کدخبر :319521 پرینت
22 اردیبهشت 1404 - 13:22

راهی جز مشارکت عمومی‌-‌خصوصی برای توسعه جدی ارتباطات و تحول دیجیتال نداریم

دبیر کانون هماهنگی فاوا با هشدار نسبت به عقب‌ماندگی جدی کشور در حوزه فاوا و وضعیت بحرانی سرمایه‌گذاری در این صنعت، تأکید کرد: بدون جذب سرمایه بخش خصوصی و اجرای مدل مشارکت عمومی-خصوصی، توسعه زیرساخت‌ها در این حوزه میسر نخواهد بود.

متن خبر

فرامرز رستگار، دبیر و عضو هیات مدیره کانون هماهنگی فاوا در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا با اشاره به وضعیت بحرانی سرمایه‌گذاری در صنعت فاوا، تأکید کرد: بدون مشارکت واقعی بخش خصوصی، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی وفناوری اطلاعات کشور ممکن نیست.

رستگار با اشاره به عقب‌ماندگی جدی کشور در توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: در سال‌های اخیر، نه برنامه‌های توسعه‌ای به‌درستی اجرا شده و نه منابع مالی کافی برای جبران این عقب‌ماندگی وجود دارد. امروز دیگر نمی‌توان با روش‌های سنتی و انتظار برای تأمین بودجه دولتی، پروژه‌های بزرگ را پیش برد.

وی با تأکید بر شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید، افزود: سرمایه‌گذاری تنها به معنی تخصیص منابع دولتی و یا بانک ها و صندوق ها نیست، بلکه باید با ارائه طرح‌های شفاف، توجیه‌پذیر و سودآور، سرمایه ها را به سمت پروژه‌ها جذب کرد. در شرایط فعلی که دولت و اپراتورها با کمبود منابع مالی روبه‌رو هستند، راهی جز مشارکت بخش خصوصی- عمومی باقی نمانده است.

با توجه به کمبود منابع مالی دولت و اپراتورها، راهی جز مشارکت بخش خصوصی- عمومی باقی نمانده است.

رستگار از مدل جدیدی در توسعه پروژه‌ها با عنوان  معاملات مشارکت عمومی-خصوصی (PPP) نام برد و گفت: در این مدل، شرکت‌های خصوصی علاوه‌ بر تخصص قابلیت های فنی، منابع مالی لازم را نیز تأمین می‌کنند و در کنار نهادهای دولتی یا عمومی، در اجرای پروژه‌ها شریک می‌شوند.
این مشارکت نه کارفرمایی/ پیمانکاری است و نه رابطه ارباب و رعیت؛ بلکه دو طرف با آورده های خود، مشترکا پروژه‌ای را اجرا و از درآمد حاصل از آن بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی، تاکنون ۱۲ شرکت توانمند بخش خصوصی برای ورود به این مدل اعلام آمادگی کرده‌اند. این شرکت‌ها در حوزه‌هایی مانند شبکه انتقال و هسته، کابل زیردریایی ،دیتاسنتر،  برق پایدار در عصر هوش مصنوعی، ابر ساخت‌ها و توسعه دسترسی نوری فعالیت دارند.

دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران همچنین از پیشنهاد برگزاری یک نمایشگاه مشارکتی در روز ۲۷ اردیبهشت، همزمان با روز جهانی ارتباطات خبر داد و گفت: این نمایشگاه با هدف نمایش ظرفیت بخش خصوصی و معرفی مدل جدید توسعه برگزار می‌شود.

نمایشگاه روز جهانی ارتباطات با هدف نمایش ظرفیت بخش خصوصی و معرفی مدل جدید توسعه برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه آیین‌نامه‌ها آماده است اما اجرای آن نزدیک به صفر است، تأکید کرد: مدل جدید نیازمند تغییر نگرش، پیگیری مستمر و هماهنگی کامل بین بخش خصوصی و دولت است. اگر این مسیر جدی گرفته شود، می‌توان رکود را در پروژه‌های ملی شکست و آینده صنعت فاوا و اقتصاد دیجیتال را تضمین کرد.

انتهای پیام

گفت‌وگو از سارا استوار

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.