کدخبر :312609 پرینت
03 دی 1403 - 13:18

بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام آغاز به کار کرد

بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (ایران تلکام 1403) امروز دوشنبه سوم دی ماه، با حضور معاون اول رییس جمهور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد.

متن خبر

به گزارش ستاد خبری نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ - سیتنا، نمایشگاه تلکام 1403 امروز دوشنبه سوم دی ماه با حضور دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهور، دکتر سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد و تا ششم دی ماه ادامه دارد.

برگزاری نمایشگاه تلکام با محوریت هوش مصنوعی؛ گامی موثر در مسیر تبدیل تغییرات جهانی به فرصت

ادیب

دکتر داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا و رئیس انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران که به نمایندگی از تشکل های بخش خصوصی و هماهنگی فاوا در مراسم افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (ایران تلکام 1403) سخن می گفت، اظهار داشت: امروز آغاز به ‌کار یکی از مهم ‌ترین رویدادهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را با عنوان تلکام 1403 که با شعار مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی مزین گردیده است، گرامی می داریم.

وی ادامه داد: این نمایشگاه که به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران صنعت نمایشگاهی، یک پوست اندازی در برگزاری رویدادهای نمایشگاهی بوده است فرصتی ارزشمند خواهد بود تا با معرفی دستاوردها، تبادل دانش و نمایش فناوری های بومی و علی الخصوص حوزه های مرتبط با لبه های تکنولوژی، چشم‌اندازهای جدیدی را برای ایران بزرگ خلق نماید.

ادیب خاطرنشان کرد: این پوست اندازی در صنعت نمایشگاهی امروزه به عنوان یک رویکرد غالب در حال ظهورو تکثیر است. شعار کنگره جهانی UFI و یا به عبارتی اتحادیه جهانی صنعت نمایشگاه‌ها در سال 2024 نیز یک پارادایم شیفت در به دست آوردن فرصت های پیش رو در صنعت نمایشگاهی بوده است و می بینیم که طرح شعار «تبدیل تغییرات به فرصت‌ها» (Changes to Chances) در دستور کار این نشست قرار گرفته و بر شناسایی تغییرات جهانی و تبدیل آن‌ها به فرصت‌هایی برای نوآوری متمرکز شده است.

رئیس کانون هماهنگی فاوا ادامه داد: در این میان شاهد این موضوع نیز می باشیم که هوش مصنوعی، آنچنان در تمامی امورات زندگی و فعالیت های کسب و کاری ما تاثیر گذاشته و تحولات عظیمی را به وجود آورده است که تا چند سال آینده با مگادایمی با موضوعیت تکثیر و تربیت ابَرانسان‌ها روبه ‌رو خواهیم شد و پذیرش این رویکرد برای ما یک الزام غیر قابل اجتناب خواهد بود و نه یک انتخاب.

وی گفت: امروز در این نمایشگاه، رونمایی محصولات متعددی را در حوزه های فناورانه از جمله هوش مصنوعی خواهیم داشت، اگرچه تفاوت معنی داری  میان حوزه دانشی و حوزه کاربردی سازی هوش مصنوعی در کشورمان وجود دارد و این ناترازی در چند سال گذشته کاملا مشهود و آشکار بوده است، ولیکن همین اندازه که امروز مشاهده می نمایید که شرکت های داخلی با تمام محدودیت ها و مشکلاتی که در حوزه کسب و کارخود دارند، عزم خود را جزم نموده اند تا این فاصله را به حداقل برسانند و با حضور فعال و عملیاتی در این حوزه ، قدرت نمایی نمایند، اتفاق خوبی است که می بایست قدر آن را بدانیم.

ادیب ادامه داد: امروز در این نمایشگاه در پاویون دستاوردها می بینیم که بیش از 70 درصد شرکت هایی که آمادگی خود را جهت رونمایی محصولات فناورانه خود اعلام نموده اند، دستاوردی در حوزه هوش مصنوعی داشته اند، که برخی از این دستاوردها عبارتند از:

  • سامانه مدیریت یکپارچه مراکز داده مبتنی بر هوش مصنوعی،
  • دستیار تحلیل داده و مشاور تصمیم سازی در حوزه امنیت، مدیریت و نظارت بر امنیت و سامانه های مبتنی بر دانش هوش تهدید،
  • پلتفرم تعمیر و نگهداری پیشگویانه مبتنی بر هوش مصنوعی واحد های نیروگاهی،
  • طرح کامل هوشمند سازی برق و گاز،
  • پلتفرم هوش مصنوعی برای کاهش هزینه نگهداری و‌ تعمیر تجهیزات حیاتی،
  • پلتفرم هوش مصنوعی کاهش مصرف انرژی در صنایع فولاد و آلومینیوم،
  • چت بات هوش مصنوعی سازمانی،
  • پلتفرم های مبتنی بر LLM،
  • تکنولوژی و سامانه های نرم افزاری و سخت افزاری مبتنی بر هوش زبانی،
  • سیستم های جستجو گر و ارزیابی هوشمند عملکرد نیروی انسانی در کارخانجات،
  • سامانه اشتراک ‌گذاری هوش تهدیدات سایبری،
  • طراحی و ساخت تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه زیر ساخت های هوش مصنوعی،
  • پلتفرم های هوشمند مالی،
  • زیرساخت پیاده سازی هوش مصنوعی در حوزه Private 5G،
  • سامانه هوشمندسازی صنعت نفت و گاز ، صنایع ، چاه های نفت بر اساس پلتفرم جامع بومی هوش مصنوعی،
  • منابع تغذیه مبتنی بر اپلیکیشن هوشمند با یادگیری آنلاین،
  • و همچنین شرکت هایی را می بینیم که در حوزه تاسیس استارت آپ های بین المللی در زمینه هوش مصنوعی و ثبت پتنت بین المللی و مشاوره در توسعه بازار فعال بوده و در این نمایشگاه حضور یافته اند.

ادیب گفت: یقینا برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی گام مهمی در همرسانی حوزه دانش، صنعت و بازار، ایجاد فرصت‌های همکاری و توسعه ارتباطات میان بخش خصوصی، نهادهای دولتی و جامعه علمی خواهد بود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه تخصصی زمینه ‌ساز همکاری‌های اثربخش صنعت، دانشگاه و بازار گردیده و دستاوردهای بزرگی برای رشد و شکوفایی کشور فراهم نماید.(خبر)

ضرورت توجه ویژه به توسعه بازار تحت عنوان دیپلماسی فناوری

ستار هاشمی

دکتر سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم، اظهار داشت: زیرساخت های ارتباطی که در دهه اخیر به طور فزاینده ای رشد کرده است، باعث شده که عملا این بستر یک بستر هم افزا باشد و اینکه امروزه راجع به هوش مصنوعی صحبت می کنیم، خیلی دور از ذهن نیست، و هوش مصنوعی از حوزه ارتباطات جداپذیر نیست.

وی، ادامه داد: اگر معنی و مفهوم Citizen و شهروند را استفاده می‌کنیم، Netizen به معنی شهروند شبکه، امروز در زندگی ما واقعی است و باید این ادبیات را به رسمیت بشناسیم و خودمان را متناسب با ظرفیت‌های امروز بازتعریف کنیم، مشخصاً در این دوره جهت‌گیری ما با نگاه ویژه‌ای به فناوری‌های نوین خواهد بود.

هاشمی، تاکید کرد: اگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا امروز صوت و ترافیک را تنظیم‌گری می‌کرد، امروز لاجرم باید به سمت تنظیم‌گری حوزه داده، سرویس، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی گام بردارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد: تنظیم‌گری فناوری‌های نوین پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد و به همین دلیل است که ما در جلسات مختلف تاکید کرده‌ایم این تنظیم‌گری پشت درهای بسته اتفاق نمی‌افتد و با مشارکت ذی‌نفعان و بخش خصوصی صورت خواهد گرفت.

وی، اضافه کرد: امروزه نقش نیروی انسانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بسیار مهم است و باید قدر نیروی انسانی را بدانیم. نیروی انسانی بزرگ‌ترین داشته ما در این حوزه است که متأسفانه در سال‌های اخیر به دلایل مختلف مورد کم‌مهری قرار گرفته‌اند.

هاشمی، اظهار کرد: اگر امروزه مهاجرت نیروی انسانی شکل می‌گیرد و در بخش حاکمیتی و بخش خصوصی با کمبود نیرو در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مواجه هستیم، نیاز به تدبیر ویژه دارد.

وی، اشاره کرد: توجه به توسعه بازار، یکی از موضوعاتی است که تحت عنوان دیپلماسی فناوری باید به طور ویژه دنبال شود، هرچند شرکت ارتباطات زیرساخت از این قافله عقب نمانده و اولین همایش بین المللی در یکی از کشورهای همسایه با مشارکت اپراتورهای بین المللی طی یکی دو ماه آینده در دستور کار خواهیم داشت.(خبر)

عارف در افتتاحیه تلکام: بخش خصوصی پیشتاز حوزه فناوری اطلاعات است

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز کاربران و برخی از بخش ها نگرانی هایی در خصوص کیفیت و امنیت سرویس در حوزه فناوری اطلاعات دارند،‌ ادامه داد: حفظ فضای سایبری واقعیت انکارناپذیر برای زندگی است و این امنیت صرفاً مسایل سیاسی و دفاعی نبوده بلکه رقابت در اقتصاد است که باید متخصصین این بخش بصورت طبیعی دسترسی آسان و در اختیار همگان داشته باشند.

محمدرضا عارف

دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در این مراسم، با اشاره به برخی از مشکلات جدی در زمینه ورود برخی کالاهای دیجیتالی و هوشمند به کشور، گفت: در یک زمان یک مدل گوشی خاص وارد کشور می شود و طبیعتاً‌ خدمات پس از فروش آن محصول اجباری و به عهده تولید کننده است اما به دلیل برخی از مسائل خدمات پس از فروش با هزینه وحشتناک به مصرف کننده می رسد چرا که شفاف عمل نکردیم و از بیراهه ها و افراد غیرمتخصص وارد شدیم که وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت در حال بررسی و سامان یافتن این مسئله است چرا که ثروت ملی و منابع مردم برای سرویس هایی که به عهده فروشنده است هدر می رود که با چنین مشکلاتی در بخش های دیگر حوزه فناوری اطلاعات در داخل روبرو هستیم.

وی ادامه داد: به دلیل برخی از راهبردها کالاهای با کیفیت پایین به جای کالای استاندارد به ما تحویل می شود و خدماتی که وظیفه آنها است اما با پول کلان و معطلی به مردم تحویل می دهند که این نمایشگاه و جلسات تخصصی باید برای حل این مشکلات به دولت راهکار دهند.
دکتر عارف افزود: انتظار ما از بیست و پنجمین نمایشگاه ایران تلکام این است که در پایان برگزاری این نمایشگاه یک جمع بندی برای اتخاذ اقدامات به دولت ارائه دهد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی از تصمیمات در کشور سلیقه ای است که بعد از پیگیری ها متوجه می شویم به هیچ مرکز تصمیم گیری منتسب نیست،‌ افزود: یک تصمیم و اتفاق که هموطنان را ناراضی می کرد پیگیری کردیم و هیچ ریشه ای نداشت که از طرفی دولت به حقوق قانونی خود نمی رسید و در داخل نیز ایجاد نارضایتی می کرد که باید از این تصمیمات بی اساس پرهیز کنیم و کاملا شفاف و روشن در چارچوب قانون و سیاست ها عمل و حرکت کنیم و اگر دولت تصمیمی اتخاذ کرد با صراحت و شفاف اعلام کند چرا که با اقدامات بدون شفافیت به ثروت ملی و مردم ضربه می زنیم.

دکتر عارف در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه بخش های نفت و مخابرات هیچ گاه با مانعی برای استفاده از فناوری های نوین روبرو نشدند،‌ افزود: نگاه کشورهای در حال توسعه به فناوری بدبینانه است و به دلیل ورود با تاخیر این فناوری ها به  این کشورها، هزینه های ناخواسته متحمل می شوند و هر گام کوچک خلاف این روند به عنوان یک دستاورد بزرگ تلقی می شود.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هزینه اقتصادی و مادی عدم بهره گیری از فناوری های نوین بسیار بالا است،‌ تصریح کرد: مزیت بخش فناوری اطلاعات در کشور وجود نیروهای با انگیزه،‌ بانشاط و با هوش و توان علمی بالا  است.

وی ادامه داد: در سیستم گزینشی کنکور معمولا اولویت اول دانش آموزان یکی از رشته های مرتبط با فناوری اطلاعات بوده است و عموما افراد با انگیزه و بانشاط وارد این رشته می شوند که کارهای پژوهشی آنان قابل مقایسه با بهترین دانشگاه های جهانی است و سهم این جوانان دانشمند در داخل و خارج از کشور در فناوری اطلاعات بی نظیر است.

دکتر عارف با تاکید بر اینکه آیا می توان یکی از دستاوردهای ارزشمند چهار دهه اخیر در دنیا را مطرح کرد و نام دانشمند و جوان ایرانی به میان نیاید، ادامه داد: به هر میزان که این نوآوری ها به سمت حوزه نرم افزار حرکت می کند سهم جوانان برجسته ایرانی بیشتر می شود.

معاون اول رئیس جمهور به برخی از موانع  بویژه در سه برنامه اول توسعه اشاره و تاکید کرد: در برنامه سوم توسعه به دنبال آن بودیم که در یک اقدام حوزه فناوری اطلاعات از بخش خصوصی کمک بگیریم که با موانع قانونی روبرو شدیم و شورای نگهبان در جلسه ای به من اعلام کرد که این حرکت و بهره گیری از بخش خصوصی خلاف قانون اساسی است اما با تلاش ها، این خدمات حوزه فناوری اطلاعات به بخش خصوصی واگذار شد و با این اتفاق ارزشمند و همچنین ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ توسط مقام معظم رهبری در کنار تنظیم سیاست های کلی بزرگترین موانع برای ورود بخش خصوصی برداشته شد.

وی با بیان اینکه ارائه کالا و خدمات تولیدی در کنار فراهم آوردن فرصتی برای تبادل نظر و به چالش کشیدن امور کاری و رشد نقش فناوری اطلاعات از وظایف مهم نمایشگاه ایران تلکام است،‌ ادامه داد: انتظار ما از این نمایشگاه این است که پس از ارائه دستاوردهای داخلی و خارجی و مقایسه نتایج این چالش ها، گامی رو به جلو در صنعت فناوری برداشته شود تا ببینیم این بخش در کجای توسعه و برنامه های توسعه و پیشرفت کشور قرار دارد.

دکتر عارف با اشاره به اینکه فناوری های نوین و های تک و همچنین فناوری های مدعی پیشران و همگرا از بخش فناوری اطلاعات آغاز می شود، گفت: سهم بالای این بخش در اشتغال به ویژه فارغ التحصیلان باید مشخص شود و انتظار می رود یک سهم حداقلی ۲۰ درصدی از شاخص اشتغال زایی به حوزه فناوری اطلاعات اختصاص یابد.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: باید دید سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی چیست و باید تکلیف کنیم ۱۰ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی از حوزه فناوری اطلاعات باشد و این اغراق نیست چرا که بازار خوب و ارزشمندی در داخل،‌ منطقه و جهان با توجه به برقراری تعاملات خوب منطقه ای و بین المللی و حضور جمهوری اسلامی ایران در تشکل ها و نهادهای بین المللی داریم.

وی همچنین به تجربه عدم بهره گیری مناسب ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در سازمان منطقه ای اکو اشاره و تاکید کرد: بسیاری از کشورهای عضو این اتحادیه به دلیل حوزه تمدنی مشترک به همکاری و ورود فناوری های ایرانی علاقه بسیاری داشتند و در زمانی که تصدی وزارت مخابرات را در دهه هفتاد به عهده داشتم در اولین پروژه فیبر نوری با ترکمنستان وزیر ترکمنی دلایل اخلاقی و فرهنگی آورد که می خواهیم ایرانیان پیمانکار پروژه ها در ترکمنستان باشند و این نشان دهنده جایگاه ایران در کشورهای منطقه است.

دکتر عارف با بیان اینکه حضور ایران در اوراسیا،‌ شانگهای و بریکس یک بازار و فرصت بسیار خوب است،‌ تاکید کرد: باید از تجربه عدم بهره گیری از ظرفیت های اکو درس بگیریم تا در زمان کنونی تکرار نشود.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: ایران در زمینه فناوری اطلاعات بسیار برتر است و از این فرصت در گذشته برای حضور در کشورهای منطقه استفاده نکردیم و زمانی که می خواستیم در اکو فعال باشیم بخش های دولتی حضور داشتند و امروز بخش خصوصی پیشتاز است و باید نگاه فعالان این حوزه به بازار داخلی و تامین نیازهای بازارهای داخلی و منطقه ای باشد.

وی خاطر نشان کرد: راهبرد دولت چهاردهم همکاری با کشورهای منطقه و همچنین قاره های مختلف است که در کنار تامین نیازهای کیفی داخلی باید به تعاملات و همکاری های منطقه ای و جهانی توجه کنیم.

دکتر عارف با بیان اینکه امروز به اتکای محققین و پژوهشگران داخلی از آخرین دستاوردهای فناورانه بهره می گیریم،‌گفت: تعامل خوبی با کشورها و نهادهای علمی و همچنین ایرانیان دانشمند برجسته در سایر کشورها داریم و سهم دانشمندان ایرانی خارج از کشور و خدمات علمی آنان در داخل بسیار زیاد است و در حال همکاری با شرکت های ایرانی هستند و تعهد اخلاقی و ذاتی خود نسبت به کشور را فراموش نکرده اند که با حضور آنان مسیر پیشرفت علمی ایران هموار شده است.

معاون اول رئیس جمهور همچنین بر ضرورت بهره گیری از هوش مصنوعی با رعایت ویژگی ها تاکید کرد.

وی اضافه کرد: امروز نمی توانیم همانند دهه ۶۰ و ۷۰ اولویتی برای فناوری اطلاعات در یک بخش خاص ببنیم و امروز این حوزه در همه بخش ها برای پیشرفت کشور حضور دارند و جایی را نمی توان پیدا کرد که از فناوری های این حوزه استفاده نکنند.

دکتر عارف با تاکید بر ضرورت و اهمیت نگاهداشت جوانان دانشمند و فعال این حوزه در داخل کشور افزود: نگاه من به بخش خصوصی است که باید جوانان با انگیزه را نگه دارد و علاوه بر حقوق و مزایا باید برای یک جوان پژوهشگر و جویای نام شرایط کار مناسب فراهم شود تا ایده های خود را به عرضه برسانند.

معاون اول رئیس جمهور به شرایط خاص منطقه و کشور و همچنین رقبا و مخالفان خاص ایران اشاره و تصریح کرد:‌باید تلاش کنیم وابستگی در این حوزه را به حداقل برسانیم که البته تعریف وابستگی امروز با دهه های قبل فرق کرده است که باید به تولیدات علمی بیشتر بها دهیم.

وی تصریح کرد: راهبرد جدی دولت صدور خدمات فنی و مهندسی است که سهم مخابرات همیشه در این حوزه بالا بوده است و نگاه به بازارهای جهانی و منطقه ای با اولویت داخل و حرکت به سمت خوداتکایی داریم.

همچنین در این مراسم ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیپلماسی و فناوری توسعه بازار،‌ استفاده حداکثری از تولید داخل و شرکت های دانش بنیان، بهره گیری از فناوری های روز دنیا و تنظیم گری در حوزه داده و هوش مصنوعی را از مهمترین برنامه های این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: نیروی انسانی بزرگترین داشته و سرمایه ما است که در سالهای اخیر مورد کم لطفی قرار گرفت و باید از این سرمایه در حوزه فناوری اطلاعات به خوبی استفاده کنیم.(خبر)

تحقق رشد ۲۳ درصدی صادرات با برپایی نمایشگاه هایی همچون تلکام

صدیف بیک زاده

صدیف بیک‌زاده مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در مراسم افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (ایران تلکام 1403)، اظهار داشت: نمایشگاه تلکام با حضور 160 شرکت داخلی و خارجی برگزار شده است و کشورهایی همچون چین، ترکیه، لبنان و ... با آخرین فناوری های خود حضور پیدا کرده اند.

وی، ادامه داد: سطح نمایشگاه در مقایسه با سال گذشته رشد 20 درصدی داشته است که نشان از استقبال فراوان است.

سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران، گفت: یکی از ملزومات اساسی برای دستیابی به رشد هشت درصدی برنامه هفتم توسعه، برپایی چنین نمایشگاه‌هایی است که منجر به رشد ۲۳ درصدی صادرات خواهد شد؛ رویکرد ما ارائه خدمات به استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان است و بسته های حمایتی خود را برنامه ریزی کرده ایم.(خبر)

برای مشاهده گزارش تصویری مراسم افتتاحیه اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام

«همراه اول» ، «شرکت مخابرات ایران» و «مبین نت» حامیان ستاد خبری نمایشگاه تلکام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.