کدخبر :317953 پرینت
19 فروردین 1404 - 15:56

نزول ۱۰ میلیون تومانی قیمت آیفون به دنبال کاهش قیمت ارز

از صبح امروز سه شنبه 19 فروردین ماه و با عقب نشینی قیمت ارز، گوشی‌های پرچم‌دار و لوکس مانند آیفون، افت قیمتی ۱۰ تا ۳۰ درصدی و حداقل ۱۰ میلیون تومانی داشته‌اند؛ این در حالی است که گوشی‌های میان‌ رده یا اقتصادی، تغییرات قیمتی کمتری را تجربه کرده‌اند.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، طی روزهای اخیر و با انتشار اخباری حاکی از مذاکرات پیش رو، بازار ارز با عقب نشینی قابل ‌توجه مواجه شده است؛ به‌طوری‌که نرخ دلار در بازار تهران (امروز سه شنبه 19 فروردین ماه) به حدود ۹۹ هزار تومان رسید. این افت حدود ۵ هزار تومانی در عرض تنها ۲۴ ساعت، موجی از واکنش‌ها را در بازارهای تلفن همراه و لوازم صوتی و تصویری به دنبال داشته است.

با کاهش نرخ ارز، مصرف‌کنندگان امید به کاهش قیمت کالاهای وارداتی از جمله گوشی‌های هوشمند دارند. اما آیا این کاهش قیمت دلار، واقعاً باعث افت محسوس در بازار موبایل شده است؟

بازار موبایل: چشم‌انتظار کاهش، اما محتاط

نوسانات نرخ ارز همواره تأثیر مستقیم و فوری بر بازار موبایل دارد. به گفته یکی از فروشندگان بازار موبایل علاءالدین، قیمت‌ها کاملاً به دلار وابسته است؛ دلار که بالا می رود، گوشی هم گران می شود؛ وقتی هم قیمت دلار کاهش پیدا می کند، در راستای آن، قیمت تلفن همراه نیز کم می شود، بعضی گوشی‌ها مانند سامسونگ افت قیمت دارند، ولی نه به سرعت آیفون، زیرا این تلفن همراه بسیار وابسته به درهم و دلار است؛ همینطور از دیروز 18 فروردین 1404 قیمت موبایل آیفون حدود 10 میلیون تومان کاهش قیمت داشته است.

طبق بررسی‌های میدانی، گوشی‌های پرچم‌دار و لوکس مانند آیفون، در این نوسان اخیر، افت قیمتی در حدود ۱۰ تا ۳۰ درصدی داشته‌اند. این در حالی است که گوشی‌های میان‌ رده یا اقتصادی، تغییرات قیمتی کمتری را تجربه کرده‌اند.

ابهام در قیمت‌های فروشگاه های اینترنتی

بررسی‌های خبرنگار سیتنا نشان می‌دهد بسیاری از قیمت‌های درج‌شده در فروشگاه‌های اینترنتی، با واقعیت بازار فاصله دارند؛ به گفته یکی از فعالان بازار، برخی فروشندگان، گوشی‌ها را از قبل و با قیمت دلار بالاتر تهیه کرده‌اند، برای همین تمایلی به کاهش قیمت ندارند و قیمت‌ها را دست بالا نگه می‌دارند.

لوازم صوتی و تصویری؛ ثبات نسبی اما شکننده

بازار لوازم صوتی و تصویری نیز تحت‌تأثیر نرخ ارز قرار دارد، اما تغییرات قیمتی در این حوزه به سرعت بازار موبایل نیست؛ بسیاری از کالاها در انبارها با نرخ‌های قبلی خریداری شده‌اند و کاهش دلار هنوز به قفسه‌های فروش نرسیده است.

با این حال، برخی فروشندگان اعلام کرده‌اند که در صورت تثبیت نرخ ارز، تخفیف‌هایی را در هفته آینده اعمال خواهند کرد.

فضای اقتصادی مثبت

اگر مذاکرات سیاسی به نتیجه برسد و نرخ ارز همچنان نزولی باقی بماند، انتظار می‌رود قیمت گوشی‌های وارداتی نیز کاهش بیشتری داشته باشند و بازار به سمت رونق فروش برود.

فضای مبهم یا منفی

در صورتی که امید به توافق از بین برود، نرخ دلار ممکن است مجدداً صعودی شود و بازار دوباره دچار بی‌ثباتی شود. در این شرایط، فروشندگان نیز از عرضه گسترده کالا خودداری می‌کنند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.