از اقدامات، برنامه‌ها و نتایج به‌دست‌آمده پس از دور نخست نشست‌های نظارتی ارائه کرد. در ادامه، معاونان پژوهشگاه نیز به تشریح برنامه‌های جاری و چشم‌انداز آینده بر اساس حوزه‌های تخصصی خود پرداختند.
استقبال جهانی از صنعت فضایی ایران
در ادامه این جلسه وزیر ارتباطات با تحسین عملکرد پژوهشگاه فضایی در پیشبرد صنعت فضایی کشور، «دیپلماسی فناوری» را یکی از ابزارهای مؤثر تعامل با جهان توصیف کرد و گفت: «در سفرهایی که به کشورهای مختلف داشته‌ایم، همواره صنعت فضایی ایران با استقبال مواجه شده و پیشنهادهای متعددی برای تعریف پروژه‌های مشترک ارائه شده است. به یاد ندارم با وزیری در حوزه ارتباطات گفت‌وگو کرده باشم که از مشارکت فضایی ایران استقبال نکرده باشد. این ظرفیت، مسئولیتی مضاعف بر دوش پژوهشگاه و دکتر یزدانیان می‌گذارد.»
عبور از زمین به فضا برای تکمیل پوشش اینترنت روستایی
هاشمی با اشاره به تکلیف قانونی ماده ۶۵ برنامه هفتم پیشرفت برای پوشش صد درصدی اینترنت روستایی اظهار داشت: «اکنون به مرحله دشوار پروژه رسیده‌ایم؛ بخشی که با روش‌های سنتی قابل اجرا نیست. ۲۰ درصد باقی‌مانده از این طرح، صرفاً با بهره‌گیری از ظرفیت منظومه‌های فضایی قابل تحقق است. توسعه مخابرات فضایی با تکیه بر منابع USO و از مسیر اقتصادی، تنها راهکار دستیابی به این هدف ملی است.»
نقش دانش فضایی در حل بحران ناترازی
وی همچنین با اشاره به ناترازی انرژی در کشور و نقش دانش فضایی در حل این بحران گفت: «فناوری فضایی ظرفیت بالایی در تجاری‌سازی و خلق ثروت دارد. نمونه آن، توسعه باتری‌های لیتیومی در پژوهشگاه فضایی است که می‌تواند آغازگر شکل‌گیری اپراتورهای ذخیره‌سازی انرژی باشد. این موضوع، پیوندی راهبردی میان فناوری‌های نو و اقتصاد مقاومتی ایجاد می‌کند.»
کاربرد فناوری فضایی در مقابله با زمین‌خواری
وزیر ارتباطات با اشاره به بحران زمین‌خواری و ظرفیت داده‌های ماهواره‌ای سنجشی گفت: «این حجم از زمین‌خواری در کشور، در حالی‌ که فناوری کنترل آن در اختیار ماست، پذیرفتنی نیست. پژوهشگاه فضایی باید نقش فعالی در اجرای کاداستر ملی ایفا کند و با بهره‌گیری از داده‌های ماهواره‌ای، به کاهش فساد در حوزه زمین کمک کند.»
در این جلسه که با هدف ارزیابی دقیق‌تر برنامه‌ها و اقدامات پژوهشگاه فضایی برگزار شد، معاونان ستادی و کارشناسان تخصصی وزارت ارتباطات نیز به‌صورت مستند، نظرات و پرسش‌های خود را مطرح کردند و پیشنهادهایی برای ارتقاء عملکرد این مجموعه ارائه دادند.
سلسله نشست‌های «پنجشنبه‌های نظارتی» به‌صورت مستمر هر هفته برگزار می‌شود و طی آن، عملکرد مجموعه‌های مختلف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور سید ستار هاشمی و تیم تخصصی او مورد بررسی کارشناسی قرار می‌گیرد.
انتهای پیام
نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.