کدخبر :313423 پرینت
18 دی 1403 - 12:18

فیلترشکن های رایگان باعث تداخل در مسیریابی شبکه موبایل شده است

رئیس کمیسیون تحول دیجیتال نصر کشور، گفت: فیلترشکن های رایگان حجم بسیار بالایی از داده را به خود اختصاص داده اند و در شبکه اختلال ایجاد کرده اند. برخی از این نرم افزارها، BTSهای مجازی در شبکه اپراتورها ایجاد کرده اند که وقت و انرژی زیادی را از تیم های پشتیبانی گرفته و حتما کیفیت شبکه را هم با تداخلاتی که در مسیریابی ها در شبکه موبایل ایجاد می کنند، تحت تاثیر قرار می دهند.

متن خبر

احمد نیرومند، رئیس کمیسیون تحول دیجیتال نصر کشور در گفت و گو با خبرنگار سیتنا پیرامون گلایه مردم از کیفیت اینترنت و عدم تخصیص پهنای باند کافی به کاربران، گفت: در رابطه با کیفیت اینترنت چندین مساله دست به دست هم داده اند؛ قطعی های اخیر برق درصدی از ماجرای عدم کیفیت شبکه ارتباطی است، البته نه فقط اینترنت، بلکه شبکه ارتباطی موبایل هم چالش داشته است که وقتی این چالش ها در مخابرات زیاد می شود، برنامه هایی که در توسعه و افزایش کیفیت داشته به مسیری که باید، نمی رسد، یعنی قطعی برق شاید در حدود یک ماه اخیر، فرایندهایی که در مخابرات بوده را تحت شعاع قرار داده است.

وی، ادامه داد: فیلترشکن های رایگان حجم بسیار بالایی از داده را به خود اختصاص داده اند و در شبکه اختلال ایجاد می کنند و فعالیت های تاثیرگذاری در شبکه می کنند و برخی از این نرم افزارها، BTSهای مجازی در شبکه اپراتورها ایجاد کرده است که وقت و انرژی زیادی را از تیم های پشتیبانی گرفته و حتما کیفیت شبکه را هم با تداخلاتی که در مسیریابی ها در شبکه موبایل ایجاد می کنند، تحت تاثیر قرار می دهند.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، گفت: در بحث شبکه ثابت نباید مشکلی داشته باشیم، برخی مشکلات در بحث ADSL داریم، اما پروژه فیبرنوری در حال پیشروی است.

نیرومند، اظهار کرد: مساله ای که در فیبرنوری است هزینه های مشتری و فراهم کننده است و با بسته های حمایتی و توسعه ای، اپراتورها برای تمدید پروانه خود موظف شدند توسعه شبکه انجام دهند که در شهرهای بزرگ پیش رفته اما کامل نیست.

وی، افزود: بر اساس گزارشات منتشر شده، به اندازه توسعه، کاربر وجود ندارد و کسی پاسخگو نیست. این موضوع مثل این است که شبکه ای را کشیدید و زیرساخت را گذاشتید، این زیرساخت اگر 70 درصد زیر بار نرود، غیراقتصادی است و این زیرساخت ها در فضاهای اندکی که ایجاد شده زیر بار نرفته و با توجه به شرایط اقتصادی مردم، مردم توانایی این قیمت مودم و هزینه اشتراک به صورت یکساله با این اعداد به عنوان مصرف کننده خانگی را ندارند، لذا وزارت ارتباطات باید بسته هایی معرفی کند که اقتصادی و خانوار پسند باشد و اگر بسته ای را معرفی کنند و مردم نتوانند از آن استفاده کنند، به این معناست که زیرساخت لازم را ندارید و این نکته ای است که وزارتخانه باید وارد شود و شرکت ها با وام های بلند مدت به کمک شهرداری ها زیرساخت را توسعه دهند.

رئیس کمیسیون تحول دیجیتال نصر کشور، خاطرنشان کرد: باید ببینیم در دنیا این توسعه به چه میزان است و در ایران چقدر است. بر اساس اطلاعات منتشر شده تا کنون 15 درصد شبکه زیر بار رفته که نکته مهمی است و باید بررسی شود.

نیرومند، افزود: باید تا زمانیکه این فرایند اقتصادی بشود، به صورت رایگان به مدارس، مراکز پژوهشی، درمانگاه ها و دیگر مراکز اینترنت فیبرنوری ارائه شود و افرادی که در نزدیکی این مراکز هستند به جای اینکه از مخابرات استفاده کنند، با همان سیم کارتی که دارند از اینترنت همراه خود با verify کردن، بسته خود را روی شبکه فیبرنوری یا وای فای اطراف خود دریافت کنند؛ در برخی کشورها این اتفاق افتاده، همچون کره جنوبی و هنگ کنگ که بسته ها به صورت ترکیبی در دو سیستم استفاده می شوند.

وی، اظهار کرد: مورد بعدی بسته های اقتصادی است که به صورت تشویقی ارائه بشوند و مورد بعدی این است که وزارت ارتباطات بسته هایی را برای توسعه مشترکین داشته باشد، یعنی مشترکینی که درخواست دادند، با حداقل هزینه به صورت پیش پرداخت استفاده و شارژ کنند، اینطور نباشد که حداقل مصرف سالانه 240 گیگابایت با مبلغ 860 هزار تومان بدون مالیات باشد. در این شرایط اقتصادی این بسته غیرتوجه پذیر در سبد خانوار است.

انتهای پیام

گفت و گو از زهرا طاهری

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.