جهش سهام علی بابا با عرضه چتبات جدید هوش مصنوعی
سهام گروه علیبابای چین در معاملات بازارهای مالی هنگ کنگ بیش از هشت درصد افزایش یافت. این جهش پس از آن بود که این غول تجارت الکترونیک، یک چتبات جدید هوش مصنوعی ارائه کرد که به گفته این شرکت با دیپسیک برابری میکند.
به گزارش سیتنا به نقل از بی بی سی، مدلهای استدلال اطلاعات را پردازش میکنند، روابط را تحلیل میکنند و بینشهایی شبیه به تفکر انسان ایجاد میکنند.
این اعلام یک روز پس از آن بود که دولت چین متعهد شد از صنایعی نظیر هوش مصنوعی، روباتهای انساننما و شبکه مخابراتی ۶-جی حمایت کند؛ چرا که به کارگیری مدلهای هوش مصنوعی در نهادهای دولتی و شرکتهای کوچک چین افزایش یافته است.
علیبابا میگوید مدل جدید از طریق سرویس چتبات «کوئن» قابل دسترسی است و کاربران میتوانند مدلهای مختلف کوئن- که متعلق به علی باباست، را انتخاب کنند.
بعضی از تحلیلگران بازار میگویند چین به سرعت در حال ساخت یک اکوسیستم هوش مصنوعی مبتنی بر برنامه است که فقط به تحقیق نمیپردازد، بلکه تأثیر اقتصادی آنی و ملموس را نیز شامل میشود.
سرمایهگذاران از ماه ژانویه، یعنی زمانی که دیپسیک از یک ربات چت خود رونمایی کرد، به قابلیتهای هوش مصنوعی چین روی آوردهاند.
«دیپسیک» که لیانگ ونفنگ در سال ۲۰۲۳ در هانگژو، شهری در جنوب شرقی چین آن را تاسیس کرد، با هزینه بسیار کمتری از رقبای خود ساخته شده است که در حال تبدیل شدن به پراستقبالترین دریافت برنامه رایگان در ایالات متحده است.
این چتبات هوش مصنوعی، در قیمت بالای سهام شرکتهای رقیب تردید ایجاد کرده است.
ظهور دیپسیک به بازار در سال جاری باعث خوشحالی مقامهای چینی شده است، چرا که آنها در ماههای اخیر در تلاش بودهاند که اقتصاد این کشور را رونق دهند.
علی بابا در طول سالها، از یک فروشگاه کوچک اینترنتی به غول تجارت الکترونیک تبدیل شد و دامنه فعالیتهای آن به حوزههایی نظیر بازارهای مالی و هوش مصنوعی هم گسترش یافت.
علیبابا در ابتدا فعالیت خود را با حضور فروشندگان خرد شروع کرد و در سال ۲۰۰۳ میلادی به مرکزی مهم برای تجارت الکترونیک گسترش یافت که بعدا سیستم پرداخت الکترونیک خاص خود را هم راهاندازی کرد.
در مراحل بعدی و زمانی که نام این شرکت در جهان بر سر زبانها افتاد، سهام علیبابا هم به عنوان یکی از بزرگترین عرضهکنندگان سهام در بازار نیویورک ارائه شد.
در اولین عرضه عمومی سهام علیبابا در بورس نیویورک در سال ۲۰۱۴ میلادی این شرکت ۲۵ میلیارد دلار به دست آورد که رکوردی تاریخی در عرضه اولیه محسوب میشود.
بیش از ۸۰ درصد خرید و فروشهای اینترنتی در چین از طریق علیبابا انجام میگیرد.
علیبابا که در آمریکا با فروشگاههای اینترنتی «آماوزن» و «ایبی» مقایسه میشود، توانسته در سالهای اخیر دامنه فعالیت خود را گسترش دهد و به فروش کالاهایی نظیر محصولات ورزشی که قبلا عرضه نمیکرد هم بپردازد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید