کدخبر :311875 پرینت
19 آذر 1403 - 11:05

اصلاح تکنولوژی؛ آخرین اقدام در حل مشکل ناترازی

دبیر انجمن مدیریت سبز ایران، گفت: در مسئله ناترازی به جای تمرکز بر اصلاح تکنولوژی، باید تمرکز خود را بر اصلاح تغییر رفتار شهروندان بگذاریم و بعد از منابع ناشی از این تغییر رفتار، به اصلاح تکنولوژی بپردازیم.

متن خبر

به گزارش سیتنا، محمدحسن امامی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، گفت: انرژی را به سه واسطه عملکرد انسان‌ها، تغییر فرایندها و تغییر تکنولوژی می‌توانیم کنترل کنیم. بنابراین وقتی از کنترل انرژی صحبت می‌کنیم در قدم اول نباید به سراغ تکنولوژی برویم؛ چرا که اصلاح تکنولوژی هزینه‌بر است و نمی‌توان به طور عام آن را دنبال کرد.

دبیر انجمن مدیریت سبز ایران، افزود: در رویکرد هوش سبز، به عنوان جدیدترین نگرش در تفکر سبز گفته می‌شود برای کنترل انرژی اولین قدم، تمرکز بر رفتار و عملکرد انسان‌هاست. انسان باید منابع را ببیند و نسبت به مصرف آن حساس باشد و البته منافع حاصل از مصرف بهینه را هم در زندگی روزمره خود ببیند.

او ادامه داد: در قدم بعدی بر اساس میزان مصرف بهینه و کاهش هزینه می‌توان تأسیسات یا تکنولوژی را ترمیم کرد. یعنی اصلاح تکنولوژی آخرین اقدام است و نه اولین اقدام.

امامی تشریح کرد: برای اینکه بتوانیم هوش سبز را در کشور جاری کنیم دولت باید به جای تمرکز بر اصلاح تکنولوژی تمرکز خود را بر اصلاح تغییر رفتار شهروندان بگذارد و هر اقدامی در این باره انجام گرفت باید منافع آن در همه بخش‌ها اعم از مالیات، سود بانکی و ... دیده شود.

او با تأکید بر اینکه حاکمیت باید نگاهش را از تغییر تکنولوژی بر شهروندمداری بگذارد، گفت: با وجود تورم 60 درصدی، اثرات بهینه‌سازی مصرف انرژی در هزینه‌های بخش خصوصی خود را نشان نمی‌دهد.

امامی افزود: اگر حاکمیت می‌خواهد از بنگاه‌های اقتصادی حمایت کند، باید به نحوی رفتار کند که هر اقدام مفید بنگاه‌های اقتصادی در ناترازی های انرژی خود را در ضریب مالیات و بیمه و بازپرداخت وام و ... نشان دهد و به مثابه یک مشوق لحاظ شود. در این صورت برای بنگاه اقتصادی صرفه دارد که به این حوزه‌ها ورود کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.