اصلاح تعرفه اینترنت همراه؛ راهکار سوق ترافیک کاربران به اینترنت ثابت
در حالی نسبت ترافیک کاربران ایرانی در شبکه اینترنت ثابت به همراه بر خلاف روال مرسوم در دنیا ۳۰ به ۷۰ می باشد که به اعتقاد رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران، هزینه اینترنت همراه در کشور ما ناچیز است و همین هزینه پایین باعث دامن زدن به اختلاف معکوس ترافیک شبکه شده است؛ آنچه که دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران هم اذعان داشته است که برای توزیع مناسب ترافیک دیتا در شبکه های ثابت و سیار لازم است اختلاف معنا داری در تعرفه های این دو نوع سرویس به وجود آید.
به گزارش سیتنا، مدیران عامل اپراتورهای تلفن همراه در حالی با اشاره به معضلات اقتصادی حاکم بر کسب و کارها، اعلام کرده اند که تا یک هفته آتی بسته های جدید اینترنت همراه را با افزایش قیمت حداقل ۷۵ درصدی ارائه می دهند که ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت چهارشنبه (27 فروردین ماه) در پاسخ به سوالی پیرامون افزایش تعرفه بسته های اینترنت، گفته بود «از آنجا که وضعیت اقتصادی اپراتورها برای توسعه مناسب نیست، لذا طراحیهای انجام شده تا افزایش تعرفهها در سبد هزینه های مردم قرار نگیرد و زندگی مردم را تحت تاثیر قرار ندهد».
به استناد نامه ای که روز گذشته دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ماه) منتشر شد، مدیران عامل اپراتورهای تلفن همراه در نامهای خطاب به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به شرایط اقتصادی حاکم بر کسب و کارها، رشد افسار گسیخته تورم، شرایط پرچالش اقتصادی ناشی از تشدید تحریمها و افزایش شدید نرخ ارز طی سالهای اخیر، خواستار بازنگری در قیمتگذاری سرویس اینترنت به عنوان یکی از اصلیترین جریانهای درآمدی اپراتورها شده و تاکید کردند که در نظر دارند تا یک هفته آتی بسته های جدید خدمات داده همراه با افزایش قیمت حداقل ۷۵ درصدی را ارائه دهند.
افزایش تعرفه اینترنت همراه می تواند باعث سوق ترافیک کاربران به اینترنت ثابت شود
در بخشی از این نامه آمده بود: با توجه به شرایط پیش گفته ناظر به عدم توجیه اقتصادی سرمایه گذاری در این حوزه، مجوز اصلاح نرخ بسته های اینترنت جهت تامین بخشی از هزینه های توسعه ای لازم برای حفظ کیفیت فعلی شبکه ناگزیر می باشد، ضمن آنکه اجرای طرح افزایش قیمت بسته های داده تلفن همراه می تواند منجر به اصلاح بهره برداری بهینه و سوق ترافیک کاربران به استفاده از خدمات اینترنت ثابت و کاهش تراکم شبکه موبایل گردد که موجبات حمایت از طرح توسعه اینترنت ثابت فیبرنوری را نیز فراهم آورده و از سوی دیگر پایداری بلند مدت شبکه همراه را تضمین می نماید، بهره مندی از این روش که همسو با تجارب جهانی بوده است تشویق سرمایه گذاری در شبکه های ثابت را نیز به دنبال خواهد داشت.
هزینه اینترنت همراه در کشور ما ناچیز است
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران، گفت: اپراتورها عموما در زیان هستند و با سیلی صورتشان را سرخ نگه داشتهاند؛ آنها درآمدی ندارند که خرج توسعه و کیفیت شبکه کنند ولذا برنامههای حاکمیت برای توسعه اتصال به کندی پیش میرود.
مهندس حسین ریاضی، در گفتوگوی پیشین با خبرنگار سیتنا پیرامون راهکار تغییر رویه اتصال کاربران اینترنت از شبکه همراه به ثابت، گفت: اقدام وزارت ارتباطات در توسعه و پیشبرد شبکه فیبرنوری، موجباتی را فراهم کرده است تا اپراتورها نسبت به افزایش پوشش اقدام کنند. اما مشکل این است که نرخ اینترنت همراه هنوز قابل قبول نیست و آنقدر پایین است که مشترکین هزینه های اتصال برای فیبرنوری را ضروری نمیدانند تا از اینترنت ثابت استفاده کنند.
وی، ادامه داد: در همه کشورها هزینه اینترنت همراه به میزان قابل توجهی بالاتر از اینترنت ثابت است، ولی هزینه اینترنت همراه در کشور ما ناچیز است و اگر اینترنت ثابت بخواهد پایین تر از این باشد، دیگر صرفه اقتصادی ندارد.
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران، اظهار کرد: منطقی این است که اینترنت ثابت ارزان تر از اینترنت همراه باشد که مشترکین بتوانند 70 درصد از ترافیکشان را در اینترنت ثابت استفاده کنند، اما هم اکنون هزینه اینترنت همراه در ایران پایین است و اختلاف قابل توجهی با تعرفه اینترنت ثابت ندارد.
ریاضی، خاطرنشان کرد: برخی معتقدند که اینترنتی که با قیمت بالا در دنیا عرضه می شود، کیفیت بالایی هم دارد، اما در ایران کیفیت به آن اندازه نیست و وقتی درآمد پایین باشد در نتیجه هزینه ای هم برای کیفیت انجام نمیشود؛ اما ما درگیر لازم و ملزومی شده ایم و لازمه هزینه کردن اپراتورها در اینترنت ثابت، سودآوری است.
ریاضی خاطرنشان کرد: در این شرایط اقتصادی، اپراتورها درآمدی ندارند که خرج توسعه و کیفیت کنند و در نتیجه انگیزه ای هم برای اتصال نمی ماند ولذا برنامه های حاکمیت برای توسعه اتصال به شبکه فیبرنوری قابل اجرا نمیباشد.
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران، گفت: اپراتورها با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته اند، عموما در زیان هستند.
ریاضی خاطرنشان کرد: این مشکلی است که در شبکه ارتباطی کشور ما وجود دارد و هیچ کدام از اپراتورها توان سرمایه گذاری به میزانی که نیاز است تا کیفیت بالا رفته و به روزرسانی انجام شود را ندارند.
ضرورت اعمال اختلاف معنادار در تعرفههای شبکه های ثابت و سیار
به گزارش سیتنا، فرامرز رستگار، دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، سال گذشته در نامه ای خطاب به دکتر ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با موضوع اهمیت توسعه ارتباطات ثابت به ویژه دسترسی فیبرنوری به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- توسعه شبکه های ارتباطی و سرویس دهی فوری و با کیفیت به متقاضیان، امری است واجب به ویژه برای ارتباطات ثابت.
۲- اجرای طرح دسترسی نوری از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و اگر به درستی و به وقت انجام نشود، روز به روز کیفیت سرویس دهی شبکه موبایل کاهش خواهد یافت، حتی اگر امکان توسعه شبکه های موبایل هم فراهم شود.
۳- آنچه که امروز به عنوان نارضایتی از کیفیت ارتباطات و اینترنت نمود پیدا کرده، در حقیقت مشکل کیفیت نیست، بلکه ایراد در ظرفیت شبکه است که به دلیل ترافیک بالا، تاب آوری لازم برای ارائه سرویس مناسب را ندارد.
۴- اگر ترافیک ارتباطاتی که ذاتا ثابت است به شبکه های ثابت هدایت نشود و سربار شبکه های موبایل باشد، به دلیل محدودیت منابع مختلف از جمله فرکانس، مجوز برای احداث بیش از حد سایت های رادیویی و نوع معماری شبکه های موبایل، امکان ارائه سرویس با کیفیت مناسب و به صورت اقتصادی، میسر نخواهد بود.
۵- برای تهیه برنامه دقیق تولید داخل و تجهیز کارگاه ها توسط پیمانکاران اجرایی، نیاز به اعلام برنامه اتصال فیبرنوری (برنامه واگذاری سرویس بجای برنامه خانوار تحت پوشش)، توسط رگولاتور برای هر اپراتور در هر شهر یا منطقه می باشد، که اگر اینطور شود مردم هم از سردرگمی خارج و با یک انتظار مشخص، خدمات را در سفره خود خواهند دید.
۶- برخلاف رویه گذشته، بهتر است اولویت برای توسعه شبکه فیبرنوری در شهرهای بزرگ، مناطق اداری و تجاری و برای مشتریان پرمصرف باشد تا سرمایه گذاری ها با ریسک کمتر و رغبت بیشتری انجام شود.
۷- سفارش اپراتورها به تولیدکنندگان داخلی بر مبنای قراردادهای منصفانه و توام با تعهد به پرداخت به موقع صورت بگیرد تا تجهیزات با قیمت کمتری ارائه و نقدینگی لازم برای تداوم تولید حاصل گردد.
۸- به تدریج زمینه انجام پروژه ها به صورت مشارکت عمومی خصوصی(3P) فراهم شود و در این شرایط می شود روی مشارکت مردم برای جهش تولید(توسعه)، حساب کرد.
۹- گاهی اوقات، اپراتورها در لابلای گلوگاه های متعدد بر سر راه اجرای طرح، استفاده از تولیدات را نیز به عنوان چالشی در مسیر توسعه مطرح می نمایند.
ما در سندیکا و همچنین شرکت های تولیدی معتقدیم که اگر توسعه شبکه ها سرعت پیدا کند و دوامدار شود، اختصاص سهم مناسبی از آن به تولید داخل، بهتر از گرفتن تمام سهم برای تولید داخل در توسعه های کوچک و ناپایدار است، چرا که بزرگ شدن سهم فاوا به نفع کسب و کارها و اقتصاد دیجیتال می باشد.
۱۰- قبل از اینکه شبکه موبایل به دلیل هجوم ترافیک از جنس ارتباطات ثابت دچار ازدحام و گرفتگی شود، ضروری است تعرفه خدمات موبایل افزایش یابد تا به تدریج عادت مصرف کننده ها در استفاده از گوشی موبایل برای ارتباطات نوعا ثابت کاهش یابد و از سوی دیگر اپراتورهای موبایل و FWA برای نوسازی شبکه های 4G و ارتقای آن را به فناوری Massive MIMO و ورود بهتر به شبکه های 5G از توان مالی لازم برخوردار شوند.
۱۱- برای توزیع مناسب ترافیک دیتا در شبکه های ثابت و سیار لازم است اختلاف معنا داری در تعرفه های این دو نوع سرویس به وجود آید.
۱۲- شرکت مخابرات ایران به عنوان یک اپراتور محوری به جایگاه اصلی خود به عنوان یک بنگاه اقتصادی بزرگ و بهره ور برسد و مجددا اعتبار قبلی خود را نزد تولیدکنندگان، پیمانکاران و مشترکان به دست آورد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید