اختلالات فیلترینگ بر روی پروتکل های شبکه، عامل عدم امکان مقابله پایدار شرکت ها با حملات DDOS است
به اعتقاد یک کارشناس حوزه سایبری، با افزایش حملات DDos به شبکه های کشور باید بر روی سرویس های آنتی DDoS کار شود تا GRE در ارتباطات شبکه به صورت پایدار قابل استفاده باشد، چراکه اکنون به دلیل اختلالات فیلترینگ بر روی پروتکل های شبکه، امکان استفاده پایدار از این پروتکل ها وجود ندارد و به همین دلیل شرکت های ایرانی نمی توانند از سرویس دهنده های بین المللی برای خدمات آنتی DDoS استفاده کنند.
محمد مظفری، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات در گفتوگو با خبرنگار سیتنا پیرامون اعلام مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت مبنی بر افزایش حملات DDoS به زیرساخت های کشور و تاثیر آن بر کیفیت سرویس اینترنت، گفت: در دنیا سرویس دهنده هایی که پهنای باند و اینترنت ارائه می دهند، مسوول مقابله با این حملات هستند و این موردی است که در دنیا مرسوم است.
وی، ادامه داد: مشکل ما این است که سرویس دهنده به کل کشور یک شرکت است، یعنی اگر هر کدام از FCPها یا اپراتورها یا شرکت های سرویس گیرنده مورد حمله قرار گیرند، تاثیر آن در کل ایران دیده می شود که مشکل کلی ما در کشور همین موضوع است.
این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات، اظهار کرد: تقریبا دو سه سالی است که شرکت زیرساخت در این زمینه سرمایه گذاری می کند، دسترسی هایی را برای اپراتورها در نظر گرفته و سرویس هایی را بالا آورده است تا اپراتورها بتوانند بخشی از این مشکل را رفع کنند، اما از لحاظ ریشه ای این مشکل همچنان وجود دارد.
مظفری، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 1403 یعنی طی 9 ماه گذشته، حملات به شدت افزایش یافته و اوایل سال چندین مرتبه راجع به این موضوع صحبت شد و شرکت های مختلف به صورت عمومی در این زمینه صحبت کردند و چیزی که تا پیش از این وجود نداشت، این است که مشتری های نهایی تحت تاثیر قرار نمی گرفتند، یعنی آنقدر شدت حملات زیاد شده است که فردی که با گوشی همراه خود هم در حال استفاده از اینترنت است، وقتی این حملات رخ می دهد، آن هم تحت تاثیر قرار می گیرد و کیفیت دسترسی آن فرد هم کاهش می یابد، در صورتی که تا پیش از این، به این حد مشکل رخ نمی داد.
وی، اظهار کرد: راه حل هایی که در کوتاه مدت پیش رو داریم و بعید می دانم به این سادگی ها ساختار توزیع اینترنت در کشور عوض شود، این است که شرکت زیرساخت بیشتر بر روی سرویس های آنتی DDoS کار کند و نکته دیگر این است که بتوانند به صورت مویرگی به شرکت های زیرمجموعه هم دسترسی بدهند، چراکه در حال حاضر تنها اپراتورهای بزرگ این دسترسی را دارند.
وی، پیرامون راه حل دیگر، گفت: مشکل فیلترینگ باید حل شود و پروتکل هایی که به صورت معمول برای اتصال شرکت ها به سرویس دهنده های آنتی DDoS است، از حالت فیلتر خارج شوند تا شرکت ها بتوانند از این سرویس ها استفاده کنند.
مظفری، ادامه داد: به صورت مشخص نیاز است که GRE در ارتباطات شبکه به صورت پایدار قابل استفاده باشد، چراکه اکنون به دلیل اختلالاتی که فیلترینگ بر روی پروتکل های مختلف شبکه ایجاد می کند، امکان استفاده پایدار از این پروتکل ها وجود ندارد و به همین دلیل شرکت های ایرانی نمی توانند از سرویس دهنده های بین المللی برای خدمات آنتی DDoS استفاده کنند.
این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات، گفت: این ها راه حل هایی هستند که قابل اجرا هستند تا با این حملات مقابله شود.
انتهای پیام
گفت و گو از زهرا طاهری
افزودن دیدگاه جدید