بعد از هما، نوبت دیدهشدن بز اصیل افسانههای ایرانی/ فیلم
بعد از همای سعادت که تصویرش توجه بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی را جلب کرده بود، این بار تصویری از بز کوهی اروندان (مارخور) که یک بز کوهی اصیل ایرانی است منتشر شده است. این بز کوهی بیش از دو قرن از چشمها دور بوده و در این مدت هیچ گزارشی مبنی بر دیده شدن آن منتشر نشده بود.
به گزارش سیتنا، گزارشها حاکی از آن است که بز کوهی اروندان که یکی از بزهای کوهی اصیل ایرانی است بالاخره بعد از دو قرن در کوههای البرز دیده شده است. پیش از این در اسفند ماه سال گذشته بود که عکسهایی از یک پرنده با ابهت در ارتفاعات البرز منتشر و بین کاربران فضای مجازی با نام همای سعادت دست به دست شد. این پرنده به دلیل نوع انتخابش برای ساخت لانه و سبک زندگی که در ارتفاعات بلند و دور از دسترس کوهستانی است در طول تاریخ کشور رویت شده است.
حال طی روزهای اخیر، تصاویری از دیده شدن بز کوهی اروندان یا مارخور (Markhor) منتشر شده است که یک بز کوهی اصیل ایرانی است و به گفته عدهای آخرین بار دو قرن پیش رویت شده است. این بز کل کوهی که در بسیاری از نقش و نگارهای ایرانی از بناها تا اشیاء قیمتی در آثار باستانی بسیاری دیده شده است از نمادهای اساطیری فرهنگ ایرانی و از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است و بر اساس اعتقادات کهن دیده شدن آن مانند همای سعادت خوشیمن است.
مارخور (Markhor) چهارمین حیوان در جهان است که شاخهای بلندی دارد. این بز گونهای از بزهای وحشی بومی آسیای مرکزی است. آنها در جنگلهای کوهستانی و بوته زارها زندگی میکنند و رژیم غذایی آنها بسته به فصل بین علف ها و میوه درختان متفاوت است. درحالیکه مارخورهای نر در خارج از فصل جفتگیری بهتنهایی زندگی میکنند، مادهها و بزهای جوان در گله های کوچک زندگی میکنند.
خز آنها قهوهای روشن یا سیاه به نظر میرسد و طول آن در طول سال متفاوت است. بهطور متوسط، آنها بین ۶۶ تا ۱۱۴ سانتیمتر و بین ۳۱ تا ۱۱۰ کیلوگرم وزندارند. اگرچه نر و ماده هر دو شاخدارند، شاخ نرها بسیار بزرگتر میشوند. شاخها در سر به هم متصلاند و به سمت بالا و بیرون پیج میخورد. طول شاخ نرها به ۱۶۰ سانتیمتر مترسد و شاخ مادهها بسیار کوچکتر است.
افزودن دیدگاه جدید