کدخبر :315959 پرینت
08 اسفند 1403 - 10:11

برگزاری رویداد هوش مصنوعی با حمایت ابر آسیاتک + تصاویر

سومین رویداد هوش مصنوعی (AI DAY) با حمایت ابر آسیاتک و حضور متخصصان و فعالان برجسته در حوزه هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات برگزار شد.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، سومین رویداد روز هوش مصنوعی (AI DAY) با حضور جمعی از متخصصان و فعالان برجسته حوزه هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات و با حمایت ابر آسیاتک برگزار گردید. این مراسم که توسط شرکت فیلاگر در محل رایمون مدیا برگزار شد، فرصتی مناسب برای تبادل نظر در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی فراهم ساخت.

دکتر بهروز مینایی، استاد دانشگاه علم و صنعت، دکتر محمدعلی یوسفی‌زاده، مدیرعامل شرکت انتقال داده‌های آسیاتک، دکتر مسعود کاویانی، دیتاساینتیست فیلیمو/آپارات، مهندس هوش مصنوعی زبراگت آلمان، دکتر رضا نورمحمدی، پژوهشگر حوزه بلاکچین و هوش مصنوعی، دکتر مجتبی کمیلی، دانشمند تحقیقاتی مرکز هوش مصنوعی متا و مهندس پیشین هوش مصنوعی گوگل، مهندس معین کافی، مدیرعامل کافه بازار بین‌الملل، و مهندس رضا رجال‌زاده، مدیر عامل ابرآسیاتک از سخنرانان ای♥ن مراسم بودند.

در این مراسم پنلی با موضوع هوش مصنوعی در واقعیت، فرصت‌ها و چالش‌ها برگزار شد و تعاملاتی نیز میان کارشناسان ابر آسیاتک و مهمانان برقرار شد.

دکتر محمدعلی یوسفی‌زاده، مدیرعامل شرکت انتقال داده‌های آسیاتک در ارائه خود با عنوان «هوش مصنوعی و چرایی توسعه مراکز داده»، به رشد روزافزون تقاضای استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد. برآوردها نشان می‌دهد که تا سال 2030، تقاضای مراکز داده در سه سناریو مختلف، بین ۱۹ تا ۲۷ درصد رشد خواهد داشت و ۷۰ درصد این تقاضا مربوط به مراکز داده سازگار با هوش مصنوعی خواهد بود. همچنین افزایش تقاضای حداقل ۳ برابری میزان پردازش مراکز داده (از ۶۰ گیگاوات به ۱۷۱ الی ۲۹۸ گیگاوات) در جهان برآورد شده است.

یوسفی زاده

وی افزود: ایجاد مراکز داده سازگار با هوش مصنوعی دارای پیچیدگی‌های خاص خود در حوزه‌های تأمین برق، نوع رک و سیستم خنک‌کننده است. هم‌اکنون شرکت انتقال داده‌های آسیاتک با اختصاص ۳۰ تا ۴۰ درصد از فضای برخی از مراکز داده فعلی و در حال توسعه خود در نقاط جغرافیایی مختلف، در حال تأمین بیش از ۱۰۰۰ رک سازگار با زیرساخت‌های هوش مصنوعی برای پاسخ به نیازهای پردازشی کشور است.

در ادامه رویداد، مهندس رضا رجال‌زاده، مدیر عامل ابر آسیاتک در ارائه خود با عنوان «نقش زیرساخت‌های ابری در تسریع نوآوری‌های هوش مصنوعی»، به ضرورت و مزایای زیرساخت‌های پردازشی ابری اشاره کرد. وی اظهار کرد: کمپانی‌های بزرگ دنیا که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند، برای اینکه بتوانند محصولات خود را با کیفیت مناسب ارائه دهند و به سرعت وارد این حوزه شوند، ملزم به تامین زیرساخت‌های قدرتمند هستند. رقابت در تامین زیرساخت منجر به شکل‌گیری یک جنگ جهانی در هر دو لایه سخت‌افزار (GPU) و نرم‌افزار (AI) شده است. در این جنگ نوآوری و فناوری، کشورهای آمریکا و چین با اختلاف زیاد نسبت به سایر کشورها و بعد از آن اروپا در حال رشد و حرکت هستند.

وی افزود: دلیل سرمایه‌گذاری سنگین کشورهای پیشرفته دنیا این است که قدرت و ثروت در آینده جهان متعلق به کسانی است که بیشترین سرمایه‌گذاری را در حوزه نوآوری و فناوری هوش مصنوعی انجام داده‌اند. از این رو، تشبیه این رقابت در سرمایه‌گذاری به جنگ جهانی از این جهت است.

رجال زاده

مدیرعامل ابر آسیاتک، مهندس رجال زاده خاطرنشان کرد: تأمین زیرساخت‌های هوش مصنوعی چالش‌های متعددی دارد که از جمله آن می‌توان به نیاز به سرمایه مالی قابل توجه، زیرساخت‌های ارتباطی مانند دیتاسنترهای مناسب برای ارائه خدمات پردازشی، دانش فنی راه‌اندازی و عملیات و به‌ویژه متخصصان زیرساخت‌های حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد. زیرساخت‌های پردازشی (GPU Farm) در مقیاس کوچک به‌صورت Mining Farm با کارت گرافیک‌های سری Desktop و زیرساخت‌های بزرگ‌مقیاس به‌صورت Data Center GPU با کارت گرافیک‌های سری Workstation ایجاد می‌شود. با توجه به وضعیت نیاز پردازشی کشور، احتیاج به راه‌اندازی زیرساخت‌های مناسب پردازش سریع و مقیاس بزرگ (HPC) در کشور وجود دارد.

مهندس رجال‌زاده همچنین بیان کرد: ما در مجموعه ابر آسیاتک تلاش کرده‌ایم تا زیرساخت مناسب برای پردازش‌های با مقیاس بزرگ و با کیفیت را در داخل کشور پیاده‌سازی کنیم و سخت‌افزارهای مناسب برای هر دو نیاز حوزه هوش مصنوعی، اعم از آموزش (Training) و استنتاج (Inference) را برای توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی فراهم کرده‌ایم.

مدیرعامل ابر آسیاتک افزود: در حال حاضر خدمات زیرساخت مورد نیاز هوش مصنوعی به‌صورت ابری، در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و کاربران می‌توانند بدون نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین اولیه در این حوزه، به جدیدترین سخت‌افزارهای دنیا در کمترین زمان دسترسی یابند و در صورت تغییر در میزان نیاز پردازشی، بلافاصله زیرساخت مورد استفاده را کاهش یا افزایش دهند. علاوه بر ارائه خدمات به‌صورت ابری، با پایش و رصد دائم میزان پردازش‌ها نیز به‌دنبال کاهش هزینه‌های کاربران هستیم.

وی در پایان، با معرفی زیرساخت‌های هوش مصنوعی ابر آسیاتک، بر تعهد این مجموعه در حمایت از اکوسیستم هوش مصنوعی ایران و فراهم‌سازی بستری انعطاف‌پذیر و مقرون‌به‌صرفه برای اجرای پروژه‌های پیشرفته تأکید کرد و با شعار هدف ما در این حوزه، تسهیلگری و کاهش هزینه‌های زیرساختی، برای شتابدهی توسعه هوش مصنوعی است، به سخنرانی خود پایان داد.

گزارش تصویری سیتنا از این مراسم را ببینید:

عکاس: سهند بیژن نیا

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.