کشف معدن ۲۶ میلیارد دلاری در ژاپن
دانشمندان ژاپنی موفق به کشف موادی معدنی به ارزش ۲۶,۲۹۰,۷۸۰,۰۰۰ دلار شدند که این مواد معدنی میتواند اقتصاد این کشور را حداقل تا یک دهه آینده حفظ کند.
به گزارش سیتنا، دانشمندان بنیاد نیپون و دانشگاه توکیو در ژاپن با بررسی و نقشهبرداری، موفق به کشف میدانی از گرههای متراکم منگنز در بستر دریای جزیره مینامی توریشیما در فاصله حدود دو هزار کیلومتری توکیو، پایتخت ژاپن شدند.
این گرهها که در عمق ۵۷۰۰ متری زیر سطح دریا واقعشدهاند، حاوی میلیونها تن کبالت و نیکل هستند و طبق گزارش Nikkei Asia، تصور میشود که این مواد در طی میلیونها سال تشکیلشده باشند؛ چرا که فلزات منتقلشده از اقیانوس، به استخوانهای ماهی و بستر دریا چسبیدهاند.
ارزش و کاربردهای ارزشمند این مواد معدنی
کبالت و نیکل دو جزء کلیدی و موردنیاز برای ساخت باتریهای وسایل نقلیه الکتریکی (EV) هستند و درعینحال برای ساخت موتورهای جت، توربینهای گاز و در پردازش شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند. در این بررسی حدود ۶۷۰ هزار تن کبالت و ۸۱۰ هزار تن نیکل کشفشده که ارزش اقتصادی حیرتانگیزی دارد و طبق ارقام بازار Trading Economics، در زمان نگارش این مقاله، یک تن کبالت ۲۴.۳۰۰ دلار و یک تن نیکل ۱۵.۴۹۷ دلار ارزش دارد.
با یک محاسبه ساده ریاضی میتوان دریافت که قیمت کبالت یافت شده حدوداً ۱۵ میلیارد دلار و قیمت ۸۱۰ هزار تن نیکل، حدود ۱۱ میلیارد دلار است که مجموع آن به بیش از ۲۶ میلیارد دلار میرسد.
البته قیمت این مواد معدنی مانند هر کالای دیگری ممکن است در بازار دچار نوسان شده و گاهی بیشتر یا کمتر شود و درعینحال بر اساس عرضه و تقاضا از سوی صنایع EV و ذخیره انرژی تغییر کنند؛ اما در بهار سال جاری، بعد از بررسی ۱۰۰ سایت در بستر دریا، حدود ۲۳۰ میلیون تن از این مواد معدنی کمیاب کشف شد.
درعینحال تصور میشود که در این مکان، ذخایر حاوی مس نیز وجود داشته باشد. طبق اعلام یاسوهیرو کاتو، استاد متخصص زمینشناسی منابع دانشگاه توکیو، تصمیم براین شده تا در حال حاضر سالانه سه میلیون تن را از این ذخایر خارج کنند. او معتقد است که این رویه به توسعه اجازه میدهد تا تأثیر آن بر محیطزیست دریایی به حداقل برسد.
از همین رو اعضای این تیم از سال ۲۰۲۵، از کشتیهای استخراج غیر ژاپنی برای بلند کردن چندین هزار تن ندول استفاده خواهند کرد.
اولین بار در سال ۲۰۱۶ بود که این گرههای منگنز در یک بررسی کشف شدند و کارشناسان ادعا کردند که این منابع غنی در اطراف دندانهای متعلق به مگالودون (نوعی کوسه ماقبل تاریخ) شکلگرفته است.
بدین ترتیب، ژاپن با بهرهگیری از منابع کشف شده کبالت و نیکل در این اقیانوس، قادر خواهد بود تا وابستگیاش به سایر کشورها را کاهش داده و تقاضاهای داخلی برای باتریهای EV را برآورده کند.
در بیانیه منتشرشده از سوی دانشگاه توکیو میخوانیم: «ما انتظار داریم که نتایج تحقیقاتمان با ایجاد یک زنجیره تأمین داخلی که از معدن شروع و تا تولید امتداد مییابد، به رشد ژاپن کمک کنیم و ژاپن را به یک کشور علمی-فناوری و اقیانوس محور به معنای واقعی کلمه تبدیل کنیم.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید