پرتاب نیو گلن به فضا؛ شاهکاری فضایی از بزوس
یک شرکت مهندسی هوافضا به نام «بلو اوریجین - Blue Origin » که سالها پیش توسط جف بزوس تأسیس شد، موشک عظیم خود تحت عنوان «نیو گلن - New Glenn» را در اولین پرواز آزمایشی آن، با موفقیت به فضا پرتاب کرد که این پرتاب آزمایشی و موفق، تحسین ایلان ماسک را برانگیخت.
به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، شرکت «بلو اوریجین» موشک جدید و عظیمی را در اولین پرواز آزمایشی آن در روز پنجشنبه به فضا پرتاب کرد و بدین ترتیب این پیشنمونه (پروتوو تایپ) از این نوع ماهواره را به مدار هزاران مایلی کیلومتری از سطح کره زمین فرستاد.
موشک نیو گلن به افتخار نخستین آمریکایی که به دور مدار زمین چرخید یعنی جان گلن، نامگذاری شده است.
این موشک از فلوریدا پرتاب شد و از همان سکویی که نیم قرن پیش برای پرتاب فضاپیماهای برنامه فضایی مارینر و پروژه پایونیر ناسا مورد استفاده قرار گرفته بود، بلند شد.
این موشک ۹۸ متری که طی سالها و با بودجه هنگفت جف بزوس، بنیانگذار آمازون ساخته شده است، یک سکوی آزمایشی را با خود حمل میکرد که برای فرود ماهوارهها یا پرتاب مجدد آنها به مدارهای معین، طراحی شده بود.
وقتی این راکت پیش از سپیدهدم به فضا پرتاب شد، همه هفت موتور اصلی آن روشن شدند و کسانی که در سواحل آن نزدیکی شاهد این صحنه بودند را به وجد آورد.
هنگامی که این راکت ۱۳ دقیقه بعد با موفقیت به مدار از پیش تعیین شده رسید، کارکنان این شرکت با تشویق دیوانهوار به هوا بلند شدند، شاهکاری که حتی مورد تحسین فوری ایلان ماسک، مالک شرکت فضایی اسپیسایکس نیز قرار گرفت.
ماسک در پیامی خطاب به بزوس در ایکس نوشت: «رسیدن به مدار در اولین تلاش را تبریک می گویم!»
جف بزوس شخصا لحظه پرتاب این موشک را از پنجره مرکز فرماندهی تماشا میکرد.
قرار است این ماهواره در حین چرخش به دور زمین در مرحله دوم خود باقی بماند. انتظار میرود که این ماموریت شش ساعت طول بکشد. این راکت سپس در مداری امن و دور از سایر ماهوارهها قرار میگیرد تا با پیروی از دستورالعملهای ناسا به کاهش زبالههای فضایی کمک کند.
تقویت کننده مرحله اول این راکت نتوانست بلافاصله پس از پرتاب موشک با موفقیت بر روی شناور تعیین شده در اقیانوس اطلس فرود آید تا بتوان آن را بازیافت کرد. با این حال، این شرکت تاکید کرد که هدف اصلی این ماموریت رسیدن ماهواره آزمایشی به مدار بوده است. قبل از پرواز، جف بزوس اشاره کرد که تلاش برای فرود تقویت کننده آن هم در اولین تلاش کمی «دیوانه کننده» بود.
این موشک با هدف حمل فضاپیماها و در نهایت فضانوردان به مدار زمین و همچنین ماه ساخته شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید