استارلینک؛ طرحی با کاربردی نظامی، تحت نظارت پنتاگون
به استناد پژوهش نشریه اینتلیجنس، آزمایشهای نظامی با استفاده از فناوری اینترنت ماهوارهای استارلینک از سال 2018 زیر نظر مستقیم پنتاگون آغاز شد و به نظر میرسد استارلینک از همان ابتدا طرحی با کاربردی نظامی بود.
به گزارش سیتنا، پژوهش منتشر شده در نشریه «اینتلیجنس» تأکید میکند که آزمایشهای نظامی با استفاده از فناوری اینترنت ماهوارهای استارلینک از سال 2018 زیر نظر مستقیم پنتاگون آغاز شد و به نظر میرسد استارلینک از همان ابتدا طرحی با کاربردی نظامی بود و اگر اسپیس ایکس از همان ابتدا وارد این حوزه نشد، برای آن بود تا به قدر کافی قدرتمند شود و سپس قراردادهای خود را با پنتاگون امضا کند.
عملا در ماه مه سال 2019، پس از پرتاب اولین ماهواره استارلینک به مدار توسط اسپیس ایکس، این شرکت قراردادی 28 میلیون دلاری با نیروی هوایی ایالات متحده امضا کرد که آزمایش خدمات ارتباطات ماهوارهای روی هواپیماهای نظامی را شامل میشد.
پس از ان شبکه استارلینک در طول پنج سال بیش از پیش تکامل یافت و یکباره به طرحی تبدیل شد که فقط کاربرد نظامی دارد و اصلا مناسب برای استفاده غیرنظامی نبود.
آزمایشها روی یک هواپیمای دو موتوره بیچکرافت سی-12 هورون آغاز شد و شبکه استارلینک توانست، در این آزمایش سرعت انتقال داده 610 مگابیت بر ثانیه را در طول پرواز ثبت کند. در ادامه آزمایشهای موفقیتآمیز دیگری روی هواپیماهای بزرگتر از جمله هواپیمای لاکهید AC-130 وابسته به شرکت تسلیحات نظامی اسرائیلی لاکهید انجام شد.
به مرور زمان، همکاری بین استارلینک و ارتش ایالات متحده گسترش یافت و جنگندههای مدرن ارتش آمریکا را در برگرفت. در مارس و آوریل سال 2022، استارلینک روی هواپیمای فوق سریع نسل پنجم F-35A Lightning II آزمایش شد. در طول آزمایشها خلبانان 388 Fighter Wing سرعت اینترنت شرکت اسپیس ایکس را 30 برابر سریعتر از سرویسهای متعارف و سنتی اعلام کردند.
آزمایشهای استارلینک تنها به هواپیماهای جنگی محدود نشد. در سال 2020 استارلینک توانایی خود را در هماهنگی عملیاتی بین حوزههای مختلف جنگی نیز نشان داد. در این آزمایش، ارتش آمریکا موفق به برقراری ارتباط با هواپیمای ترابری بوئینگ KC-135 Stratotanker شد که به عنوان یک ستاد فرماندهی سیار عمل و عملیات آن را از هوا کنترل میکرد و کنترل و هماهنگی بین نیروها را افزایش میداد.
در همان سال 2020، ارتش آمریکا قرارداد همکاری تحقیق و توسعه با اسپیس ایکس برای ادغام ماهوارههای استارلینک در شبکه ارتباطات نظامی و ارزیابی عملکرد آنها را امضا کرد.
نتیجه این ارزیابی نشان میداد که استارلینک فناوریهای مقاومی در برابر پارازیتها و نفوذ ارائه میدهد و میتواند، جایگزین خوبی برای فناوری GPS باشد.
در اکتبر همان سال، اسپیس ایکس قرارداد جدیدی به ارزش 29.6 میلیون دلار در قالب توافقنامه فاز دوم پرتاب فضایی امنیت ملی آمریکا منعقد کرد که به نیروی فضایی ایالات متحده اجازه میداد تا بر دادههای مأموریتهای غیرنظامی و تجاری این شرکت نظارت کند.
نیروی فضایی ایالات متحده (ناسا) در ماه مه سال 2022 یک موشک فالکون 07 را از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ در ایالت کالیفرنیا پرتاب کرد که حامل نوع جدیدی از ماهوارههای استارلینک بود.
این اولین بار نبود که ناسا اقدام به پرتاب ماهوارههای استارلینک به فضا میکرد، به بلکه چهارمین ماموریت آن محسوب میشد، تا بار دیگر نشاندهنده عمق همکاری بین اسپیس ایکس و نهادهای نظامی آمریکایی باشد.
یک سال بعد، در سپتامبر 2023، ناسا مجموعه جدید دیگری از ماهوارههای استارلینک را این بار از کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب کرد تا دامنه دسترسی به این شبکه را گسترش دهد.
همزمان با این عملیات، ناسا در حال توسعه یک صورت فلکی جدید از ماهوارههای دفاعی برای ردیابی موشکها و انتقال سریع دادهها از فضا به زمین با استفاده از شبکه استارلینک است.
این طرح بخشی از قرارداد خرید جدید ناسا با اسپیس ایکس برای توسعه ماهوارههای سفارشی مجهز به حسگرهای گسترده و وسیع برای ردیابی موشکها و هشدار اولیه است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید