تحریم های جدید آمریکا علیه فناوری های حساس چین
آمریکا با هدف جلوگیری از پیشرفت فناوری های حساس چین برای ۱۴۰ شرکت مرتبط با صنعت نیمهرسانا در این کشور، بسته جدیدی از محدودیت های صادراتی را اعلام کرده است.
به گزارش سیتنا، آمریکا بستهای جدید از محدودیتهای صادراتی را با هدف جلوگیری از پیشرفت فنآوریهای حساس چین برای ۱۴۰ شرکت مرتبط با صنعت نیمهرسانا در این کشور اعلام کرد.
سومین بسته محدودیتهای بزرگ آمریکا طی سه سال گذشته علیه صنعت نیمهرسانای چین اعلام شد که شامل ممنوعیت صادرات به شرکتهایی مانند پیوتک، گروه تکنولوژی نائورا و سیکریر تکنولوژی میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، محدودیتهایی نیز برای تراشههای پیشرفته حافظه و ابزارهای تولید تراشه اعمال خواهد شد.
اقدام جدید آمریکا با هدف جلوگیری از دسترسی چین به تراشههای پیشرفتهای صورت میگیرد که میتوانند در زمینه هوش مصنوعی نظامی و تهدیدهای امنیتی استفاده شوند.
محدودیتهای جدید در حالی اعمال میشوند که دولت جو بایدن در هفتههای پایانی فعالیت خود قرار دارد و انتظار میرود دولت دونالد ترامپ نیز سیاستهای مشابهی را ادامه دهد.
محدودیتهای جدید علیه چین
بسته جدید محدودیتهای ایالات متحده شامل محدودیتهایی بر صادرات تراشههای حافظه با پهنای باند بالا (HBM) به چین است.
این تراشهها برای کاربردهای پیشرفته مانند آموزش هوش مصنوعی حیاتی هستند. همچنین، محدودیتهای جدید بر ۲۴ ابزار اضافی ساخت تراشه و سه ابزار نرمافزاری اعمال میشود.
علاوه بر این، محدودیتهای صادراتی جدیدی بر تجهیزات ساخت تراشه که در کشورهایی مانند سنگاپور و مالزی تولید میشوند، اعمال خواهد شد.
این کنترلها احتمالا بر کار برخی شرکتهای آمریکایی تاثیر منفی خواهد داشت و حتی شرکتهای غیرآمریکایی مانند «ایاسام اینترنشنال»، سازنده تجهیزات هلندی نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
فهرست شرکتهای تحریمشده
در بسته جدید محدودیت صادرات آمریکا، بیش از ۱۰۰ شرکت تولید ابزار تراشه، دو شرکت سرمایهگذاری و تعدادی از شرکتهای تولید نیمهرسانا در لیست سیاه قرار گرفتند.
این تحریمها شامل برخی شرکتهایی که با هواوی همکاری دارند نیز میشوند و ارتباط تجاری تامینکنندگان آمریکایی با آنها، بدون دریافت مجوز ویژه را منع میکنند.
کشورهای ژاپن و هلند از برخی محدودیتها معاف شدهاند. این معافیتها پس از مذاکرات طولانی میان ایالات متحده و این کشورها صورت گرفته است.
آمریکا قصد دارد محدودیتهای بیشتری بر «شرکت بینالمللی ساخت نیمهرسانا» (SMIC)، بزرگترین تولیدکننده تراشه در چین، اعمال کند.
این شرکت در سال ۲۰۲۰ به فهرست نهادهای تحت تحریم واشینگتن اضافه شد اما سیاستی وجود داشت که به آن اجازه میداد میلیاردها دلار مجوز برای دریافت کالاها دریافت کند.
آمریکا برای نخستین بار دو شرکت سرمایهگذاری «وایز رود کپیتال» و «وینگتک تکنولوژی» در حوزه تراشه را به فهرست نهادهای تحت تحریم خود اضافه کرده است.
آمریکا اعلام کرده که این سیاستها برای حفظ امنیت ملی و محدود کردن استفاده از فنآوریهای پیشرفته در تولیدات نظامی چین ضروری است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید