کدخبر :319563 پرینت
23 اردیبهشت 1404 - 09:30

بررسی ظرفیت شناسی دولت الکترونیکی و مدیریت داده در کشور

دفتر مطالعات مدیریت مرکز پژوهش ‎های مجلس شورای اسلامی، گفت: دولت الکترونیکی امروزه به‌عنوان راهکاری برای کاهش هزینه‌های دولت، بهبود خدمات شهروندان و افزایش اثربخشی و بهره‌وری بخش عمومی در نظر گرفته‌می‌شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دفتر مطالعات مدیریت مرکز پژوهش ‎های مجلس شورای اسلامی در گزارش «ظرفیت شناسی دولت الکترونیکی و مدیریت داده در کشور» آورده که دولت الکترونیکی امروزه به‌عنوان راهکاری برای کاهش هزینه‌های دولت، بهبود خدمات شهروندان و افزایش اثربخشی و بهره‌وری بخش عمومی در نظر گرفته‌می‌شود. یکی از راهکارهای تعیین وضع موجود و تهیه سیاست‌های برای وضع مطلوب، شناخت نقاط قوت و فرصت‌ها مبتنی بر مدل SOAR است.

در این گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی آمده که ظرفیت قانون اساسی و قوانین کشور و نهاهای هماهنگ کننده در زمینه دولت الکترونیکی، نسل جوان و نیروی متخصص در حوزه فناوری اطلاعات در کشور، نمونه‌های موفق ارائه خدمات الکترونیکی در کشور، مشارکت بخش خصوصی در هوشمندسازی خدمات دولتی و بهره‌برداری از پنجره واحد خدمات هوشمند دولت در توسعه همکاری‌های بین‌المللی از جمله ظرفیت‌های شناسایی شده در این زمنیه می‌باشند استفاده از فناوری‌های جدید در جهت ارائه خدمات عمومی به مردم و به تبع هوشمندسازی و دولت الکترونیکی، از مسائل اجتناب ناپذیر عصر حاضر است.

در ادامه این گزارش بیان شده که شناخت وضعیت موجود کشور در زمینه دولت الکترونیکی و مزایا و فرصت‌ها و داشته‌های کشور در این عرصه موجب می شود که تصمیمات آتی دقیق‌تر و مبتنی بر نقاط قوت کشور صورت گیرد. به‌عبارت بهتر هرگونه سیاستی که در عرصه دولت الکترونیکی و داده بدون در نظر گرفتن وضعیت فعلی و نقاط قوت آن صورت گیرد، ناکامل بوده و ممکن است سیاستگذاران را به اهداف در نظر گرفته شده نرسانند.

در این گزارش تصریح شده که یکی از مشکلات کشورهای مختلف در راستای ایجاد دولت الکترونیکی و هوشمند در کشور، میزان پذیرش یا عدم پذیرش الکترونیکی‌سازی از طرف مردم است. یکی از قابلیت‌های کشور ایران در این حوزه، غلبه نسل جوان در کشور است که میزان پذیرش الکترونیکی‌سازی فرآیندها را در کشور بسیار بالا برده است. نه تنها میزان پذیرش الکترونیکی‌سازی و هوشمندسازی فرآیندها از طرف نسل جوان با استقبال و پذیرش همراه است، بلکه تقاضا در جهت پیشرفت و تسریع در این امور نیز ایجاد شده است.

این موضوع یکی از ویژگی‌های مطرح شده برای نسل معروف به نسل به اصطلاح Z است که بر اساس تعاریف بین‌المللی به متولدین میان سالهای ۱۹۷۵-۲۰۱۰ گفته می‌شود. یکی از ویژگی‌های متولدین این نسل «دیجیتالی‌های مادرزاد» بر شمرده می‌شود. بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن سازمان ملی آمار در سال ۱۳۹۵جمعیت متولدین این نسل در کشور، ۲۰.۰۵۳.۰۹ نفر هستند که ۲۵ درصد از کل جمعیت کشور را در سال ۱۳۹۵ تشکیل می‌دادند.

در جمع بندی یافته های این گزارش آمده که استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و ایجاد دولت هوشمند از طریق استفاده از فناوری‌های نوین در جهت ارائه خدمات دقیق‌تر، سریع‌تر و با کیفیت‌تر به مردم، از ضروریات عصر هوش مصنوعی است. پیشرفت‌های سریع و گاها لحظه‌ای در زمینه فناوری‌های نوظهور، کشورها را بر آن داشته تا با استفاده از آنها، ظرفیت‌های جدیدی در حکمرانی و تعامل خود با شهروندان جامعه، ایجاد کنند. لذا تلاش برای حرکت با آهنگ هوش و فناوری جهانی در جهت بهبود فرآیندهای دولتی و ارائه خدمات دقیق‌تر به مردم و جامعه، از ضروریات حائز اهمیت برای هر کشوری تلقی می‌گردد. ظرفیت‌های متعدد و قابل استفاده ای در کشور در جهت رسیدن به آرمان‌ها و چشم‌اندازهای متصور شده وجود دارد که طبعا استفاده به موقع و دقیق از این ظرفیت‌هاست که موجبات رسیدن به آرمان‌ها و چشم‌اندازها را فراهم خواهد آورد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.