کشف باستانی ردای اسکندر مقدونی
دانشمندان پس از تحلیل های دقیق تایید کردند که ردای ارغوانی و سفید کشف شده در مقبره های سلطنتی ورجینا (Vergina) متعلق به اسکندر، فرمانروای افسانه ای مقدونیه بوده است.
به گزارش سیتنا، این جامه تشریفاتی معروف به «مسولوکون ساراپیس» (mesoleucon sarapis) ۴۷ سال پیش در یکی از سه مقبره باستانی ورجینا در شمال یونان کشف شد. نکته جالب اینجاست که این ردا، نه در مقبره خود اسکندر، بلکه در مقبره برادر ناتنیاش، فیلیپ سوم مقدونی یافت شده است.
محققان معتقدند فیلیپ سوم پس از مرگ اسکندر مقدونی در سال ۳۲۳ پیش از میلاد در سن ۳۲ سالگی، این ردا را به ارث برده است. اسکندر مقدونی که بین سالهای ۳۳۶ تا ۳۲۳ پیش از میلاد بر مقدونیه حکومت میکرد، امروزه به عنوان یکی از موفقترین فرماندهان نظامی تاریخ شناخته میشود.
پروفسور آنتونیوس بارتسیوکاس، استاد انسانشناسی دانشگاه دموکریتوس تراکیه یونان، رهبری این پژوهش را بر عهده داشت. تحلیلهای فیزیکی، شیمیایی و میکروسکوپی نشان داد که این ردا از پارچه پنبهای ارغوانی رنگی ساخته شده که تنها برای نخبگان استفاده میشد و دارای یک یا دو لایه از ماده سفیدرنگی است که عمدتاً از کانی هانتیت تشکیل شده است.
در دهههای گذشته، بعضی محققان به اشتباه تصور میکردند که قطعات کشف شده بخشی از یک ماسک بوده است. اما پروفسور بارتسیوکاس تأکید میکند که هیچ منبع تاریخی به چنین ماسکی اشاره نکرده است.
در کاوشهای سال ۱۹۷۷ در ورجینا، سه مقبره کشف شد. مقبره اول متعلق به فیلیپ دوم (پدر اسکندر)، مقبره دوم متعلق به فیلیپ سوم (برادر ناتنی اسکندر) و مقبره سوم متعلق به اسکندر چهارم (پسر اسکندر مقدونی) بود. در مقبره دوم، علاوه بر ردا، اشیای ارزشمند دیگری مانند عصای سلطنتی و تاج گل بلوط که همگی از جنس طلا بودند نیز یافت شد.
با وجود این کشف مهم، محل دفن خود اسکندر مقدونی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد. گرچه عموماً پذیرفته شده که او در ابتدا در مصر دفن شده، اما گمان میرود برای جلوگیری از غارت، پیکر او به مکان دیگری منتقل شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید