علت استفاده نکردن از فناوری های فضایی در حوزه محیط زیست چیست؟
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از چالش هایی که موجب عدم بهرهگیری از فناوری های فضایی در حوزه محیط زیست شده، عدم تعریف درست از جایگاه این فناوری در کشور است و برخی بر این تصور هستند که این فناوری ها موجب رد سایر روش ها می شود، در حالی که فناوری های فضایی مکمل سایر روش ها است.
به گزارش سیتنا، دکتر احمد طاهری در افتتاحیه هفته جهانی فضا، تغییر اقلیم را یکی از چالشهای جهانی و کشور دانست و گفت: خشکسالیهای متوالی، تنش آبی، خشک شدن تالابها و آتشسوزی جنگلها همگی نشانههایی از اثرات تغییر اقلیم در محیط زیست است.
وی افزود: تا پایان قرن ۲۱ خاورمیانه افزایش چهار درجه دما را تجربه میکند و ایران از این میزان، افزایش ۱.۵ درجهای داشته است و این امر کشور را با چالشهایی در زمینه تامین منابع آب، امنیت غذایی، بیابانزایی و به دنبال آن آلودگی هوا به واسطه تولید کانونهای ریزگرد، افزایش سطح آبها و تهدید برای شهرهای ساحلی و ناترازی انرژی ایجاد کرده است.
طاهری با بیان اینکه کشور تابستان سختی را پشت سر گذاشته است، ادامه داد: افزایش دما منجر به افزایش مصرف انرژی میشود و سال به سال به شدت آن افزوده می شود.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست افزایش مهاجرت و تعارض منافع در شرق و غرب کشور را از دیگر پیامدهای تغییر اقلیم نام برد و گفت: ترکیه برنامههایی را برای حق آبه رودهای دجله و فرات و ارس اجرایی کرده است.
وی تاکید کرد: بر این اساس باید تغییر اقلیم محور اصلی تصمیمگیریها در توسعه کشور قرار گیرد؛ از این رو در تمام برنامهها باید پایش محیط زیست با بهرهگیری از فناوریهای فضایی حلقه اصلی مدیریتی قرار گیرد و برای آن برنامههای را اجرایی کنیم.
وی با طرح این سؤال که چرا تاکنون از فناوریهای فضایی برای محیط زیست استفاده نشده است، خاطر نشان کرد: یکی از چالشهایی که موجب عدم بهرهگیری از این فناوری در حوزه محیط زیست شده، عدم تعریف درست از جایگاه این فناوری در کشور است و برخی بر این تصور هستند که فناوریهای فضایی موجب رد سایر روشها میشود، در حالی که فناوریهای فضایی مکمل سایر روشها است.
طاهری با اشاره به کاربردهای فناوریهای فضایی در حوزه محیط زیست یکی از این کاربردها را در پایش گازهای دی اکسید کربن و متان دانست و افزود: برای پایش دی اکسید کربن، داده درستی از میزان انتشار آن در اختیار نداریم، ضمن آنکه پایش گاز متان با توجه به گستردگی مراکزی چون لندفیلدها، سیستمهای کشاورزی و دامپروریها از دشواری بیشتری نسبت به پایش دی اکسید کربن برخوردار است و فناوری فضایی میتواند در این زمینه به ما کمک کند.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست افزود: از سال گذشته اضافه کردن تصاویر ماهوارهای به سامانه جامع پایش محیط زیست را انجام توسعه دادهایم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید