کدخبر :319327 پرینت
18 اردیبهشت 1404 - 11:16

شفافیت و حکمرانی داده؛ محور توسعه خدمات دولت هوشمند

دکتر محمد محسن صدر، معاون وزیر ارتباطات، گفت: با راه‌اندازی اپلیکیشن دولت هوشمند و اجرای پروژه‌های ملی داده‌محور، شفافیت خدمات و رضایت مردم در اولویت قرار گرفته است.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، دکتر محمد محسن صدر، معاون وزیر ارتباطات و رئیس این سازمان، در جلسه بررسی مشکلات ارتباطی برخی شهرهای مازندران از جمله قائم‌شهر و سوادکوه، جویبار ، سوادکوه و‌سواد کوه شمالی که هم‌زمان با سفر وزیر ارتباطات به استان در فرمانداری قائم‌شهر برگزار شد، به نقش مهم برخی دستگاه‌ها در ارائه خدمات از طریق این سامانه اشاره کرد و گفت: وزارت آموزش و پرورش، سازمان امور مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی بیشترین میزان خدمات از طریق این پنجره به مردم مازندران ارائه می‌دهند.
وی با تأکید بر لزوم بومی‌سازی خدمات دیجیتال در پنجره هوشمن دولت اظهار داشت: شهروندان می‌توانند تنها با ارائه کد ملی، به خدمات مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و ادارات استان خود دسترسی پیدا کنند.
دکتر صدر همچنین از راه‌اندازی اپلیکیشن جامع دولت هوشمند خبر داد و افزود: این اپلیکیشن با هدف تسهیل دسترسی یکپارچه و آسان به خدمات دولت طراحی شده است.
وی در ادامه از رونمایی قریب‌الوقوع سامانه نظارت بر قطعی خدمات دستگاه‌های اجرایی خبر داد و تأکید کرد: شفافیت در ارائه خدمات اولویت ماست و در صورت عملکرد ضعیف هر دستگاه، نام آن به‌صورت عمومی اعلام خواهد شد تا مردم از وضعیت خدمات آگاه باشند.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اهمیت حکمرانی داده در حل ناترازی‌های ملی، گفت: ضعف در حکمرانی داده باعث بروز ناترازی‌هایی به‌ویژه در حوزه انرژی شده است. رفع این مشکلات بدون مشارکت و آگاهی عمومی امکان‌پذیر نیست. باید داده‌های شهروندان در اختیار خودشان قرار گیرد تا بتوانند در فرآیند تصمیم‌گیری کلان نقش‌آفرینی کنند.
وی ادامه داد: برنامه ملی رفع ناترازی انرژی توسط وزارت ارتباطات تدوین و به رئیس‌جمهور و سران قوا ارائه شده و اکنون در مرحله اجرا قرار دارد. این برنامه با تمرکز بر تحلیل داده و همراهی اجتماعی، به‌جای افزایش تولید، بر مدیریت بهینه مصرف تأکید دارد.
دکتر صدر همچنین از اجرای پروژه پروفایل انرژی افراد خبر داد و تصریح کرد: با یکپارچه‌سازی سامانه‌های جزیره‌ای، بهای تمام‌شده خدمات به‌طور شفاف در اختیار مردم قرار می‌گیرد. هدف ما کاهش خدمات نیست، بلکه مدیریت هوشمند و بهینه آن‌هاست.
وی با اشاره به تکالیف وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: ۱۹ درصد از احکام این برنامه به وزارت ارتباطات اختصاص دارد. بر اساس این احکام، نگهداری داده‌ها در مراکز غیراستاندارد ممنوع است و تمامی اطلاعات باید در ابر دولت متمرکز شوند؛ اقدامی مهم در راستای صیانت از داده‌های شهروندان و ارتقای امنیت ملی.
معاون وزیر ارتباطات همچنین از فرمانداران خواست تا با رفع موانع اجرای پروژه فیبر نوری همکاری کنند و گفت: برخی پیمانکاران در فرآیند اخذ مجوز از شهرداری‌ها و دستگاه‌هایی مانند راهداری با مشکل مواجه هستند. حمایت از این پروژه‌ها موجب تسریع در خدمت‌رسانی به مردم خواهد شد.
دکتر صدر با تأکید بر نقش مردم در تحقق اهداف ملی افزود: در هر پروژه‌ای که موفق بوده‌ایم، همراهی مردم را داشته‌ایم. بدون مشارکت عمومی، توسعه پایدار در حوزه حکمرانی داده ممکن نخواهد بود.

وی‌ در خصوص پروژه gnaf گفت : این پروژه بسیار مورد تاکید رییس جمهور است و با اهتمام وزیر ارتباطات در حال انجام می باشد و‌لازم است فرمانداران محترم نیز در این‌قضبه همراهی اتزم جهت تکمیل ان داشته باشند.رییس سازمان فناوری اطلاعات‌ایران در پایان گفت : تاکید ویژه وزیر ارتباطات بر رضایت مندی مردم‌از خدمتت است و‌امروز اینجا هستیم‌تا به تعهداتمان عمل کنیم و با پیگیری مسایل را به نتیجه برسانیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.