کدخبر :311590 پرینت
13 آذر 1403 - 11:00

ببینید | افشین: برای هر معاون رئیس جمهور و هر وزیر یک دستیار هوش مصنوعی خواهیم داشت + تصاویر

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری، گفت: در حوزه هوش مصنوعی یکی از موارد بحث سکو و سیستم عامل است که در این زمینه از یکی از دانشگاه های کشور خواستیم تا سیستم عامل این حوزه را که ایرانی است تهیه کند، همچنین در هفته پژوهش از دانشگاه ها می خواهیم دستیار هوش مصنوعی را برای رییس جمهور تدوین کنند و برای هر وزیر و معاونین رییس جمهور هم یک دستیار هوش مصنوعی خواهیم داشت.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، نخستین نشست خبری دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری امروز سه شنبه ۱۳ آذر ماه در محل ساختمان مرکزی این معاونت یا حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

افشین در این نشست، گفت: طرح خودروهای برقی در حد طرح باقیمانده و ادامه پیدا نکرده است، این موضوع چند وجه دارد که یکی از آنها پلتفرم هاست که نیاز به سرمایه گذاری بالایی دارد.

وی پیرامون ستادهای معاونت، اظهار کرد: ستادهای ما باید دو مزیت داشته باشد، از نظر علمی بالاترین سطح را داشته باشد و دیگری اینکه بتواند با نخبگان ارتباط موثر بگیرد و باید چابک و کم نیرو باشیم، اما از بخش خصوصی و اندیشکده ها و بخش های دیگر استفاده کند؛ ستادها را باید به قسمتی که مدنظر است برسانیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری، در حوزه هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: طرح در ۱۱ مهرماه ارائه شد و به تصویب هم رسید و وقتی اقدام می شود نیاز به تصویب مراجع بالادستی ندارد و ذیل سند هوش مصنوعی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شده است.

وی، ادامه داد: حوزه هوش مصنوعی موضوع مهمی است که در دنیا مورد توجه قرار گرفته است و هلند و آمریکا در حوزه ماشین آلات تولید تراشه سر دم دار است و تایوان در حوزه نظامی تراشه سرشناس است.

افشین، افزود: بخش نیروی انسانی مزیت اصلی است در این حوزه که باید به باالفعل تبدیل شود، حوزه اپراتوری، مهندسی و مدیریت سه لایه ای هستند که برای نخبگان طرح گذاشتیم که در دانشگاه ها آغاز شده است. از طرف دیگر بحث داده در این حوزه حائز اهمیت است که در این حوزه وظیفه تسهیل گری داریم و همچنین جمع آوری این داده ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: شورای عالی فضای مجازی متولی این حوزه است که باید داده را در اختیار متولیان این حوزه قرار دهد، مورد بعدی بحث زیرساخت است که یکی محاسباتی است و دیگری زیرساخت اصلی است که ساخت تراشه هاست.

افشین، خاطرنشان کرد: در حوزه هوش مصنوعی تازه وارد شده ایم و فرصت برای رشد داریم.

وی ادامه داد: اولین مزرعه GPU را در اوایل سال ۱۴۰۴ خواهیم داشت، به هیچ کدام از شرکت های این حوزه پاسخ مثبت ندادیم، چراکه نیاز به میزان پردازش بالا داریم.

معاون علمی رییس جمهور، گفت: میزان اطلاعاتی که افراد از اهمیت هوش مصنوعی دارند بیشتر از اهمیت عمق آن است که یکی از مشکلات این حوزه است.

وی، ادامه داد: در حوزه هوش مصنوعی یکی از موارد بحث سکو و سیستم عامل است که در این زمینه از یکی از دانشگاه های کشور خواستیم تا سیستم عامل این حوزه را که ایرانی است تهیه کند.

افشین، اظهار کرد: در هفته پژوهش از دانشگاه ها می خواهیم دستیار هوش مصنوعی را برای رییس جمهور تدوین کنند و به عنوان یک دستیار هوشمند کنار ایشان باشند و برای هر وزیر و معاونین رییس جمهور هم یک دستیار هوش مصنوعی خواهیم داشت.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور، در حوزه حمایت از شرکت های دانش بنیان، گفت: ارزیابی دانش بنیان ها از مهمترین وظایف معاونت است و اعتبار ما به شرکت های عضو است. با کارگزاران و معاونین جلساتی برای اصلاح برخی ساختارها داشتیم و این به معنای نقص نیست بلکه باید پویا باشیم.

وی ادامه داد: برخی از شرکت های دانش بنیان را در این زمینه از دست می دهیم، دوره قهرمانی برای هر شرکت وجود دارد و بعد از مدتی چون محصول دانش بنیان می شود نه شرکت، بنابراین اگر این محصول عادی شود دیگر شرکت دانش بنیان نیست و نیاز به حضور در معاونت ندارد و اقلامی که از لحاظ تکنولوژیک در سال جاری که در حال بررسی است، نه بر اساس دانش، چون عام شده است و دارای دانش بنیانی نیست، این شرکت ها اگر تک محصول باشند از دانش بنیانی خارج می شوند؛ تجمیع شرکت ها برای ما مهم است.

افشین، اظهار کرد: این امر باعث می شود انرژی تازه ای بین شرکت ها ایجاد شود تا پایش در این حوزه داشته باشیم، ما هر دو سال یکبار باید ارزیابی کنیم تا شرکت ها مرز دانش را مورد توجه قرار دهند.

وی، پیرامون رویدادها افزود: در رویدادها لغوی نداشتیم، اما خروجی رویدادها برای ما مهم است، لذا برخی رویدادها با شیوه جدید خواهیم داشت و از ماه آینده برگزار می شود و سعی می کنیم انگیزه و شبکه های دانش بنیان را فعال کنیم.

افشین، اظهار کرد: طبق قانون برنامه باید شرکت های دانش بنیان را به ۳۰ هزار تا طی پنج سال برسانیم و باید چشمه ایجاد شرکت های دانش بنیان را تقویت کنیم که در دانشگاه ها رخ می دهد که باید دانشگاه ها را تقویت کنیم.

وی، گفت: در تلاشیم انگیزه ایجاد کنیم تا شرکت های دانش بنیان را افزایش دهیم، از رسانه ها می خواهیم امید آفرینی ایجاد کنند و در نتیجه حمایت ما را همراه خواهند داشت.

به گزارش سیتنا، افشین، خاطرنشان کرد: سازمان هوش مصنوعی، سازمانی تنظیم گر است، اساسنامه هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده و زیر سه ماه بعد از بررسی سازمان های مختلف، به نتیجه می رسد. افرادی که باید این بخش را توسعه دهند از ارگان های مختلف هستند.  

وی، در حوزه رمزارز افزود: ما جلوی توسعه را نمی توانیم بگیریم و در حوزه رمزارز در لبه دانش هستیم و به یک توافق خوبی رسیدیم و پیش نویس را برای بانک مرکزی ارسال کردیم و بحث رمزارز در مجلس مورد بررسی قرار می گیرد. شرکت های این حوزه همکاری خوبی داشتند و خبرهای خوبی در راه است و قانون آن در آذرماه اعلام می شود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: بحث بازگشت متخصصین به شورای عالی انقلاب فرهنگی را در دستور کار داریم که برخی دو تابعیتی هستند را برای حضور در هیات علمی مورد پیگیری قرار داده ایم، برای حضور افراد جدید هم اقداماتی انجام داده ایم.

وی، اظهار کرد: بیش از یک دهه است که بحث قطار ملی در حال پیگیری است که هنوز هم به نتیجه نرسیده است. تمام تست ها بر روی این قطار انجام شده و پروژه دوم قطار ملی را آغاز کردیم که پنج واگنه است و در سال آینده تست های آن را خواهیم گرفت.

افشین، اظهار کرد: با کمک قوه قضاییه و اسناد در تلاشیم زمینه ای مهیا کنیم که افراد پیش فروش خودرو را از طریق سامانه انجام دهند و بخش تعویض پلاک به صورت حضوری است و در تلاشیم این کار هم در محل انجام دهیم. این روند خوب پیش رفته و در حال نهایی شدن است.

وی، افزود: علم هم می تواند مخل امنیت ملی شود و هم اقتدار امنیت ملی را به همراه داشته باشد. هرچی دانش ما تقویت شود، امنیت ملی ما تقویت می شود.

معاون علمی ریاست جمهوری، گفت: بیشترین تقاضا برای ارتباط با ما در حوزه بین الملل در زمینه هوش مصنوعی است، با اینکه رتبه خوبی نداریم، اما به دلیل مزیت آن بازخورد زیادی داشته است.

وی، گفت: تعداد سازمان ها و شوراهایی که ذیل مدیریت رییس جمهور است به بی نهایت می رسد. تفکری که یک سیستم را پیشرو می کند این است که بفهمد از امکاناتش در بهینه ترین حالت ممکن خود استفاده کند.

افشین، گفت: بزرگترین ناترازی کشور صف و ستاد است، انقدر ستادها بزرگ شده اند که صف ها نمی توانند حرکت کنند.

وی، گفت: اینماد قرار است اعتماد را شکل دهد و در تلاشیم با برداشتن اینماد کسب و کار منحل نشود. 

عکس‌ها
نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.