تلگرام تغییر جهت میدهد و به طرح ایمنی کودک میپیوندد
پس از سالها نادیده گرفتن درخواست برای پیوستن به طرحهای حمایت از کودکان، اپلیکیشن پیامرسان و بحثبرانگیز تلگرام موافقت کرده است که با یک نهاد بینالمللی به رسمیت شناختهشده برای جلوگیری از انتشار مطالب سوء استفاده جنسی از کودکان همکاری کند.
به گزارش سیتنا به نقل از بی بی سی، شرکتهای عمده خدمات آنلاین برای کمک به شناسایی و حذف خطر سوء استفاده جنسی از کودکان و جلوگیری از گسترش آن با بنیاد نظارت بر اینترنت (IWF) همکاری و از خدمات آن استفاده میکنند.
تلگرام بارها از تعامل با این نهاد یا طرحهای مشابه خودداری کرده بود. اما، چهار ماه پس از دستگیری پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام در پاریس به دلیل ناکامی تلگرام در تعدیل محتوای افراطی در این زمینه، این پلتفرم چرخشی را در رویکرد خود در این زمینه اعلام کرده است.
این بنیاد تصمیم تلگرام را «متحول کننده» توصیف کرده، اما هشدار داده است که این پذیرش گام اول در «مسیری بسیار طولانی» در اجرای این طرح است.
درک ری هیل، کفیل مدیریت عامل بنیاد نظارت بر اینترنت گفته است که «تلگرام با پیوستن به این بنیاد میتواند تدابیر و ابزارهای پیشرفته جهانی را به کار گیرد تا اطمینان حاصل شود که مطالب زیانبار برای کودکان در این پلتفرم به اشتراک گذاشته نمیشود.»
«وب تاریک در جیب مردم»
حدود ۹۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان از تلگرام استفاده میکنند و این اپلیکشن پیش از این رویکرد خود را تمرکز بر حراست از حریم خصوصی کاربران اعلام کرده بود، نه هنجارهایی که سایر شرکتهای رسانههای اجتماعی جهانی آنها را در اولویت قرار دادهاند.
اما گزارشهای سازمانهای خبری حاکی از آن است که مجرمان و تبهکاران از این برنامه برای تبلیغ سوء استفاده از مواد مخدر و ارائه خدمات حاوی جرایم سایبری و کلاهبرداری و اخیرا سوء استفاده جنسی از کودکان بهرهبرداری کردهاند.
این وضعیت باعث شد که یک کارشناس رسانههای اجتماعی آن را به «وب تاریک در جیب مردم» تشبیه کند.
در ماه اوت، مالک میلیاردر تلگرام در فرودگاهی در شمال پاریس بازداشت شد.
دوروف به عدم همکاری با مجریان قانون در زمینه قاچاق مواد مخدر، خودداری از جلوگیری از انتشار محتوای جنسی کودکان و استفاده کلاهبرداران از تلگرام متهم شده است.
قضات فرانسوی تا پایان تحقیقات در مورد اتهام، این مرد ۴۰ ساله را ممنوع الخروج کردهاند.
تلگرام معتقد است که دستگیری دوروف غیرعادلانه است و او نباید در قبال کارهای کاربران در این پلتفرم مسئول شناخته شود.
با این حال، تلگرام از آن زمان یک رشته تغییرات را در نحوه عملکرد این پلتفرم اعلام کرده است، از جمله:
• قرار دادن نشانی آی پی و شماره تلفن متخلفین در اختیار پلیس در صورت صدور حکم معتبر قانونی.
• غیرفعال کردن ویژگیهایی مانند «افراد نزدیک» که خود تلگرام اذعان کرده است که با رباتها و کلاهبرداران مساله دارد.
• انتشار گزارشهای منظم و شفافیت در مورد میزان حذف محتوا – که یک رویه رایج شرکتهای فعال در این بخش است و تلگرام تا پیش از این از رعایت آن امتناع میکرد.
دوروف همچنین قول داده است که «در تلگرام اقدام به نظارت را از یک عمل قابل انتقاد به یک اقدام قابل ستایش تبدیل کند.»
به نظر میرسد که همکاری با بنیاد نظارت بر اینترنت آخرین گام در این فرآیند باشد.
این بنیاد یکی از معدود سازمانهایی در جهان است که از لحاظ قانونی حق جستجوی محتوای جنسی کودکان به منظور حذف آن را دارد.
فهرست این بنیاد از موارد شناخته شده سوء استفاده از محتوای اینترنتی همواره طولانیتر میشود و وبسایتهای مختلف از این اطلاعات برای مقابله با گسترش موارد خلاف استفاده میکنند.
تلگرام میگوید قبل از عضویت در بنیاد نظارت بر اینترنت، هر ماه صدها هزار مورد محتوای شامل سوءاستفاده را با استفاده از سیستمهای خود حذف میکرد. این شرکت گفت که عضویت در این بنیاد، ساز و کارهای آن را در این زمینه تقویت خواهد کرد.
تلگرام بهعنوان یک سرویس پیامرسانی کاملاً رمزگذاریشده به بازار عرضه میشود - به این معنی که فقط فرستنده و گیرنده پیام میتوانند آن را بخوانند - مانند واتساَپ و سیگنال.
اما در واقع اکثر ارتباطات با رمزگذاری معمولی انجام میشود و این موضوع پرسشهایی را در مورد میزان امنیت در برابر هک و رهگیری ایجاد میکند.
دوروف که در روسیه به دنیا آمده و اکنون در دبی زندگی می کند، تابعیت روسیه، فرانسه، امارات متحده عربی و کشور جزیرهای سنت کیتس و نویس در کارائیب را دارد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید