رستگار: دولت در قبال قطع برق صنایع، مانع تراشی هایش را کاهش دهد
دبیر و نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات، گفت: دولت که فعلا چاره ای جز قطع برق کارخانجات ندارد، اکنون باید میزان خسارات را محاسبه و جبران کند، اما پول جبران خسارات هم ندارد؛ بنابراین باید به گونه ای از صنایع عذر خواهی کند و مانع تراشی هایش روی صنعت را کاهش دهد.
مهندس فرامرز رستگار در گفتوگو با خبرنگار سیتنا پیرامون آثار زیانبار قطعی برق صنایع، اظهار کرد: دو روز قطعی برق صنایع طی هفته، آن هم در شرایطی که کشور به دنبال بهره وری تولید و استفاده موثر از سرمایه گذاری است، به این معنا است که ما یک سوم زمان و ظرفیت تولید خود را از دست داده ایم.
وی، ادامه داد: عملا با اعمال قطعی برق در صنایع بیش از 33 درصد از ظرفیت تولید از بین می رود و به دنبال آن بهره وری نیز کاهش می یابد؛ البته حل موضوع ناترازی برق زمان بر است و نیاز به زمان، برنامه ریزی و تنظیم بودجه دارد.
رستگار، اضافه کرد: در این شرایط باید ظرفیت تولید را جبران کنیم، اگرچه صنایع در چهار روز باقی مانده هفته با تلاش بیشتر سعی بر جبران تولید دارند، اما کفایت نمی کند و باید از طرق دیگر به صنایع کمک کرد.
دبیر و نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات، تاکید کرد: حل مشکل ناترازی برق چندین سال زمان می برد، بنابراین پس از اعمال قطعی برق باید به گونه ای به صنعت گران دلداری داده شود، به طور مثال فرآیند خرید مواد اولیه برای آنها بسیار زمان بر و در برخی از موارد پرچالش است و در چنین شرایطی نیاز به همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک کشور و بانک مرکزی وجود دارد، چراکه همانطور که صنعت چالش به وجود آمده را تحمل می کند، آنها نیز باید سعی بر برطرف نمودن موانع و اعطای تسهیلات کنند.
وی، خاطرنشان کرد: موضوع قطعی برق در صنایع را از جنبه دیگری نیز می توان بررسی کرد، آن هم تاخیر در تحویل کالا توسط کارفرمایان به شرکت ها است، که به دنبال آن جریمه صورت می گیرد و همچنین بر زمان پرداخت مطالبات شرکت ها نیز تاثیرگذار است.
رستگار، اشاره کرد: در کشورهای پیشرفته قطعی دو ساعته برق در صنایع بحران محسوب می شود و در قراردادها پیمانکاران را تنها نمی گذارند، بنابراین در کشور ما نیز تا برطرف شدن مشکل ناترازی برق به زمان نیاز داریم و در همین راستا باید برنامه درست و منسجمی داشته باشیم و کل ارکان کشور حتی بخش خصوصی همکاری داشته باشند.
دبیر و عضو هیات مدیره کانون هماهنگی فاوا، گفت: ظاهرا دولت فعلا چاره ای جز قطع برق کارخانجات ندارد و اکنون باید میزان خسارات را محاسبه و جبران کند؛ چراکه پول جبران خسارات را هم ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین دولت باید به گونه ای از صنایع عذرخواهی کند و اشکال تراشی های خود روی صنعت که شامل ثبت سفارشات مواد اولیه، تخصیص ارز، امور گمرکی، امور مالیاتی و تامین اجتماعی، امور بانکی و تعدیل قیمت در قراردادها، گذشت از جریمه دیرکرد و پرداخت مطالبات در سرموقع است، را کاهش دهد، که اگر چنان کند آنوقت معلوم می شود که مرد است و حتما بخش خصوصی و صنایع، دست افتاده را خواهند گرفت.
گفتنی است، قطعی برق صنایع در حالی رخ داده است که چندی پیش فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پیرامون این موضوع گفته بود: اسناد و دادههای قابل توجهی در دولت موجود است که بی برقی چند سال اخیر، فشار بی امانی بر صنعت و تولید وارد کرده است. بر اساس هماهنگیها، در پاییز قطع برق صنایع و شهرک های صنعتی نخواهیم داشت، اگر روند تامین سوخت نیروگاهها به خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.(خبر)
انتهای پیام
خبرنگار: فرزانه احمدی منش
افزودن دیدگاه جدید