بررسی مزایای طرح خدمات بانکداری همراه در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس
دفتر مطالعات ارتباطات و فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی مزایا و تبعات خدمات مالی همراه را بررسی کرد.
به گزارش سازمان خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (سیتنا) از روابط عمومی مرکز پژوهشها، با بیان این مطلب که بانکداری همراه در قالب و فناوریهای نوین در جهت طرح پرداخت پولی نظیر tv, USSD, sms سیستم تلفن گویا،NFC و ارتباطات نزدیکبرد علاوه بر ارائه خدمات به متقاضیان می تواند بر بازار تجارت مبتنی بر تلفن همراه اثر بگذارد، افزود: امروزه وضعیت خدمات بانکداری و پرداخت همراه در جهان این فرصت را برای متقاضیان به گونه ای فراهم کرده تا در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و تجارت و تغییرات در قوانین و همچنین سرعت در کار و تسریع بخشیدن در روند اقتصادهای جهان تاثیر بگذارد.
در این گزارش آمده است: طی سالهای اخیر بازار تجارت مبتنی بر تلفن همراه و ارتباطات بی سیم توانسته از جمله سریعترین رشد را در بازارهای جهان ایجاد کند، بانکداری که مبتنی بر تلفن همراه توانسته گامی انقلابی پس از بانکداری الکترونیکی بردارد.
طبق تحقیقات موسسات غربی بانکداری همراه با استفاده از شرکتهای مخابراتی برای عرضه خدمات و پرداخت همراه به منظور بهره گیری از مزایای موجود قابلیت حل بحران های مالی را دارد.
در ادامه این گزارش با اشاره به طرح جدیدی که از آبان سال جاری جهت سهولت در انجام امور مالی راه اندازی شد، آمده است: ظرفیت بالقوه استفاده از خدمات مالی تلفن همراه در ایران چند شاخص دارد که عبارتند از:
1-ضریب نفوذ بالای استفاده از خدمات مالی همراه در ایران
2- مقدار 84 درصد ضریب نفوذ همراه ارائه خدمات مالی در این شبکه را امکانپذیر میسازد.
3- زندگی 32 درصد جمعیت کشوردر مناطق روستایی را که مایل به استفاده از خدمات مالی همراه هستند میتواند تغییر دهد.
این گزارش میافزاید: افزایش کارایی مبادلات و سرعت گزارش پول مهمترین اثر انتشار پول الکترونیکی بر عرضه پول و سیاستهای پولی و بانکی کشور است و بانک مرکزی نیز معتقد است که فعالیت بانکداری همراه باید با اخذ مجوز کیف پول الکترونیکی باشد اما در حالی که اپراتور همراه با در اختیار گرفتن مدیریت و مالکیت پول بانکی در حوزه مالکیت بانکی مداخله ایجاد میکند.
شایان ذکر است که کشورهای خاورمیانه و افریقا در طرح پرداخت همراه رشد قابل ملاحظه ای یافتهاند که این از طرفی شکاف بین میزان نفوذ بانک و نفوذ تلفن همراه در منطقه ایجاد کرده است.
در پایان این گزارش با بررسی مزایای طرح خدمات بانکداری همراه در ایران و جهان – تبعاتی که این طرح در ایران دارد و راهکارهایی جهت کاهش مضرات ارائه کرده است که عبارتند از:
1-باید در حوزه پولی و بانکی مدل تجاری فعالیت اپراتورها برای ارائه خدمات پرداخت همراه مد نظر قرار گیرد.
2 – سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می تواند در جهت رعایت حقوق مصرف کنندگان استانداردهای ارائه خدمات را تدوین کند.
3-باید در بازار ارتباطات تلفن همراه به بحث ایجاد فضای رقابتی برای فعالیت اپراتورها توجه شود.
4- باید مجوز از بانک مرکزی جهت بانکداری همراه اخذ کنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید