کدخبر :311588 پرینت
13 آذر 1403 - 12:28

راهکار عملی افزایش کیفیت اینترنت در شبکه‌های سیار و ثابت چیست؟

فلاح جوشقانی، صاحب‌نظر صنعت ارتباطات، معتقد است: برای بهبود کیفیت اینترنت در شبکه‌های سیار باید افزایش فرکانس و حرکت سریع‌تر به سمت شبکه نسل پنجم، در کنار رفع موانع شهرداری‌ها برای نصب آنتن در اولویت قرار گیرد، برای افزایش کیفیت اینترنت در شبکه‌های ثابت هم تسریع در روند توسعه پروژه فیبرنوری می‌تواند راهگشا باشد که نیازمند حمایت وزارت ارتباطات برای تامین منابع مالی این پروژه است.

متن خبر

حسین فلاح جوشقانی در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا در ارزیابی عوامل موثر بر کیفیت اینترنت شبکه‌های ثابت و سیار، گفت: عوامل مختلفی بر کیفیت اینترنت موبایل تاثیرگذار است و باید گفت که در این زمینه پهنای باند ناکافی نیز تاثیر دارد، بنابراین به عنوان یک روند، هم در بخش دسترسی و هم در بخش CORE نیاز به توسعه داریم، چراکه ترافیک بر روی این شبکه روز به روز بالاتر می رود و این موضوع نیازمند توسعه است.

وی، ادامه داد: بخشی از پایین بودن کیفیت شبکه به فیلترینگ نیز باز می‌گردد و زمانی که کاربر از طریق یک دسترسی به نام فیلترشکن وارد شبکه می شود، این موضوع خود عامل محدودکننده است و کیفیت شبکه را کاهش می دهد، زیرا احتمال دارد سرورهایی که کاربر را از فیلترشکن به شبکه متصل می کند، از ظرفیت کافی برخوردار نباشد.

فلاح جوشقانی، افزود: در حوزه کیفیت شبکه ثابت، بخشی به کیفیت ذاتی ADSL باز می‌گردد که پایین است، البته راهکار جایگزین آن فیبرنوری می باشد، اما طبیعتا این پروژه هم سرمایه گذاری بالایی را می طلبد، البته ممکن است مواردی همچون شبکه زیرساخت و شبکه انتقال بین استانی و داخل استانی نیز کافی نباشند و این موضوعات همه دست به دست هم می دهند تا کیفیت شبکه در همین وضعیت فعلی باشد.

این کارشناس حوزه ارتباطات، خاطرنشان کرد: اکثر دسترسی ها بر روی شبکه موبایل است، علت آن هم کیفیت بهتر آن در مقایسه با ADSL و همچنین تعرفه مناسب آن است، در حوزه شبکه سیار در بخش دسترسی، نیاز به افزایش فرکانس احساس می شود و راهکار دیگر حرکت به سمت شبکه نسل پنجم تلفن همراه است که هم اکنون اپراتورها در دستورکار دارند؛ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز باید برنامه‌ریزی کند تا باند فرکانسی مورد نیاز از جمله 3500 را برای افزایش کیفیت شبکه به اپراتورها واگذار کند.

وی، تاکید کرد: اپراتورها برای اینکه در سطح شهر BTS مستقر کنند، هم با ممانعت شهرداری ها و گاها با مقاومت مردم رو به رو می شوند و همین موضوع نیز کیفیت شبکه را پایین می آورد.

فلاح جوشقانی در ادامه گفت‌وگو با سیتنا، اضافه کرد: در بخش توسعه دسترسی فیبرنوری هم برای اینکه سرعت اتصال بالا برود، علاوه بر کمک دولت برای سرعت بخشیدن به توسعه دسترسی و انتقال، کمک دولت در همکاری بیشتر شهرداری‌ها، استفاده از ظرفیت های شبکه برق برای توسعه دسترسی در شهرها و اجازه دادن به اپراتورها به استفاده از شبکه وایرلس در بخش اتصال، می تواند بسیار موثر باشد.

وی، گفت: در این خصوص هم به دلیل محدودیت فرکانس راهکار موثر می تواند واگذاری فرکانس به یک اپراتور باشد که همه شرکت‌ها در آن سهامدار باشند تا این اپراتور با ایجاد شبکه به صورت عمده فروشی ظرفیت دسترسی را به صورت عادلانه در اختیار همه قرار دهد و رقابت اپراتورها از ایجاد شبکه به سرویس منتقل شودو استفاده از این اپراتور عمده فروش در ایجاد شبکه فیبر به خصوص در کلان شهرها هم بسیار موثر باشد.

این کارشناس حوزه ارتباطات، اشاره کرد: پروژه فیبرنوری، پروژه بزرگی است و وزارت ارتباطات نیز توجه ویژه ای به آن دارد و در حال حاضر نیز پشتیبانی می شود، اما این پروژه نیز علی رغم مشکلات اجرایی، نیازمند سرمایه گذاری بالایی نیز هست که وزارت ارتباطات باید در خصوص تامین منابع مالی آن کمک کند.

فلاح جوشقانی، در پایان توضیح داد: در این شرایط نیز همچنان مشکل فیلترینگ برای کاهش کیفیت پابرجاست، اما در نهایت فیبرنوری بر روی کیفیت می تواند بسیار  موثر باشد و توسعه زیرساخت‌های شبکه و دسترسی فیبرنوری از ضروریات است.

انتهای پیام

خبرنگار: فرزانه احمدی منش

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.