کدخبر :312144 پرینت
24 آذر 1403 - 18:00

کاهش کیفیت باتری سایت‌های ارتباطی به دنبال قطع متوالی برق

رئیس پیشین رگولاتوری معتقد است: باتری سایت های ارتباطی در شرایطی که به طور معمول برق قطع شود، تا ساعاتی می توانند به نیاز کاربران پاسخ دهند، اما در شرایطی مانند اکنون که برق به صورت روزانه قطع می شود و باتری ها نیز به دنبال آن روزانه باید شارژ شوند، باتری ها کیفیت لازم را از دست می دهند.

متن خبر

حسین فلاح جوشقانی، رئیس پیشین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا پیرامون اختلال در ارتباطات کشور در زمان قطعی های برق اخیر، گفت: باتری سایت های ارتباطی در شرایطی که به طور معمول برق قطع شود، تا ساعاتی می توانند به نیاز کاربران پاسخ دهند، اما در شرایطی مانند شرایط فعلی که برق به صورت روزانه قطع می شود و باتری ها نیز به دنبال آن روزانه باید شارژ شوند، باتری ها کیفیت لازم را از دست می دهند و کاری نیز از دست اپراتورها بر نمی‌آید، البته در این میان ممکن است باتری سایت های ارتباطی نیاز به توسعه یا تعویض داشته باشند.

گفتنی است؛ روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی 29 آبان ماه سال جاری در همین خصوص اعلام کرد: با توجه به تاثیرگذاری قطعی برق در همه امور از جمله حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، علاوه بر الزام اپراتورها، رگولاتوری برای حفظ پایداری کیفیت شبکه در هنگام رخدادهای مختلف از جمله قطعی برق، مانیتورینگ لحظه‌ای شبکه را ایجاد کرده است و علاوه بر رصد لحظه‎‌ای، به صورت مستمر و ماهیانه نسبت به انجام بازدیدهای میدانی از سایت‌های اپراتورها برای بررسی وضعیت پایداری و تاب‌آوری باتری‌ها و انعکاس جهت رفع مشکلات اقدام می‌کند.

در ادامه این گزارش آمد: با توجه به الزام اپراتورها برای تامین باتری پشتیبان از تولیدات داخل امیدواریم تولیدکنندگان با تامین به موقع سفارشات و بهبود کیفیت از جمله طول عمر باتری‌ها، اپراتورهای ارتباطی را در مسیر پایداری شبکه همیاری کنند.

براساس این گزارش، چالش سرقت مکرر باتری‌ها در سایت‌های مخابراتی بعضاً بر پایداری شبکه ارتباطی تاثیر می‌گذارد و بار مالی و عملیاتی زیادی را بر اپراتورها تحمیل می‌کند. اپراتورها برای حل این موضوع علاوه بر تلاشها و پیگیری‌های مستمر خود، نیازمند همکاری نهادهای مختلف از جمله نیروی انتظامی و شوراهای تأمین برای حفاظت و تأمین امنیت سایت‌ها هستند.

در گزارش سازمان تنظیم تاکید شد: به منظور حل این مشکلات، با هماهنگی رگولاتوری، سایت‌ها را با توجه به میزان ترافیک و شاخص‌های کیفی شبکه اولویت‌بندی کرده‌اند تا باتری‌های موجود به سایت‌های پرترافیک و هاب اختصاص یابد. این راهکار، در زمان قطعی به حفظ پایداری ارتباطات در مناطق پرکاربرد و کاهش اثرات قطعی‌های برق بر سرویس‌دهی به کاربران کمک می‌کند.

در همین حتل، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم 22 آذرماه سال جاری، در واکنش به اختلال اینترنت و سامانه های ارتباطی در برخی از نقاط تهران و تعدادی از شهرهای کشور در زمان قطعی برق با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: اختلالات ایجاد شده به علت قطعی برق سایت های اپراتورهای همراه و ناکارامدی تجهیزات ذخیره کننده برق بوده است.

در ادامه این اطلاعیه آمد: پاره ای از مشکلات اخیر به خرابی باتری های سایت های اپراتورها نیز بر می گردد که طی یک ماه گذشته وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای رفع این مشکل و ارتقای وضعیت باتری ها جلسات متعددی را با اپراتورهای ارتباطی برگزار کرده اند و پیگیر حل مشکلات پیش آمده در این خصوص هستند.

انتهای پیام

گزارش از فرزانه احمدی منش

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.